Αντιφασιστική συναυλία στη Νίκαια

Αντιφασιστική συναυλία στη Νίκαια

 

Την Κυριακή 3 Ιούνη έγινε με επιτυχία η αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία Αγ. Νικολάου της Νίκαιας. Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωσή της είχε το τοπικό αντιεξουσιαστικό στέκι «Μπλόκο στην Εξουσία» με συμμετοχή και άλλων στεκιών από τις γύρω περιοχές του Κορυδαλλού, του Κερατσινίου και του Χαϊδαρίου. 

Από τις 7 μμ άρχισαν να συρρέουν δεκάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών για να ακούσουν τη μουσική των Μεθυσμένων Ξωτικών, Κάλφας, Kill the Cat, «Εξόντωση», φωνάζοντας αντιφασιστικά και άλλα συνθήματα. Η συναυλία διάρκεσε μέχρι τις 11.20 το βράδυ και είχε πολύ μεγάλο παλμό. Όλα τα συγκροτήματα μίλησαν πολιτικά στο ενδιάμεσο των κομματιών τους, τονίζοντας κυρίως την ιστορία της περιοχής που δεν επιτρέπει καμία ανοχή στους φασίστες και τους κάθε λογής παρακρατικούς αλλά και για την κρισιμότητα της σημερινής περιόδου. 

Φυσικά η συναυλία δεν άφησε αδιάφορη την αστυνομία και τους φασίστες που έχουν ανοίξει γραφεία στην περιοχή. Σε μικρή απόσταση από την πλατεία υπήρχαν περίπου 20 φασίστες εξοπλισμένοι με ρόπαλα, μαζί με τουλάχιστον 4 διμοιρίες ΜΑΤ που είχαν έρθει για να τους συνδράμουν. Συνολικά υπήρχαν 4 «κλούβες» της αστυνομίας και σε αρκετή απόσταση άλλη μία. Σημαντικό όμως ήταν ότι περιμετρικά της πλατείας και σε διάφορα καίρια σημεία εισόδου και εξόδου προς αυτήν, υπήρχαν ομάδες περιφρούρησης αντιφασιστών με μαυροκόκκινες σημαίες που ήταν σε ετοιμότητα από την αρχή μέχρι το τέλος της συναυλίας. 

Σύντροφοι του ΕΕΚ μετείχαν στη συγκέντρωση με τη Νέα Προοπτική, ανοίγοντας συζήτηση με νεολαίους και μετανάστες για την ανάγκη του ενιαίου ταξικού Μετώπου δράσης.

 

Ε.

 

Νέα Προοπτική τεύχος #528# Σάββατο 9 Ιουνίου 2012