Αναβολή της δίκης του σ. Κυριάκου Μουτίδη

Αναβολή της δίκης του σ. Κυριάκου Μουτίδη

Να  δικαστούν  οι πρωταίτιοι του τραυματισμού της σ. Αγγελικής Κουτσουμπού

 

Για δεύτερη φορά αναβλήθηκε η δίκη του συντρόφου Κυριάκου Μουτίδη, η οποία μετά την πρώτη αναβολή είχε οριστεί για τις 3 Απριλίου και τώρα μεταφέρεται για τις 23 Νοεμβρίου 2012. Η αναβολή ουσιαστικά παρατείνει την άτυπη κατάσταση ομηρίας για σ. Κυριάκο μιας και για τους επόμενους εννέα μήνες θα εκκρεμεί εις βάρος του ένα δικαστήριο σε βαθμό κακουργήματος.

 

Βασικό χαρακτηριστικό της μεθόδευσης του κράτους απέναντι στο ΕΕΚ και στον σ. Κυριάκο είναι το γεγονός ότι λίγες μόνο μέρες πριν από τη δίκη ο εισαγγελέας αποφάσισε ότι τελικά ο τραυματισμός της συντρόφισσας Αγγελικής Κουτσουμπού στην διαδήλωση της 6ης Δεκέμβρη του 2009 είναι τροχαίο ατύχημα. Όπως έχουμε ξαναγράψει ο σ. Κυριάκος συνελήφθη την ίδια μέρα την στιγμή που υπερασπιζόταν το μπλοκ του ΕΕΚ από την επίθεση της ομάδας ΔΕΛΤΑ που σαν αποτέλεσμα είχε τον παραπάνω τραυματισμό. Για τη μήνυση της σ. Αγγελικής έχει υποβληθεί έφεση κατά της εισαγγελικής απόφασης.

 

Θα είμαστε στα δικαστήρια και στην επόμενη δίκη για να δείξουμε πως με την αλληλεγγύη μας και τους αγώνες μας όχι μόνο δε θα αφήσουμε να καταδικαστεί ο σ. Κυριάκος και κανένας άλλος αγωνιστής αλλά θα παλέψουμε μέχρι τέλους για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και του σάπιου και παρηκμασμένου καπιταλιστικού συστήματος.

Να παύσουν οι διώξεις των  αγωνιστών

Να δικαστούν οι αστυνομικοί που  χτύπησαν βάρβαρα τη σ. Αγγελική Κουτσουμπού.


Νέα Προοπτική τεύχος #524# Σάββατο 14 Απριλίου 2012