Ανακοινωθέν συνεδρίου για το Κυπριακό

Ανακοινωθέν συνεδρίου για το Κυπριακό


Το συνέδριο παρουσιάζει την ακόλουθη έκθεση, η οποία συμπεριλαμβάνει τα σημεία επάνω στα οποία υπήρξε συμφωνία, στους εργάτες και τους ανθρώπους του μόχθου της Τουρκίας και της Κύπρου.

 

  1. Η Βόρεια Κύπρος και η Κουρδική περιοχή*, παρά τις σημαντικές τους διαφορές, μοιράζονται ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι και οι δύο αποικίες της Δημοκρατίας της Τουρκίας
  2. Ο τουρκικός εθνικισμός, ο οποίος είναι ένα προϊόν της ανάπτυξης του καπιταλισμού στην Τουρκία, ο “Εκτουρκισμός” του κεφαλαίου και η εδραίωση της αστικής εξουσίας, είναι ο κυρίαρχος λόγος των επιθέσεων στους λαούς της περιοχής και το βασικό εμπόδιο για την απελευθέρωση της Βόρειας Κύπρου και των Κούρδων.
  3. Ο αμερικανικός και βρετανικός ιμπεριαλισμός παίζουν ένα σημαίνοντα ρόλο στην καταπίεση των Κούρδων και της Βόρειας Κύπρου και η πάλη για την απελευθέρωση συμπεριλαμβάνει την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό.
  4. Ο μαζικός αγώνας του Κουρδικού λαού για την απελευθέρωση είναι ένας αγώνας που όλοι οι εργάτες και οι άνθρωποι του μόχθου πρέπει να υποστηρίξουν.
  5. Η απελευθέρωση της Κύπρου από την αποικιακή κυριαρχία της Τουρκίας και τον ιμπεριαλισμό συνολικά, απαιτεί την κοινή πάλη των δύο κοινοτήτων και την υποστήριξη της διεθνούς εργατικής τάξης της Τουρκίας και της Ελλάδας ιδιαίτερα.
  6. Όπως τα παραπάνω 5 σημεία διατυπώνουν, το συνέδριό μας προβάλει μια ανεξάρτητη ταξική πολιτική η οποία στοχεύει στην απελευθέρωση και την ανεξαρτησία από την ΕΕ, τις ΗΠΑ και κάθε άλλο ιμπεριαλιστικό κράτος. Ο μόνος δρόμος για να το πετύχουμε είναι ο παγκόσμιος σοσιαλισμός.
  7. Σύμφωνα με αυτές τις αρχές ο επόμενος στόχος μας είναι να διοργανώσουμε ένα σύνεδριο για την Κουρδική περιοχή.

 

(*ΣτΜ: οποιαδήποτε αναφορά στο Κουρδιστάν στην Τουρκία διώκεται ποινικά, για αυτό το λόγο επιλέγεται από τους Τούρκους συντρόφους η χρήση του όρου “Κουρδική περιοχή”. Η αναφορά στην «Βόρεια Κύπρο» παραπέμπει, βεβαίως, στο κατεχόμενο από τα τουρκικά στρατεύματα βόρειο τμήμα του νησιού).

==525==