Για την αστυνομική τρομοκρατία στα εξάρχεια

Για την αστυνομική τρομοκρατία στα εξάρχεια

Καταγγελία του EEK


Μια τεράστια αστυνομική επιχείρηση, που θύμιζε τα ναζιστικά μπλόκα τον καιρό της Kατοχής, οργάνωσε η αστυνομία στις 20 Aπρίλη, την παραμονή της ημέρας κήρυξης της δικτατορίας του 1967. Στόχος ήταν το Κοινωνικό Κέντρο Βοξ και η Κατάληψη της Βαλτετσίου. Tο EEK με ανακοίνωσή του τονίζει:

Το ΕΕΚ καταγγέλλει την ωμή  και πρωτοφανή  κατασταλτική επιχείρηση στις 20/4 στο Κοινωνικό Κέντρο Βοξ και στην Κατάληψη Βαλτετσίου 60, με ταυτόχρονο αστυνομικό αποκλεισμό όλης της περιοχής των Εξαρχείων στην οποία εφαρμόστηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης  και απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Η επιχείρηση που συνοδεύτηκε από τις κατευθυνόμενες κάμερες των ΜΜΕ, είχε προετοιμαστεί από επερώτηση του φασίστα βουλευτή Πλεύρη του ΛΑΟΣ και όλως τυχαίως συνέπεσε με την επέτειο της δικτατορίας της 21 Απριλίου του 1967.

Η δοτή  κυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου  και ο πολιτικός συρφετός της διασπασμένης πολιτικά άρχουσας τάξης αντιμετωπίζουν με τρόμο  τις μορφές αυτο-οργάνωσης και αλληλεγγύης που γενούν  από τα κάτω, νεολαία ,εργαζόμενοι και άνεργοι ενάντια στην κρίση .Η  κατασταλτική επίθεση έχει χαρακτήρα  προληπτικού χτυπήματος και προϊδεάζει την μελλοντική τους ταχτική.

Καμία σκούπα  όμως δεν μπορεί να σταματήσει το ποτάμι της λαϊκής οργής που φουσκώνει. Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τα κοινωνικά στέκια

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει


ΕΕΚ


Bεβαίως, την επόμενη ημέρα, ο χώρος ανακαταλήφθηκε, αλλά η απειλή παραμένει.

==525==