Αρχιτεκτονική Βόλου

Αρχιτεκτονική Βόλου

Στην Αρχιτεκτονική Βόλου, μια σχολή όπου η αριστερά των ΕΑΑΚ και ΑΡΕΝ σημειωσαν πτώση -6,2% και -7,6% αντίστοιχα, η ΟΕΝ κατάφερε με την ανεξάρτητη παρουσία της από την αρχή της φετινής χρονιάς -μετά τη γραφειοκρατική σταλινικού τύπου εκπαραθύρωσή της από το σχήμα της ΕΑΑΚ- να συγκεντρώσει ποσοστό ψήφων σχεδόν 7% που αναλογεί σε 1 από τις 7 έδρες του  ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου. Το αποτέλεσμα αυτό βρίσκεται σε πλήρη σύμπτωση με τις προεκλογικές εκτιμήσεις των συντροφισσών που συμμετείχαν στις φοιτητικές εκλογές και που σύμφωνα με την ανακοίνωση της παρέμβασής τους «οι εκλογές, δεν είναι μια τρύπα στο χωροχρόνο που ξαφνικά τα πάντα αρχίζουν να κυλούν με άλλους ρυθμούς. Θεωρούμε πως οι εκλογές είναι άλλη μια μάχη, που τη δίνουμε χωρίς αυταπάτες και έχοντάς τες στο μυαλό μας σαν συνέχεια της ζωής του φοιτητικού κινήματος, μέσα στις συνελεύσεις του και τους αγώνες του».

Αυτός είναι ο λόγος που από την αρχή του χρόνου η ΟΕΝ δίνει μια θαρρετή μάχη για την επιτυχία των συνελεύσεων και την προώθηση μιας εποικοδομητικής συζήτησης στην κατεύθυνση των επαναστατικών καθηκόντων της εποχής, μέσα στα φοιτητικά αμφιθέτρα της Αρχτεκτονικής.

Με πολύ ελαφριά πτώση των ποσοστών συμμετοχής, ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στα υπόλοιπα ΑΕΙ του Βόλου.

Το ΑΦΡ (Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα -αποσχισθείσα ΠΑΣΠ του ΠΑΣΟΚ- με πολιτικές επαφές Κατσέλη, Λοβέρδου, Τσοχατζόπουλου κοκ) βγήκε πρώτη δύναμη σε 5 από τις 11 σχολές του Βόλου. Το ΑΦΡ διατηρεί πλήρως τον μηχανισμό της ΠΑΣΠ, παρά τη μετονομασία του. Η ΔΑΠ της Νέας Δημοκρατίας βγήκε πρώτη δύναμη σε 3 σχολές, η ΠΚΣ του ΚΚΕ σε 2 και η ΕΑΑΚ σε 1 (στην Αριχτεκτονική όπου το σχημα ΕΑΑΚ είναι επί χρόνια πρώτη δύναμη και στο οποίο συμμετείχε η ΟΕΝ μέχρι την εκπαραθύρωση δυο συντροφισσών). Η ΑΡΕΝ του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να βγεί πρώτη δύναμη σε καμιά.

Σε αρκετές σχολές οι παρατάξεις διατήρησαν τα γνωστά τους ποσοστά. Άνοδος των ποσοστών τους παρουσιάστηκε σε 1 σχολή για ΑΦΡ, ΔΑΠ κι ΑΡΕΝ ενώ σε 3 σχολές για ΠΚΣ και ΕΑΑΚ. Κάθοδος των ποσοστών τους παρουσιάστηκε σε 3 σχολές για τη ΔΑΠ και την ΠΚΣ, σε 1 για ΕΑΑΚ ενώ το γεγονός της καθόδου των ποσοστών της ΑΡΕΝ σε 6 σχολές αποκτά ιδαίτερη σημασία, στο φως της όλο και δεξιότερης στροφής της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

18/4, βόλος

Νέα Προοπτική τεύχος#548# Σάββατο 20 Απριλίου 2013