Αντιφασιστική δράση στον Βόλο

Αντιφασιστική δράση στον Βόλο
ποτέ ξανά χούντα
Παρασκευή 26 Απρίλη όλοι στα Δικαστήρια

Την Κυριακή 21 Απρίλη, μέρα μνήμης για τους αγώνες και τα βιώματα του ελληνικού λαού τη μαύρη επταετία της δικτατορίας, η αντιφασιστική κίνηση Μαγνησίας διοργανώνει αντιφασιστική εκδήλωση (παραλία Βόλου – Ηρώο στις 18:00 ) με θέμα : ποτέ ξανά χούντα και φασισμός. Την εκδήλωση στηρίζει και το ΕΕΚ ασκώντας κριτική στις αντιλήψεις που θέλουν να υποτάξουν την αναγκαία πάλη κατά του φασισμού στην υπεράσπιση της αστικής δημοκρατίας. Γιατί δεν μπορείς να πολεμάς το φασισμό αν δεν πολεμάς τον καπιταλισμό που στην εποχή της θανάσιμης κρίσης του γεννάει τον φασισμό.
46  χρόνια από την επιβολή της δικτατορίας και 39 από την κατάρρευσή της, σε συνθήκες της χειρότερης κρίσης στην ιστορία του καπιταλισμού τα παιδιά των χουνταίων και των παλιών  ταγματασφαλιτών, οι γκεσταπίτες οπαδοί του Xίτλερ, με τη στήριξη μερίδων του κεφαλαίου και τη διαχεόμενη από το κράτος μπόχα του ρατσισμού και της καταστολής επιχειρούν ξανά να αλυσοδέσουν το λαό και την εργατική τάξη. Δεν θα τους αφήσουμε.

Η Παρασκευή 26 Απρίλη (Δικαστήρια Βόλου – 09:00 ) είναι μέρα που δικάζονται συναγωνιστές μας επειδή, την Κυριακή 23 Δεκέμβρη 2012, αμυνθήκανε απέναντι σε φασιστική ομάδα που με πτυσσόμενα γκλομπς τούς επιτέθηκε με την ανοιχτή κάλυψη της αστυνομίας και κυρίως της ασφάλειας Βόλου. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2012 η φασιστική ΧΑ προσπάθησε να οργανώσει στο Βόλο εκδήλωση εκμεταλλευόμενη την εξαθλίωση του λαού ενόψει εορτών προσπαθώντας να αναδείξει το υποτιθέμενο ανθρώπινο πρόσωπό της και στην οποία θα μοίραζε τρόφιμα. Η εκδήλωση παρά την μεγαλειώδη από κάθε άποψη κάλυψη της αστυνομίας και της ασφάλειας Βόλου, που με πραγματικά μεγάλη θέρμη κατάφερε να γεμίσει την πόλη με κλούβες και ρουφιάνους, απέτυχε παταγωδώς αλλά οδήγησε στην προσαγωγή 70 συναγωνιστών διαδηλωτών και έδωσε στους συμμορίτες της ΧΑ στον Βόλο την αίσθηση ότι είναι οι φρουροί της πόλης, με αποτέλεσμα την προαναφερθείσα συμπλοκή. Οι τηλεοπτικές καταγγελίες του πιστολέρο βουλευτή της ΧΑ Ηλιόπουλου σε συνεννόηση με τον διοικητή ασφαλείας Βόλου οδήγησαν στην σύλληψη δύο συναγωνιστών μας από τον α/α χώρο.


Θα είμαστε στα δικαστήρια Βόλου για να δείξουμε πως ο αγώνας απέναντι σε όλους όσους ονειρεύονται μια κοινωνία φασιστική, με διακρίσεις παντός είδους και γεμάτη ταξικές ανισότητες είναι αναγκαίος αλλά και επιβεβλημένος. Να δείξουμε στους συναγωνιστές μας ότι στεκόμαστε στο πλευρό τους αλλά και ότι δίχως την οργάνωση εργατικών ομάδων αυτοάμυνας με συνοχή και πρόγραμμα είναι αδύνατον να σταματήσεις την δράση των φασιστικών ομάδων. Ότι μόνο η λαϊκή οργή των αποκλεισμένων κι εξαθλιωμένων, με μπροστάρη την εργατική τάξη, μπορεί να συντρίψει τους κρατικούς και παρακρατικούς φασιστικούς μηχανισμούς και να ανοίξει τον δρόμο για την κοινωνική επανάσταση για έναν κόσμο όπου ο φασισμός δεν θα χωρά ούτε καν σαν ιδέα.

Νέα Προοπτική τεύχος#548# Σάββατο 20 Απριλίου 2013