ΒΙΟΜΕΤ

ΒΙΟΜΕΤ

Ελπίδα και πηγή έμπνευσης αποτελεί για όλους τους εργαζόμενους και ανέργους η δράση των εργαζομένων στη βιομηχανική μεταλλευτική, όπου απλήρωτοι 11 μήνες αγωνίζονται για να πάρουν το εργοστάσιο στα χέρια τους, ανοίγοντας το δρόμο για τους εργαζόμενους σε εκατοντάδες εργοστάσια που κλείνουν ή απολύουν μαζικά.

Η αλληλεγγύη ξεφεύγοντας ακόμη και από τα όρια της χώρας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις με εκδηλώσεις και συνελεύσεις σε πολλές πόλεις (Αθήνα, Πάτρα, Βόλος, κλπ.).

Το σωματείο στη συνέλευσή που πραγματοποίησε στις 22/8 αποφάσισε τη συμμετοχή του στη μεγάλη διαδήλωση στις 8/9 στα εγκαίνια της ΔΕΘ μαζί με την ταξική, και ανεξάρτητη από τους γραφειοκράτες της ΓΣΣΕ, διαδήλωση που ξεκινάει από την Καμάρα. Σε συνεργασία με την συνέλευση αλληλεγγύης θα γίνει γλέντι οικονομικής ενίσχυσης στις 7/9 στο εργοστάσιο, ενώ οργανώνονται εξορμήσεις ενημέρωσης στο κέντρο της πόλης με περίπτερο που λειτουργεί καθημερινά στις συνοικίες σε συνεργασία με συνελεύσεις γειτονιάς και στη βιομηχανική ζώνη με επίκεντρο εργοστάσια που έχουν αντίστοιχα προβλήματα.

“Δεν μπορείτε εσείς μπορούμε εμείς” είναι το σύνθημά τους “και εκεί και παντού” συμπληρώνουν άλλες συνελεύσεις. Το μεγάλο ζήτημα να πάρουν οι εργάτες όλη την εξουσία στα χέρια τους πετώντας τα καπιταλιστικά παράσιτα και λύνοντας την κρίση έχει τεθεί. Η επέκταση αυτού του αγώνα είναι το ζητούμενο.

Νέα Προοπτική τεύχος #532# Σάββατο 1 Αυγούστου 2012