ΑΝ ΖΗΣΕΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΚΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΑΝ ΖΗΣΕΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΚΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

 

ΒΟΛΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ

Άλλη μια 24ωρη απεργιακή τουφεκιά στον αέρα ακούστηκε από το χαλασμένο όπλο που βρίσκεται στα χέρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Αυτή τη φορά ο ήχος, πνιχτός και υπόκωφος, προσπάθησε να διαγράψει άλλη μια τροχιά από τα κέντρα όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις για τους εργαζόμενους, χωρίς αυτούς, προς τα υπουργεία ως κέντρα αποφάσεων για όλη τη χώρα.

Όμως δεν είχε και μεγάλη απόσταση να διανύσει αφού τα δυο κέντρα δυστυχώς συμπίπτουνε έχοντας μπερδευτεί στους διαδρόμους του ενός τα σκοτεινά συμφέροντα του άλλου.

Οι εργατοπατέρες του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού προσπάθησαν και στο Βόλο να δημιουργήσουνε κλίμα υποτιθέμενης ρήξης και ανατροπής με το κατεστημένο, ξεκινώντας με επαναστατικές ομιλίες, στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας, που όμως έσβησαν, μέσω μιας υποτονικής πορείας περίπου 300 ατόμων προς το κλειστό γραφείο της υφυπουργού υγείας Ζ. Μακρή! Αντίθετα, η πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών, σύσσωμη βρέθηκε από τα χαράματα στην πρώτη γραμμή της απεργίας με μόνο σύνθημα αυτό της “ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ- ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ”, περιφρουρώντας την απεργία της  Β’ ΒΙΠΕ Βόλου και καλώντας δυναμικά, στην συγκέντρωση κι ενάντια στους γραφειοκράτες,  όλα τα σωματεία, συλλογικότητες, αγωνιστές που θέλουν να παλέψουν για την ανατροπή της κυβέρνησης και του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, σε κοινή πορεία προς το κατειλημμένο, από καθηγητές που απολύονται, κτίριο της Β’βάθμιας εκπαίδευσης Βόλου.

Μετά το τέλος της πορείας, ακούγονταν έντονα παράπονα για το πρόγραμμα που καταρτίστηκε από τους γραφειοκράτες και της πασιφανούς ανάγκης τους να εκτονωθεί η πίεση κι όχι να δοθεί προοπτική.

Το ΠΑΜΕ συγκέντρωσε στην δεύτερη συγκέντρωση της περιοχής περίπου 150 άτομα που αφού έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με ταξικά συνθήματα διαλύθηκαν, μέχρι την επόμενη φορά που θα υπάρξει ανάγκη πορείας, προφανώς μόνο για μέλη του κόμματος και του ΠΑΜΕ αφού ξέχασαν ότι λίγες ώρες πιο πριν στην περιφρούρηση της Β’ ΒΙ.ΠΕ έβαλαν διαχωριστικές γραμμές με συντρόφους από άλλες οργανώσεις συκοφαντώντας τους.

  

Λάρισα

Στην απεργιακή κινητοποίηση της Λάρισας το ΕΕΚ συμμετείχε με το πανό της νεοσύστατης ομάδας για τον ελευθεριακό κομμουνισμό και την αταξική κοινωνία με κεντρικό σύνθημα « ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ – ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ».Η γενικότερη εικόνα της απεργίας δεν ξέφυγε από την υποτονική συμμετοχή πανελλαδικά. Η προσυγκέντρωση καλέστηκε στην πλατεία Νομαρχίας μαζί με την Ανταρσυα και τον αντιεξουσιαστικό χώρο και στην συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε στην κεντρική πλατεία, στην συγκέντρωση του εργατικού κέντρου Λάρισας με συνολική συμμετοχή 700 περίπου ατόμων. Σε άλλη πλατεία η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με την παραδοσιακή συμβολή του Σύριζα δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τον αριθμό των 50 διαδηλωτών.Η παρουσία της νέας ομάδας συντρόφων, με σαφή ταξικό και εργατικό προσανατολισμό, έγινε πιο αισθητή όταν, με την συνδρομή μερικών συναγωνιστών του αντιεξουσιαστικού χώρου, μετά το τέλος της πορείας, κατέληξε στο κεντρικό υποκατάστημα της ΔΕΗ όπου με την εισβολή  στο γραφείο του Διευθυντή απαιτήθηκε  και έγινε η επανασύνδεση του ρεύματος σε άνεργη μητέρα .

ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ του ΕΕΚ

 

Νέα Προοπτική τεύχος#553# Σάββατο 20 Ιουλίου 2013