ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ ΠΗΛΙΟΥ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ ΠΗΛΙΟΥ

Με δυναμισμό, δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 25/5 στην Αργαλαστή Πηλίου, πραγματοποιώντας αντισυγκέντρωση στην φασιστοσύναξη της Χρυσής Αυγής στο χωριό. Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου είχε ευγενικά παραχωρήσει στους ντόπιους ναζί δημοτική αίθουσα μετά από αίτημά τους εκφράζοντας έτσι τα… δημοκρατικά του αισθήματα. 

Διμοιρίες των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και δεκάδες άνδρες της ασφάλειας Βόλου εξασφάλισαν την ασφαλή διέλευση των ναζιστών στο χώρο της συγκέντρωσης,  που ενισχύθηκαν από τους ομογάλακτους τους από Λάρισα χωρίς όμως να ξεπερνούν συνολικά τα 40 άτομα.
Η αστυνομία απωθώντας τους διαδηλωτές, οι οποίοι φώναζαν συνεχώς συνθήματα εναντίον των χρυσαυγιτών, εξασφάλισε δίοδο προς το χώρο της συγκέντρωσης των φασιστών, οι οποίοι λίγο αργότερα πλαισιώθηκαν από μια χούφτα ντόπιους συνεργάτες τους.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και το ΕΕΚ το οποίο μοίρασε τη δική του ακόλουθη ανακοίνωση :

Το φασιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή που ενώ υποτίθεται οτι επιχειρεί να ξεβρωμίσει τον τόπο από τα λαμόγια που βυθίζουνε τον λαό στην ανεργία και την ανέχεια επιτρέπει στους ίδιους ‘’δημοκράτες’’ πολιτικούς να εξαφανίζουνε εν μια νυκτί κάθε ίχνος εναπομείναντος εργασιακού δικαιώματος, δημιουργώντας κοινωνικές συνθήκες μεσαίωνα, επιχειρεί ξανά να στήσει το μίζερο τσίρκο του.

Ο φασισμός δεν είναι απλά το μακρύ χέρι του συστήματος αλλά της ίδιας της αστικής δημοκρατίας σε σήψη και του καπιταλισμού στην κρίση του. Όσοι θεωρούμε ότι η εξαθλίωση του λαού δεν πρέπει να επιτραπεί σε καμμία κυβέρνηση, έστω με δημοκρατική μουτσούνα, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε δημόσια εκδήλωση φασιστών σε ένα χωριό όπου το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ έδρασε επαναστατικά την περίοδο της ναζιστικής κατοχής.

Οι πρόγονοι και ομοϊδεάτες των σημερινών εκλεγμένων ‘’δημοκρατικά’’ πιστολέρο, σαν τον βουλευτή Ηλιόπουλο, άφησαν εκτός από δολοφονημένους κομμουνιστές και αντιστασιακούς και ένα μεγάλο χρέος.
Την απαίτηση της ίδιας της ιστορίας να παλεύουμε ασταμάτητα και ακούραστα ενάντια σε κάθε φασιστική απειλή. Μιας ιστορίας που ζητά δικαίωση των χαμένων οικογενειών από τους ταγματασφαλίτες, τους Χίτες και τους δοσίλογους που οι σημερινοί φασίστες υμνούνε ως ήρωές τους.

Ο μόνος τρόπος να καταστραφεί ο φασισμός και να πεταχτούνε στα σκουπίδια της κοινωνίας οι φασίστες είναι η δημιουργία του ενιαίου μετώπου των αριστερών κομμάτων και οργανώσεων μαζί με τους ανένταχτους κοινωνικούς αγωνιστές και αντιφασίστες που συγχρόνως θα δημιουργήσει τις εργατικές ομάδες αυτοάμυνας ως μόνο μέσο προστασίας από τα κουμπούρια των υμνητών του Χίτλερ και του Γκαίμπελς.

Ούτε στην Αργαλαστή, ούτε πουθενά. Τσακίστε τους φασίστες σε πόλεις και χωριά !

ΕΕΚ  ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Νέα Προοπτική τεύχος#550# Σάββατο 1 Ιουνίου 2013