Αντιφασιστική διαδήλωση στον Πύργο

Αντιφασιστική διαδήλωση στον Πύργο

 Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου με κάλεσμα της αυτοοργανωμένης συλλογικότητας «Αντάρα», του ΕΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έγινε αντιφασιστική διαδήλωση στον Πύργο. Σπουδαστές, εργαζόμενοι, αντιφασίστες από τον Πύργο και αλληλέγγυων από την Πάτρα φώναξαν συνθήματα περνώντας από πολλές γειτονιές της πόλης. Το σύνθημα «Μπάτσοι tv φασίστες της “Ε. Δ. Η.” όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί» αντήχησε δυνατά και καθαρά στους δρόμους και τις γειτονιές του Πύργου καταγγέλλοντας την συνεργασία και την συγκάλυψη από το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου των φασιστών.

Η διακριτική παρουσία της αστυνομίας και η εξαφάνιση των νεοναζί της “Ε. Δ. Η.” (Εθνική Δράση Ηλείας) έδειχνε όχι μόνο την αποτελεσματικότητα της αντιφασιστικής κινητοποίησης αλλά και την προσπάθεια των συνεταίρων, φασιστών και κρατικής καταστολής, να αποφύγουν τις προκλήσεις και να κρατήσουν το ζήτημα χαμηλά, ώστε αν είναι δυνατό να ξεχαστεί.

Κάνουν λάθος όμως. Όσο ο δημοκρατικός λαός της Ηλείας θα βλέπει ελεύθερο τον ναζιστή αστυνομικό και τον μαχαιροβγάλτη τραμπούκο, οι γροθιές θα σφίγγονται και το σύνθημα της διαδήλωσης: «Μπάτσοι tv φασίστες της “Ε. Δ. Η.” όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί» θα αντηχεί στις καρδιές 24 ώρες το 24ωρο και θα ατσαλώνει αντιφασίστες αγωνιστές.

Αβραμίδης Κώστας

Νέα Προοπτική τεύχος#544# Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013