Δίκες συντρόφων

Δίκες συντρόφων


Δυο σύντροφοι, δυο φίλοι του ΕΕΚ δικάζονται… ο ένας στις 17/12 με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος στο Εφετείο στην Λουκάρεως 14,

ο άλλος στις 20/12 στην Ευελπίδων στο κτήριο 7…

-Δικάζονται γιατί δεν φύγαν.

Γιατί ζήτησαν τον λόγο όταν οι μηχανές των δελτάδων πέφταν πάνω σε διαδηλωτές.

Γιατί δεν λάκισαν όταν οι μπάτσοι άνοιγαν κεφάλια.

Όταν η κυβέρνηση προσπαθούσε έμπρακτα να καταργήσει το δικαίωμα να διαδηλώνεις, οι σύντροφοι μαζί μας μείναν όρθιοι δίπλα στους τραυματισμένους συντρόφους, οι φίλοι μας υπερασπίστηκαν την διαδήλωση και το μπλοκ του ΕΕΚ που έμεινε στο Σύνταγμα, εκεί στην πρώτη επέτειο από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μαζί τους θέλουν να δικάσουν το πνεύμα της εξέγερσης του Δεκέμβρη, να τρομοκρατήσουν, να εξατομικέυσουν, αλλά κανείς δεν είναι μόνος του, κανένας δεν τους φοβάται, έχουν περάσει αυτές οι εποχές.

Για τον Δεκέμβρη του 2009 και την επίθεση στο μπλοκ του ΕΕΚ και την δολοφονική απόπειρα κατα της συντροφισας Αγγελικής Κουτσουμπού και για τα όσα επακολούθησαν έχουμε γράψει, να προσθέσουμε μόνο ότι:

Μας δικάζουν τον καθένα χωριστά, σα να μη μας πιάσαν μαζί, στον ίδιο τόπο και χρόνο, σα να μη μας στοιβάξαν τον έναν πάνω στον άλλο δεμένους πισθάγκωνα σαν τα τσουβάλια, μέσα στο βανάκι πηγαίνοντας για την ΓΑΔΑ.

Ο Νίκος Κοντόπουλος, 52 χρονών, άνεργος τώρα, στόχος για τις διωκτικές αρχές.

Ο Νίκος Κρίνσκυ, 37 χρονών, δάσκαλος.

Δυο σύντροφοι τόσο διαφορετικοί κι όμως τόσο κοντά ο ένας στον άλλον. Δεν είναι ηλικιακά νεολαίοι είναι όμως νέοι στην ψυχή τους, όπως και οι υπόλοιποι σύντροφοι μικρότεροι ή μεγαλύτεροι -δεν έχει σημασία- που έχουν ίδη δικαστεί ή περιμένουν, που έχουν καταδικαστεί ή αθωωθεί…

Τους υπερασπιζόμαστε χωρίς κανέναν όρο και θα ‘μαστε όλοι εκεί…

Κυριάκος M.

Kυριάκος Mουτίδης

Την Πέμπτη 13 Δεκέμβρη, μετατέθηκε για να διεξαχθεί η δίκη του σ. Kυριάκου Mουτίδη, που κατηγορείται με τον κουκουλονόμο σε βαθμό κακουργήματος για τα γεγονότα της 6ης Δεκέμβρη 2009.

Ο Κυριάκος είναι στέλεχος του ΕΕΚ και μέλος του σωματείου βάσης εργαζομένων στα δίκυκλα ΣΒΕΟΔ.

 

 

Mάριος Ζέρβας

Την Τετάρτη 5/12, ο Μάριος Ζέρβας παρουσιάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κακουργημάτων προκειμένου να δικαστεί για συμμετοχή σε διαδήλωση τον Μάρτιο του 2010.

Το δικαστήριο, ωστόσο, ανέβαλε τη δίκη κρίνοντας ότι  δεν  είναι αρμόδιο να την εκδικάσει και παρέπεμψε την υπόθεση  στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων (για να δικαστεί με τον γνωστό “κουκουλονόμο”). Συγχρόνως, το δικαστήριο ήρε τους περιοριστικούς όρους (το να παρουσιάζεται δυο  φορές το μήνα  στο αστυνομικό τμήμα), αλλά διατήρησε την  απαγόρευση  εξόδου από τη χώρα.

Ο Μάριος είχε συλληφθεί τον Μάρτη του 2010, στη διάρκεια διαδήλωσης, κατηγορήθηκε ψευδώς και κλείστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Σε αλληλεγγύη στον Μάριο  οργανώθηκαν δεκάδες εκδηλώσεις  διαμαρτυρίας και μαζικές  πορείες, ώσπου να αναγκαστούν  οι αρχές να τον ελευθερώσουν.

Νέα Προοπτική τεύχος#539# Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012