Αλληλεγγυη για Κ. Μουτίδη (Ροσινάντε)

Αλληλεγγυη για Κ. Μουτίδη (Ροσινάντε)

Ανακοίνωση της Α.Π. Ροσινάντε.


Στις 21 Μαρτίου ξεκινάει η δίκη του αγωνιστή εργάτη Κυριάκου Μουτίδη, μέλος του σωματείου ΣΒΕΟΔ (Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου) και του ΕΕΚ. Ο Κυριάκος είχε συλληφθεί από τις δυνάμεις καταστολής κατά την διάρκεια της πορείας της 6ης Δεκέμβρη του 2009, ακριβώς ένα χρόνο μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Εκείνη την ημέρα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην διαδήλωση μνήμης για τον 15χρονο μαθητή, που είχε πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις κατασταλτικές διαθέσεις του Κράτους. Εκατοντάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν και χτυπήθηκαν άσχημα από τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ μια μέρα πριν, η αναίτια εισβολή της αστυνομίας στο αναρχικό στέκι Ρεσάλτο είχε κάνει την… εισαγωγή για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν στον Κυριάκο για τα γεγονότα της 6ης Δεκέμβρη 2009 ήταν κακουργηματικού βαθμού καθώς αναβαθμίστηκαν εξαιτίας του «κουκουλονόμου», ξεκάθαρος ρόλος ύπαρξης του οποίου δεν είναι άλλος από την στοχοποίηση των διαδηλωτών και την αποτελεσματικότερη νομική καταστολή των ανθρώπων του κινήματος.

Η κρατική καταδίωξη ενός εργάτη για την αγωνιστική του δράση οφείλει να είναι υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος. Γι’ αυτόν τον λόγο στεκόμαστε στο πλευρό του Κυριάκου Μουτίδη και οποιουδήποτε άλλου αγωνιζόμενου εργάτη στοχοποιείται και καταδιώκεται από την εξουσία.

Σε μια εποχή που η «κινεζοποίηση» της κοινωνίας συντελείται με γρήγορους ρυθμούς, που η εξαθλίωση και η φτώχια επιβάλλονται σαν… «φυσικά φαινόμενα», που το Κράτος και το Κεφάλαιο δείχνουν το πιο σκληρό και αδιάλλακτο πρόσωπό τους, η εργατική τάξη οφείλει να συντελέσει την αντεπίθεσή της με αντίστοιχα σκληρούς όρους και να απαντήσει στις επιβολές και την καταστολή αντιπαραβάλλοντας την συλλογική της δύναμη.

  • -Αλληλεγγύη στον αγωνιστή εργάτη Κυριάκο Μουτίδη.
  • -Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές.
  • -Οι ταξικοί αγώνες δεν είναι ούτε παράνομοι, ούτε νόμιμοι. Είναι δίκαιοι.

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε