ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ - Απλήρωτοι εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο

ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ – Απλήρωτοι εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο

΄Oταν είσαι μικρός, τα αφεντικά-βάτραχοι σε πατάνε κάτω.

Eίναι λίγοι οι εργαζόμενοι στη Γενική Tαχυδρομική, στο Aιγάλεω. O εργοδότης, στο φραντσάιζ υποκατάστημα του Aιγάλεω, τους έχει αφήσει απλήρωτους από τον Σεπτέμβρη. Στο μεταξύ, κάποια στιγμή, μεταβίβασε το υποκατάστημα στην μητρική. H καλή  μητρική, πήρε το υποκατάστημα με όλον τον  εξοπλισμό και το πελατολόγιο, αλλά πέταξε έξω τους εργζόμενους, μη αναγνωρίζοντας οικονομικές, ασφαλιστικές υποχρεώσεις, και φυσικά, ούτε το δικαίωμά τους στη δουλειά. Οι απλήρωτοι-απολυμένοι εργαζόμενοι, όλοι νέοι, δίνουν  αγώνα για τα προφανή, τα δεδουλευμένα και το δικαίωμα στη δουλειά.

Την  Παρασκευή  4 Γενάρη, μαζί με δεκάδες αλληλέγγυους έκαναν  διαμαρτυρία  στην είσοδο της μητρικής εταιρίας, Κηφισού 14, στο Ρέντη. Σε σύσκεψη σωματείων  και  αλληλέγγυων την Τρίτη 8/1, αποφάσισαν να συνεχίσουν τον  αγώνα με πολύμορφες εκδηλώσεις. Η ταξική αλληλεγγύη είναι  το όπλο των  εργατών.

Με το παρακάτω κείμενο οι απλήρωτοι/απολυμένοι  ζητάνε συμπαράσταση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΡΧΕΤΑΙ ΜΕΤΑ…

 

Συναδέλφισσα-συνάδελφε της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ – ACS – SPEEDEX,

Είτε δουλεύεις 8 ώρες μπροστά σε ένα υπολογιστή, είτε είσαι με ένα τηλέφωνο στο αυτί, είτε είσαι μπροστά από μια ταινία φορτώνοντας – ξεφορτώνοντας φορτηγά, είτε είσαι οδηγός σε κάποιο από αυτά, είτε 8 συν ώρες οδηγείς ένα παραφορτωμένο μηχανάκι μέσα στην κίνηση και κάτω από τις οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, καθημερινό καθήκον όλων μας είναι να συναγωνιστούμε με τον χρόνο παραλαβής-παράδοσης της κάθε αποστολής.

Χρόνος τον oποίο καθορίζουν κάθε φορά τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ του κλάδου μας ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικοί για τους πελάτες τους. Χρόνος που κάθε φορά γίνεται και μικρότερος (πιο ελκυστικός) ώστε να κερδίζουν περισσότερα τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ενώ την ίδια ώρα εμείς λιγοστεύουμε (απολύσεις) αντί να αυξανόμαστε (νέες προσλήψεις) και μας φαίνεται σαν αιώνας από το άγχος της εντατικοποίησης της δουλειάς, το άγχος για την καλή εκτέλεση.

Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ Αιγάλεω, είμαστε σαν εσάς που μας χρησιμοποίησε το ΑΦΕΝΤΙΚΟ για να σώσει την εταιρεία του για τα χρέη του προς το Δημόσιο. Είμαστε και εμείς από αυτούς που βγήκαμε -μας έβγαλαν- με εντολή στελέχους της εταιρείας και φωνάξαμε για να μην κλείσει η εταιρεία του και χάσουμε την δουλειά μας, το μεροκάματό μας (το μεροκάματο που δεν παίρναμε και δεν παίρνουμε). Αυτός που μας αποκαλούσε τότε συνεργάτες, μας υποχρέωσε να υπογράψουμε λευκές δίμηνες συμβάσεις, μας άφησε ξεκρέμαστους και απλήρωτους.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι

Φυσικά γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε οι μόνοι απλήρωτοι εργαζόμενοι και όχι μόνο στον κλάδο μας… τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ έκαναν θεσμό, την απλήρωτη-μαύρη εργασία, την εκ περιτροπής εργασία σε όλους τους κλάδους, όπως γνωρίζουμε πλέον ότι θα κάνουν τα πάντα με ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, με ΜΝΗΜΟΝΙΑ, με  ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ (ΜΑΤ και συλλήψεις όποιων αντιστέκονται), με ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, και ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (της νομιμότητας), ώστε να βγουν όσο το δυνατό πιο κερδισμένοι από την κρίση που δημιούργησαν οι ίδιοι, ως γνήσια παιδιά του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.

Ξέρουμε που το πάνε, το σχέδιο που έχουν για όλους εμάς είναι να μας έχουν εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, χωρίς κανένα δικαίωμα, δημιουργώντας μας κλίμα ανασφάλειας περισσότερο από το υπάρχον και με προμετωπίδα 1,5 εκατομμύριο άνεργους να είναι σίγουροι ότι δεν θα υπάρξουν μελλοντικές αντιστάσεις.

Εμείς οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ Αιγάλεω είμαστε αποφασισμένοι και δεν κάνουμε πίσω. Έπειτα από τη συνεχή άρνηση του ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ να δεχτεί τα αιτήματά μας, υπάρχει μόνο ένας δρόμος, ο ΑΓΩΝΑΣ. Θα παλέψουμε για τα δικαιώματά μας, για τα δεδουλευμένα μας και για την αξιοπρεπή εργασία.

Σας θέλουμε όλους δίπλα μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τις φωνές μας, με έναν και μόνο στόχο.

Το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ στη δουλειά, με μισθούς που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των οικογενειών μας.

Έπειτα από το κάλεσμα που κάναμε στις 22/12 και την αλληλεγγύη που εκφράστηκε από εργατικά σχήματα, συλλογικότητες και λαϊκές συνελεύσεις νιώθουμε ακόμα πιο δυνατοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι.

ΔΙΩΞΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ!!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!!!

Συναδελφικά

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΑΙΓΑΛΕΩ

Νέα Προοπτική τεύχος#541# Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013