Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συντρόφους της αντιφασιστικής μοτοπορείας

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συντρόφους της αντιφασιστικής μοτοπορείας

 

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου αντιφασίστες-στριες έκαναν μοτοπορεία-αφισοκόλληση σε όλη την Αθήνα ξεκινώντας από τα Εξάρχεια. Η πορεία αυτή ήρθε σαν απάντηση στα φασιστικά πογκρόμ και τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών, που πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας από φασιστικές συμμορίες μεταμφιεζόμενες σε ”επιτροπές κατοίκων ή καταστηματαρχών”, συνεπικουρούμενες από τις επίσημες κρατικές συμμορίες. Μετά την επίθεση χρυσαυγιτών (πολιτών) εναντίον της πορείας πραγματοποιείται επέλαση της ομάδας Δ που ακολουθούσε τόσο από πίσω όσο και από παράλληλα στενά. 15 αντιφασίστες συλλαμβάνονται ενώ παράλληλα κατάσχονται αρκετές μηχανές.

Στην συνέχεια η ΓΑΔΑ μετατράπηκε σε ένα νέο Αμπού Γκράιμπ με βασανισμούς και ξυλοδαρμούς και των 15 συλληφθέντων συντρόφων, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και γυναίκες, ενώ χρησιμοποιήθηκε ακόμα και λέιζερ στο κορμί ενός συντρόφου. Να σημειώσουμε ότι η μαζική μοτοπορεία έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και επευφημίες από μετανάστες.

Το όργιο της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας μεταφέρθηκε την άλλη μέρα στην Ευελπίδων, όπου τουλάχιστον 500 αλληλέγγυοι έκαναν τα δικαστήρια να δονούνται από αντιφασιστικά συνθήματα. Αφού οι 15 συλληφθέντες έδωσαν κατάθεση στον ανακριτή και μεταφέρονταν στον εισαγγελέα, οι μπάτσοι χτύπησαν αναίτια τους συγκεντρωμένους, με σκοπό να διαλύσουν τους αλληλέγγυους, τραυματίζοντας αρκετούς από αυτούς ενώ έγιναν 25 προσαγωγές από τις οποίες οι 4 μετατράπηκαν σε συλλήψεις! Η συγκέντρωση δεν διαλύθηκε αφού ο κόσμος παρέμεινε στα δικαστήρια μέχρι αργά το βράδυ όταν οι 15 ξαναμεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ. Το όργιο της αστυνομικής καταστολής συνεχίστηκε και την Πέμπτη και την Παρασκευή στα Δικαστήρια χωρίς οι συγκεντρωμένοι να υποχωρούν, καθώς έπαιρναν δύναμη από τους 15 συλληφθέντες που δεν έσκυψαν το κεφάλι ενώ και αυτοί δεν λύγισαν νιώθοντας την δυναμική και ακούραστη στάση των απ’ έξω.

Οι μπάτσοι και οι δικαστές στην προσπάθειά τους να περάσουν επιτυχώς τις εξετάσεις τους προς του ναζίδες της Χ.Α., αλλά και να δώσουν ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους αγωνίζονται για το τί τους περιμένει, προέβησαν στην καταπάτηση όλων των νόμων και δικονομικών διαδικασιών. Οι 15 κρατήθηκαν 5 μέρες στα κολαστήρια της ΓΑΔΑ υπό την συνεχή απειλή της προφυλάκισης εκ μέρους των εισαγγελέων, οι οποίοι δείχνοντας την πιο αμείλικτη στάση τους χρειάστηκαν δυο ολόκληρα σχεδόν 24ώρα για να αποφασίσουν το προφανές… την μη προφυλάκιση των διωκόμενων.

Το κίνημα απέδειξε με την αλύγιστη στάση τόσο των μέσα όσο και των έξω ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω μπροστά σε όλα τα κρατικά σκυλιά. Το τέλος της ομηρείας των 15 ήρθε αργά το βράδυ της Παρασκευής και χαιρετίστηκε με αντιφασιστικά συνθήματα από όλους τους αλληλέγγυους (μέσα στους οποίους υπήρχαν και αρκετά μέλη του ΕΕΚ), ενώ ακολούθησε πολύ δυναμική πορεία προς τα Εξάρχεια, στην οποία συμμετείχαν και οι 15.

 

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ,

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ,

ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ.

 

Γ.Σ.

 

 

Νέα Προοπτική τεύχος#535# Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012