Αλληλεγγύη στους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων

Αλληλεγγύη στους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα των Εργατών συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων. Οι ομοσπονδίες των οδηγών ΟΣΜΕ (Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας) και η ΠΟΟΤΛΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων) αποφάσισαν να κηρύξουν τετραήμερη απεργία από την Δευτέρα 4 Ιούνη,1πμ ως την Παρασκευή 8 Ιούνη 1 πμ.

Ο αγώνας των οδηγών τουριστικών λεωφορείων είναι δίκαιος και αφορά όχι μόνο τους εργαζόμενους και τις συμβάσεις τους αλλά και το επιβατικό κοινό. Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας πηγάζει από το ευνοϊκό για αυτή περιβάλλον που δημιουργεί η κρίση και αποθρασύνεται από τους νόμους του μνημονίου που ψήφισαν η Ν.Δ. το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ.

Ιδιαίτερα όμως εξοργιστική είναι η στάση που κρατάνε τα «πιράνχας» των ΜΜΕ ενάντια στην απεργία των οδηγών. Ρίχτηκαν με συντονισμένο τρόπο και με την γνωστή τους λύσσα ενάντια στο δίκαιο αγώνα των οδηγών λέγοντας πως δήθεν ο αγώνας των οδηγών πλήττει τον τουρισμό! Οι άθλιοι αυτοί κύριοι και κυρίες, επαγγελματίες του ψεύδους και αργυρώνητοι δούλοι του μνημονίου ουρλιάζουν για το «κοινό καλό»  τόσο δυνατά όσο εκκωφαντικά σιώπησαν πέρυσι το καλοκαίρι όταν η «τυφλή» δικαιοσύνη έβγαζε παράνομη και καταχρηστική την απεργία του «Συνδικάτου Τουριστικών Λεωφορείων Ελλάδας». Η συγκεκριμένη απεργία απαγορεύτηκε αν και είχε μόνο θεσμικά αιτήματα που σχετίζονταν με την τήρηση από τους εργοδότες των κανονισμών που αφορούν την ασφάλεια οδηγών και επιβατών. Ούτε μια ανακοίνωση του συνδικάτου δεν πέρασε τότε στον τύπο και τα ΜΜΕ. Αντίθετα όμως σήμερα ο οχετός αυτός ρίχτηκε .ενάντια στους απεργούς …για το κοινό καλό!
Αιδώς αργείοι…

Αύριο οι ομοσπονδίες των οδηγών τουριστικών λεωφορείων σύρονται ξανά στα δικαστήρια με την πρόθεση να βγάλουν την απεργία παράνομη για άλλη μια φορά. Η αγωνιστική παρουσία όλων των εργαζόμενων είναι επιβεβλημένη. Η αλληλεγγύη και η μαζικότητα είναι το όπλο των εργαζομένων. Η εργοδοσία πρέπει να πάρει την απάντησή της.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, επιβάτες των τουριστικών λεωφορείων
Οι οδηγοί αγωνίζονται για συλλογικές συμβάσεις που θα μετριάσουν την αρπακτικότητα της εργοδοσίας. Ο αγώνας τους πρέπει να βρει δίπλα τους κάθε εργαζόμενο μα και κάθε επιβάτη γιατί δεν υπάρχουν ασφαλείς μεταφορές εκεί όπου τα δικαιώματα των εργαζόμενων και οι κανονισμοί ασφαλείας πετιούνται στα σκουπίδια και ανθρώπινες ζωές γίνονται θυσία στα άνομα κέρδη της εργοδοσίας.

 • Αλληλεγγύη στους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων
 • Στα σκουπίδια το μνημόνιο
 • Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι
 • Αγώνας μέχρι την νίκη!

   

  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΑΥΡΙΟ 2μμ
  ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ 5 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ 3

  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ