Βασανιστήρια σε βάρος μεταναστών στην αστυνομική διεύθυνση Πειραιά

Βασανιστήρια σε βάρος μεταναστών στην αστυνομική διεύθυνση  Πειραιά


Δεκατρείς κρατούμενοι, μετανάστες από Πακιστάν και Μπαγκλαντές, ξεκίνησαν απεργία πείνας. Καταγγέλλουν  ότι την Κυριακή 21/10 στις 10 μμ αστυνομικός στο Α.Τ. Πειραιά στο τρίτο όροφο χτύπησε τρεις  κρατούμενους. Συγκεκριμένα έβγαλε έξω από το χώρο κράτησης τους Ντιλαβέρ Χουσεΐν και Μοχάμεντ Αμπαντ  και τους χτύπησε με κλωτσιές και γροθιές. Μάλιστα, έβαλε άλλον κρατούμενο με το όνομα Καντίρ να τους χτυπήσει! Όταν ο Καντίρ είπε «δεν μπορώ άλλο» του είπε «δες ρε μ.. πως χτυπάνε»! Τότε διαμαρτυρήθηκε μέσα από το κελί ο Σαχμπάζ Αλι φωνάζοντας «γιατί τους χτυπάς;». Τον έβγαλε έξω και τον χτύπησε στο πρόσωπο με γροθιές.

Πρόκειται για τη έβδομη η όγδοη φορά τις τελευταίες δώδεκα μέρες όπου στη βάρδια του χτυπάει τους κρατούμενους.

Ο συνθήκες κράτησης στο συγκεκριμένο κελί ξεπερνάνε τα όρια της βαρβαρότητας. Δεκαοκτώ άνθρωποι στοιβάζονται σε χώρο κράτησης για δυό έως τρεις. Οι αστυνομικοί αρνούνται να τους πάνε στην τουαλέτα όταν το ζητάνε επιβάλλοντας να χρησιμοποιούν μπουκάλια για τις ανάγκες τους μέσα στο κελί δημιουργώντας αφόρητη δυσοσμία και κίνδυνο για την υγεία τους.

Όταν φίλοι και συγγενείς τους στέλνουν ρούχα αρνούνται να τους τα δώσουν. Για έξι μέρερς είχαν σταλεί ρούχα για τον Σαχμπάζ Αλί και τον Μοχάμεντ Αμπαντ και ο ίδιος αστυνομικός τους έλεγε «πάρτε τα α.α μας», δεν σας δίνω τίποτα. Το ρατσιστικό υβρεολόγιο είναι συστηματικό. Ο αστυνομικός που βασάνισε τους τρεις κρατούμενους ούρλιαζε «είσαστε βρόμικοι, θα σας στείλω πίσω στη χώρα σας, δεν θέλω εδώ κανένα μετανάστη.»


«Ελάτε να τα καταγγείλετε αύριο στον διοικητή»  ήταν η απάντηση των αστυνομικών στον Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρο της Πακιστανικής  Κοινότητας Ελλάδος που επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα τους απεργούς πείνας.

Πηγή: Κίνηση Ενάντια  στο Ρατσισμό και τη Φασιστική  Απειλή

Ηγουμενίτσα

11 μετανάστες αυτοτραυματίστηκαν στα κρατητήρια του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Ήταν το αποτέλεσμα μιας απελπισμένης διαμαρτυρίας για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι 97 άτομα κρατούνται σε χώρο που χωράει το πολύ 30.Νέα Προοπτική τεύχος#536# Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012