ΒΟΛΟΣ: Αναβολή ζήτησε ο ναζί κατήγορος αγωνιστών

ΒΟΛΟΣ: Αναβολή ζήτησε ο ναζί κατήγορος αγωνιστών

Άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών! Κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές!

Για το Φεβρουάριο του 2014 αναβλήθηκε η δίκη του αγωνιστή που είχε συλληφθεί κατά παραγγελία των φασιστών του Βόλου τον Δεκέμβρη του 2012.

Τότε, σε αντιφασιστική κινητοποίηση ενάντια σε «μοίρασμα τροφίμων μόνο για Έλληνες», η Ασφάλεια Βόλου είχε μετατρέψει όλη την πόλη του Βόλου σε ζώνη πολέμου με εκατοντάδες ματατζήδες, μόνο και μόνο για να επιτελέσει το “έργο” της η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, και είχε προχωρήσει σε μαζικές προσαγωγές 70 αγωνιστών διαδηλωτών. Την επόμενη μέρα 23/12, φασιστική ομάδα οπλισμένη με πτυσσόμενα γκλομπ επιτέθηκε σε νεαρούς αντιφασίστες, με αποτέλεσμα συμπλοκή και -όπως αναφέρθηκε τότε από τον τοπικό τύπο- ο γραμματέας της ΧΑ Καρακατσάνης να βρεθεί στο νοσοκομείο.

Με τηλεοπτικές καταγγελίες ο κουμπουροφόρος φασίστας βουλευτής Ηλιόπουλος που στο πρόσφατο παρελθόν είχε βγάλει όπλο εναντίον αντιφασιστών, πρωτεργάτης της επίθεσης σε μικροπωλητές στη λαϊκή αγορά της Ραφήνας, κατονόμαζε αγωνιστές του Βόλου δίνοντας οδηγίες συλλήψεων προς την Ασφάλεια Βόλου, η οποία όπως λεγόταν «θέλει να τελειώνει με το αγωνιζόμενο κίνημα στο Βόλο» – για ν΄ αφήσει προφανώς ελεύθερο το πεδίο δράσης στους μισάνθρωπους ρατσιστές και φασίστες.

Η σύλληψη του νεαρού αγωνιστή (οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, σύρθηκε σε δίκη αρχικά τον Δεκέμβρη 2012, αναβλήθηκε για Απρίλη 2013 και τώρα για Φεβρουάριο 2014) κι η αναζήτηση ενός επιπλέον κατανομαζόμενου από τη ΧΑ νεαρού αγωνιστή, αποτελούν τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής για τη κυβέρνηση των μνημονίων και της απόλυτης φτώχιας κι ανεργίας και αποδεικνύει στα μάτια όλων ότι η Ασφάλεια Βόλου μαζί με τα πιστά φασιστικά σκυλιά της, προωθούν τη δραστηριότητα ενός κόμματος στην υπηρεσία της αστική τάξης και του κράτους της, που ευθύνεται για τις δεκάδες επιθέσεις εναντίον μεταναστών και κοινωνικών αγωνιστών με μοναδικό σκοπό την επιβολή του «νόμου και της τάξης» των μνημονίων της κοινωνικής καταστροφής.

Όπως αναφέρεται σε ψήφισμα στήριξης που έβγαλε το ΔΣ των φοιτητών Αρχιτεκτονικής «Οι μόνοι που πρέπει να βρίσκονται πίσω από τα σίδερα είναι οι φονιάδες των εργατών μεταναστών στη Μανωλάδα, οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις, το κράτος τους και οι φασίστες τους. Η λαϊκή οργή κι η εργατική τάξη θα τους συντρίψει όλους για να δώσει διέξοδο από το αδιέξοδο της καπιταλιστικής κρίσης».

Σε ανακοίνωση που μοιράστηκε στα δικαστήρια, το ΕΕΚ τόνισε «Η απέλπιδα προσπάθεια του κόμματος της ιστορικής απελπισίας να βρει συμπαραστάτες στους δρόμους, οδήγησε τον φίλο βομβιστή του Μιχαλολιάκου στο νοσοκομείο. Η ασφάλεια Βόλου κατόπιν υποδείξεων της ΧΑ άσκησε διώξεις σε συντρόφους και συναγωνιστές μόνο και μόνο για να διατηρήσει σε δικαστική ομηρία όσους αγωνίζονται ενάντια σε ένα σύστημα που σπέρνει την κοινωνική καταστροφή και θέλει να παράγει τα νέα Άουσβιτς και τις δουλοπαροικίες της Μανωλάδας με σφαίρες στους μετανάστες εργάτες γης.

Η κυβέρνησή τους, το κράτος τους, οι φασίστες τους και ο καπιταλισμός θα συντριβούν από τη λαϊκή οργή και την κοινωνική επανάσταση των αποκλεισμένων κι εξαθλιωμένων. Η εργατική τάξη θα τους συντρίψει όλους κι αυτό απαιτεί, στενή σύνδεση με τις λαϊκές μάζες για να δοθεί διέξοδος από το αδιέξοδο της καπιταλιστικής κρίσης, την οργάνωση εργατικών ομάδων αυτοάμυνας από τους ένοπλους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς και οργάνωση στο επαναστατικό κόμμα».

Νέα Προοπτική τεύχος#549# Σάββατο 18 Μαΐου 2013