Ανακοίνωση του ΕΕΚ

Ανακοίνωση του ΕΕΚ

Οι θέσεις του ΕΕΚ για τους μετανάστες, τον φασισμό και ρατσισμό, αλλά και για τα πογκρόμ και τις επιθέσεις του κράτους ενάντια στους “κολασμένους” ταξικούς αδελφούς μας -όπως είναι η επιχείρηση διά χειρός Δένδια με τον προκλητικό τίτλο “Ξένιος Δίας”- είναι τοις πάσι γνωστές. Εκφράζονται διά μέσου των επίσημων κειμένων και ανακοινώσεων του που δημοσιεύονται στην εφημερίδα του Νέα Προοπτική και στο site του http://eek.gr, κι όχι διά μέσου προϊόντων ευφάνταστων εγκεφάλων που πλάθουν καλοκαιρινά σενάρια.

Δεν μπορεί, επομένως, παρά να προκαλεί εντύπωση, η επιμονή με την οποία σήμερα, 9/8/2012, διασπείρονται διαδικτυακώς φήμες περί προσαγωγής του σ. Σάββα Μιχαήλ, Γ.Γ. του ΕΕΚ, εξαιτίας υποτιθέμενης εμπλοκής του σε σύλληψη μεταναστών από αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ στην οδό Καποδιστρίου, στην οποία βρίσκονται και τα κεντρικά γραφεία του Κόμματος. Οι σεναριογράφοι έφτασαν στο σημείο, να αναρτήσουν διαδικτυακά μέχρι και κάλπικη ανακοίνωση του ΕΕΚ για το ανύπαρκτο συμβάν.

Τι μηχανεύονται και που αποσκοπούν όσοι διαδίδουν τα παραπάνω μυθεύματα; Πρόκειται περί απόπειρας τρομοκράτησης για να “κάτσουμε στα αυγά μας”; Στρώνει το έδαφος και διαμορφώνει κλίμα για πιθανές μελλοντικές επιθέσεις του κράτους;

Σε κάθε περίπτωση, δεν περιμένουμε απάντηση στα ερωτήματα που θέτουμε. Έχουμε μόνο να δηλώσουμε προς πάσα κατεύθυνση, και κυρίως προς τους κρατικούς/παρακρατικούς μηχανισμούς και τους εγκέφαλους της Ασφάλειας, πως το ΕΕΚ ήταν, είναι, και θα είναι δίπλα στο πιο σκληρά βαλλόμενο κομμάτι της εργατικής τάξης, με σκοπό την κοινή πάλη όλων των εργαζομένων, ντόπιων και ξένων, για την επαναστατική ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος.


Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (Τροτσκιστές)