Αθώοι οι φασίστες - ένοχο το θύμα

Βέροια: Αθώοι οι φασίστες – ένοχο το θύμα

Αθώους έκρινε το πλημμελειοδικείο της Βέροιας τους 7 από τους 8 χρυσαυγίτες για την τραμπούκικη επίθεση και τον τραυματισμό ενός θαμώνα σε καφενείο της πόλης στις 9/6.
Η επίθεση έγινε στο καφενείο του κ. Γιώργου Βραχνή στη Βέροια, και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του οπτικού κ. Σαββαΐδη.
Με την ιδία απόφαση καταδικάστηκε το θύμα της επίθεσης που σημειωτέον κάλεσε την αστυνομία.
Ένα παράβολο 100 ευρώ που έλειπε από την δικογραφία και που δεν ζήτησαν (!) οι αστυνομικοί κατά την υποβολή της μήνυσης ήταν το τυπικό πρόσχημα για την ακύρωση της διαδικασίας.

Το δικαστήριο απέρριψε και την αίτηση των θυμάτων να εξεταστεί το βίντεο διπλανής τράπεζας που θα έδειχνε την εισβολή των χρυσαυγιτών και επέβαλε ποινή 4 μηνών με τριετή αναστολή σε έναν από τους 8 χρυσαυγίτες για πρόκληση σωματικής βλάβης, ενώ επέβαλε ποινή 4 μηνών και 20 ημερών στο θύμα της επίθεσης.
Σημειώνεται πως ο ιδιοκτήτης του καφενείου που δέχτηκε την επίθεση δικαζόταν μετά από μήνυση για εξύβριση που κατέθεσαν εναντίον του οι δράστες και μετά την απόφαση της εισαγγελέως να δικαστούν μαζί θύτες και θύμα. Να σημειωθεί ότι ο κ. Βραχνής έχει στοχοποιηθεί από την Χρυσή Αυγή λόγω της αντιφασιστικής και της πολιτικής του δράσης.
H απόφαση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλες, προκλητικές αθωώσεις, επιβεβαιώνοντας τις στενές σχέσεις κράτους και παρακράτους

ΓΜ

Νέα Προοπτική τεύχος #530# Σάββατο 7 Ιουλίου 2012