Ανακοίνωση για τη φασιστική δολοφονία μετανάστη στα Πετράλωνα

Να τσακίσουμε το κράτος και τις φασιστικές του συμμορίες!


Τα ξημερώματα της Πέμπτης 17/1, ένας Πακιστανός μετανάστης έπεσε νεκρός από τις λεπίδες 2 δολοφόνων. Τα χαρακτηριστικά της επίθεσης δεν αφήνουν αμφιβολίες πως πρόκειται για άλλη μια ναζιστική δολοφονία. Οι 2 δράστες πλησίασαν με μηχανάκι πισώπλατα το θύμα που επέβαινε σε ποδήλατο, και χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος, τον μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου. Ήταν νεκρός πριν έρθει το ασθενοφόρο. Οι κάτοικοι ακούγοντας τις φωνές βγήκαν στα μπαλκόνια και κατέγραψαν τον αριθμό της μηχανής. Λίγο αργότερα, οι δύο δράστες συλλαμβάνονταν στο Σύνταγμα. Πρόκειται περί δύο Ελλήνων, 29 και 24 ετών.

Οι παρακρατικές φασιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής, και όχι μόνο, επιτίθενται σε μετανάστες, σε αριστερούς κι αναρχικούς, σε ομοφυλόφιλους, με ολοένα περισσότερα κρούσματα να καταγράφονται. Ορέγονται να τσακίσουν ολοκληρωτικά κάθε εργάτη και κάθε αγωνιστή, όπως έκανε στη Γερμανία το ίνδαλμα τους, Χίτλερ. Αποθρασύνονται από την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, του Σαμαρά και Δένδια, που αντιμετωπίζει τους ταξικούς μας αδερφούς μετανάστες με σκούπες και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αποθρασύνονται από το «κανάκεμα» τους από το κράτος και τις «σχέσεις αίματος» με την αστυνομία. Αποθρασύνονται από τις εισβολές σε κινηματικούς χώρους, όπως οι καταλήψεις της Βίλλας Αμαλία, της Λέλας Καραγιάννη, της Σκαραμαγκά, στα στέκια της ΑΣΟΕΕ κ.ο.κ., που εδώ και χρόνια οι φασίστες τις είχαν στο στόχαστρο χωρίς να τολμούν να πλησιάσουν. Αποθρασύνονται από τη στοχοποίηση και άλλων κινηματικών χώρων όπως είναι ο κοινωνικός χώρος για την υγεία στην κατάληψη Πίκπα στη γειτονιά μας στα Πετράλωνα.

Αλλά πίσω από την όξυνση της κρατικής καταστολής και την κλιμάκωση των φασιστικών-ρατσιστικών επιθέσεων, υπάρχει μια κοινή συνισταμένη: η καπιταλιστική χρεοκοπία που παροξύνει την κρίση εξουσίας και την αδυναμία της κυβέρνησης να σταθεροποιήσει τον έλεγχο της επί των μαζών που βρίσκονται σε αναβρασμό. Ούτε τα γκλομπς των μπάτσων, ούτε οι λεπίδες των φασιστών θα γεμίσουν τα δημόσια ταμεία, ούτε και θα βρουν δουλειά στα 2.000.000 ανέργων. Νοιώθουν αδύναμοι να σταματήσουν το επερχόμενο λαϊκό ποτάμι που θα τους σαρώσει, και γι’ αυτό γίνονται επικίνδυνοι, προσπαθώντας να παραμείνουν πάση θυσία στην εξουσία. Δεν θα τους περάσει! Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν!

Ομάδες Αυτοάμυνας τώρα σε κάθε γειτονιά!

Να παλέψουμε για τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας! Για να ανατρέψουμε τη κυβέρνηση και κάθε αστική κυβέρνηση!

Για την εξουσία των Εργατικών Συμβουλίων που θα τσακίσει κράτος και φασιστικές συμμορίες, εξαφανίζοντας τους από προσώπου γης!


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΣΤΙΣ 18:00


ΕΕΚ – Κ.Ο. ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ