Έκτακτο συνέδριο ΚΕΔΕ


ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ  ΚΕΔΕ

 

Το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ (Κεντρικη Ενωση Δημων Ελλαδος) συγκλήθηκε  Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012, στην Αθήνα. Μετα από πολλές συγκρούσεις  ανάμεσα στους «κυβερνητικούς»   της ηγεσίας της ΚΕΔΕ, που μέσω του προέδρου της Κ. Ασκούνη,  αντισταθηκε σε κινητοποιήσεις, είπε όχι σε παραιτήσεις ή λουκέτα δήμων και στο  το αίτημα  για δυναμικότερες αντιδράσεις (λουκέτα, παραιτήσεις), που προτάθηκε   από  διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, πρώην δημάρχου Καισιαριανής Σπύρου Τζόκα και που συντάχθηκαν και αλλοι Δήμαρχοι. Το συνέδριο τερματίστηκε μέσα σε αντεγκλήσεις.

Ενταση και δυσφορία  επίσης εκφράστηκε εκ μέρους των μικρών Δήμων της περιφέρειας και νησιών ενάντια στους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης για την απορρόφηση των ήδη πενιχρών κονδυλίων  αλλά και με την αποχώρηση  αρκετών δημάρχων του κυβερνητικού συνασπισμού με σκοπό την συνειδητή αποδυνάμωση του έκτακτου συνεδρίου.

Αποτέλεσμα ήταν να τεθούν σε ψηφοφορία δύο ψηφίσματα και να εγκριθεί η επίσημη «γραμμή» με διαφορά 26 ψήφων (83 – 57) υποστηρίζει η ηγεσία της ΚΕΔΕ, με διαφορά 9 ψήφων (72-63), λένε άλλες μετρήσεις.

 

Νέα Προοπτική τεύχος#539# Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012