Αντιφασιστική πορεία και εκδήλωση στον Υμηττό

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΥΜΗTΤΟ

Την Κυριακή 20 Μάη ο δήμος Δάφνης-Υμηττού οργάνωσε την καθιερωμένη  τιμητική εκδήλωση για τους τρεις μαχητές που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι στις 28 Απρίλη του 1944 υπερασπίζοντας το σπίτι με τον οπλισμό του ΕΛΑΣ. Προηγήθηκε πορεία από το Δημαρχείο στο σπίτι-κάστρο και ακολούθησαν ομιλίες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ-μλ, του ΜΛ-ΚΕΕ και του ΕΕΚ. Παραθέτουμε την ομιλία της σ.Αγγ Ρωμανού από μέρους της ΟΕΝ/ ΕΕΚ

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ στους ΗΡΩΕΣ  του ΚΑΣΤΡΟΥ

Σήμερα τιμούμε τους 3 μαχητές του Κάστρου. Η  ηρωική    θυσία  των 3 Επονιτών,  του Δημ. Αυγέρη, του Κώστα Φωλτόπουλου και Θάνου Κιοκμενίδη στις 28 Απρίλη του 1944 που έπεσαν υπερασπίζοντας το σπίτι με τον οπλισμό του ΕΛΑΣ στον Υμηττό, είναι μια φωτεινή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας μας.

Η επτάωρη μάχη με 200 χιτλερικούς και τους ταγματασφαλίτες του Παπαδόγκωνα  στο μικρό αυτό σπίτι που  ονομάστηκε κάστρο του Υμηττου, αποτελεί  σύμβολο αντιφασιστικού αγώνα και αντίστασης

Η μάχη έγινε μια μέρα μετά την γενική απεργία της 27 Απρίλη  και μια μέρα πριν την μεγάλη διαδήλωση κατά της τρομοκρατίας και της επιστράτευσης στα τάγματα εργασίας.

68 χρόνια μετά,  οι σύγχρονοι Κουίσλιγκ και ταγματασφαλίτες έχουν ενδυθεί τον κοινοβουλευτικό μανδύα.

Το αυγό του φιδιού έσπασε και οι νοσταλγοί του Χίτλερ απόκτησαν έδρανα στην βουλή. Είναι σαφές πως η πολιτική του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και  του ρατσιστικού ΛΑΟΣ με την υποταγή τους και το “ναι σε όλα” στις εντολές της Μέρκελ και της ΕΕ άνοιξε την πόρτα στα φασιστοειδή που σπεκουλάρουν στην καταστροφή των μικροαστικών στρωμάτων από την κρίση.

Η Ιστορία διδάσκει πως ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν είναι απλώς ο πολιτισμός των ηλιθίων αλλά είναι η τελευταία εφεδρεία του καπιταλισμού μπροστά στο ογκούμενο κίνημα λαϊκής  αγανάκτησης σε προεπαναστατική κατάσταση.

Αν  πίσω από τον Β παγκόσμιο πόλεμο βρίσκονταν το οικονομικό κραχ του 29-30, η άνοδος του Χίτλερ το 33  στην Γερμανία, το 36 του Φράνκο στην Ισπανία που μαζί με την φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι ματοκύλισαν την Ευρώπη, σήμερα η παγκόσμια οικονομική κρίση που ξέσπασε στην Αμερική το 2007 με την κατάρρευση της Lehman Brothers και που εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο έχει φέρει την χώρα μας στο μάτι του κυκλώνα της παγκοσμιοποιημένης καπιταλιστικής οικονομίας.

Το μαύρισμα στις πρόσφατες εκλογές των λεγόμενων μνημονιακων κομμάτων, η κρίση πολιτικής εκπροσώπησης της άρχουσας τάξης και ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια που εκφράστηκε με την άνοδο της Αριστεράς έχει γίνει πρώτη είδηση παγκόσμια καθώς το πειραματόζωο όχι μόνο καταστρέφει το πείραμα αλλά  ένα νέο ανατρεπτικό κύμα  αναπτύσσεται σε όλη την Ευρώπη.

Η  σημερινή  ΕΕ  κλονίζεται όχι μόνο από τις εσωτερικές ενδο-ιμπεριαλιστικες αντιφάσεις της αλλά και από την πάλη των εργαζομένων ενάντια στα μέτρα λιτότητας και την συνολική επίθεση στα κεκτημένα τους.

Τώρα όσο ποτέ πρέπει:

* Να οργανώσουμε την δική μας αντίσταση εναντία  στην επίθεση-τρομοκρατία του διεθνούς κεφαλαίου των «αγορών», της τρόικας και κάθε καπιταλιστικής  κυβέρνησης παλεύοντας για εργατική εξουσία, απαλλοτρίωση του Μεγάλου κεφαλαίου για ένα σοσιαλιστικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση .

Έξω τώρα από την ΕΕ, ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ

  • Μονομερής Κατάργηση του χρέους,
  • την κρίση να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες

* Κέντρα αγώνα, λαϊκές συνελεύσεις, λαϊκές επιτροπές, κάστρα αντίστασης  σε κάθε γειτονιά εργασιακό χώρο

* Καμιά συναίνεση  με τους ντόπιους  πολιτικούς δεσμοφύλακες των μνημονίων και της καταστολής αλλά πάλη για την ανατροπή τους

* Η «εθνική ενότητα» που επιδιώκουν καλώντας σε  συναίνεση  είναι ενότητα για να αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα μας εξοντώσουν.

Φτάνει πια!

Δεν συναινούμε, επαναστατούμε

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ (ΟΕΝ) ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Νέα Προοπτική τεύχος #527# Σάββατο 26 Μάη 2012