ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ

 

Ένας σημαντικός εργατικός αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη και απαιτεί την ταξική αλληλεγγύη ολόκληρης της εργατικής τάξης, των συνδικαλιστικών και πολιτικών φορέων και άλλων συλλογικοτήτων, αλλά και κάθε κοινωνικού αγωνιστή ξεχωριστά.

Καθώς το εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕΤ (θυγατρικής της Φιλκεράμ Τζόνσον που πτώχευσε) έχει κλείσει πάνω από ένα χρόνο, οι εργάτες, που είναι απλήρωτοι, απαιτούν την επαναλειτουργία του από τους ίδιους χωρίς αφεντικά.

Σε μια προσπάθεια να ανοιχτεί ο αγώνας σε ευρύτερα στρώματα, οι εργάτες με τη συμπαράσταση πολλών συλλογικοτήτων οργανώνουν ένα τετραήμερο δράσης, το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης» από την Θεσσαλονίκη (Παρασκευή 11/10), στη Λάρισα και το Βόλο το Σάββατο (12/10) και στην Αθήνα (13/10) με συναυλία στα Προπύλαια (8 μ.μ.) και πορεία τη Δευτέρα 14/10, 11 π.μ. στο υπουργείο εργασίας.

Το σύνθημα των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕΤ «τα εργοστάσια στους εργάτες», είναι σημαντικό για όλη την εργατική τάξη, ως απάντηση στη μαζική ανεργία, ιδίως μέσα στις σημερινές συνθήκες της κρίσης και μαζικής ανεργίας.

Το ΕΕΚ εκφράζει την αλληλεγγύη του και στηρίζει τον αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜΕΤ και το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης»

Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ αναφέρει:

 

 

 

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ και το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης»

 

Την Κυριακή 14 Οκτώβρη, ημέρα άφιξης στην Αθήνα του «Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης» στους εργαζόμενους της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, η κραυγή της εργατικής τάξης για ζωή κι αξιοπρέπεια πρέπει να συνταράξει τη κοινωνία μέχρι τα σάπια θεμέλια της.

Το σύνθημα «τα εργοστάσια στους εργάτες» που συνοδεύει αυτή τη μάχη, δεν αφορά μόνο τον αγώνα που δίνουν οι εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ. για να αποφύγουν την κόλαση της ανεργίας που τους ρίχνει ο χρεοκοπημένος καπιταλισμός, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τον έλεγχο και την διοίκηση της βιομηχανικής μονάδας, αφορά όλους τους ανέργους που ξεροσταλιάζουν στο περιθώριο της κοινωνίας. Αφορά όλους τους εργαζόμενους που συνθλίβονται κάτω από το βάρος της Ύφεσης, που βλέπουν μισθούς κι όνειρα να συρρικνώνονται, που υπομένουν καθημερινούς εξευτελισμούς υπό το φόβο της απόλυσης, που αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες σε τροφή, ένδυση, στέγαση, ηλεκτρικό και θέρμανση. Αφορά τους νέους που τους κλέβουν το μέλλον και στους ηλικιωμένους που τους «ξαποστέλνουν» όπως τα γέρικα άλογα, τους αρρώστους που τους «θανατώνουν» απαγορεύοντας τη πρόσβαση τους στα φάρμακα και στη περίθαλψη. Αφορά τον κάθε καταπιεσμένο που βλέπει τη ζωή του να καταστρέφεται, την ώρα που οι Τσοχατζόπουλοι κι οι Μεϊμαράκηδες «κολυμπούσαν» επί χρόνια μέσα σε κλεμμένα δισεκατομμύρια.

Η πανελλαδική καμπάνια που ξεκινά από Θεσσαλονίκη, σταθμεύει σε Βόλο και καταλήγει στην Αθήνα, έχει μια σημασία που ξεπερνά τα όρια του ίδιου του αγώνα,  βάζει επί τάπητος το ζήτημα του ποιος θα κάνει κουμάντο, όχι μόνο στα εργοστάσια αλλά και σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Κανένας αγώνας δεν δίνεται πια για να βελτιώσουμε πλευρές της μιζέριας μας, ή για να καλυτερέψουμε το βιοτικό μας επίπεδο. Αυτό είναι αδύνατο μέσα στα πλαίσια ενός συστήματος που καταρρέει πάνω στα κεφάλια μας. Ήδη οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα το αντιλαμβάνονται και φτύνοντας κατά πρόσωπο τους γραφειοκράτες με τις 24ωρες εκτονωτικές τουφεκιές τους, ζητάνε εδώ και τώρα Γενική Απεργία Διαρκείας! Αυτό το σύνθημα κυριάρχησε στη Πανεργατική Απεργία της 26ης Σεπτέμβρη, κι αυτός είναι ο μεγάλος στόχος της επόμενης περιόδου, για τον οποίο η εργατική τάξη πρέπει να καταβάλει όλες της τις δυνάμεις.

Μια τέτοια απεργία σε αυτές της συνθήκες δεν μπορεί να είναι άλλο από Πολιτική Απεργία, με πρόταγμα την ανατροπή της τροϊκανής κυβέρνησης που ετοιμάζει για το λαό εξοντωτικά μέτρα πέρα από κάθε φαντασία. Πάνω σε αυτή τη βάση, είναι δυνατή και αναγκαία η ενότητα της εργατικής τάξης, εργαζόμενων κι ανέργων, ντόπιων και μεταναστών, ενάντια στη ρατσιστική διχόνοια που σπέρνουν οι μαχαιροβγάλτες Χρυσαυγίτες και τιμωρώντας τους για τα εγκλήματα τους.

Όλα αυτά δεν θα γίνουν από τους εργατοπατέρες των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, αλλά ενάντια τους, μέσα από νέα ανεξάρτητα όργανα μάχης των εργατών. Κέντρα Αγώνα της τάξης μας πρέπει να χτιστούν σε κάθε γωνιά της χώρας συσπειρώνοντας όλες τις δυνάμεις του κινήματος. Πάνω σε μια τέτοια κατεύθυνση παλεύει η Πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών, εκπέμποντας ένα μήνυμα ενότητας και δράσης. Για να νικήσουν οι εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ., για να νικήσει όλη η εργατική τάξη, για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!

Στηρίζουμε & συμμετέχουμε στη Συναυλία Αλληλεγγύης (Προπύλαια, 14/10, 20.00) και στη Συγκέντρωση & Πορεία μαζί με τους εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ. (Προπύλαια, 15/10, 11.00)

 

Πρωτοβουλία για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ
http://kentroagona-ergaton.blogspot.com mail: kentroergaton@gmail.com Καποδιστρίου 38
τηλέφωνα επικοινωνίας :  2117252376  –  6982057200

 

 

Νέα Προοπτική τεύχος#535# Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012