δεν μας φοβίζουν….……. ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

Στις 28/01/2013 δυο φασίστες μαχαιρώνουν στο πρόσωπο, μαθητή έξω από την είσοδο του σχολείου του, το 3ο λύκειο του Παλαιού Φαλήρου. Ο μαθητής μεταφέρεται σε κλινική και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Η επίθεση αυτή δεν είναι τυχαία. Πατάει πάνω στην εναντίωση του μαθητή απέναντι στο φασισμό και τις πρακτικές του. Ο μαθητής μαχαιρώθηκε γιατί δεν συμπαθούσε το φασισμό και τόλμησε να το παραδεχθεί.

Για κάθε μαθητή μαχαιρωμένο σε κάθε Παλαιό Φάληρο,

για κάθε μετανάστη δολοφονημένο σε κάθε Πετράλωνα, για

κάθε επίθεση σε ομοφυλόφιλο, οροθετικό, διαφορετικό,

σε κάθε αγωνιστή, αριστερό,

αναρχικό, αντιεξουσιαστή, επαναστάτη απαντάμε πως:

δεν μας φοβίζουν….……. ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

Οι φασιστικές συμπεριφορές μας εξοργίζουν. Δεν μας εκπλήσσουν. Ανέκαθεν  η τακτική του φασισμού ήταν να παρουσιάζεται με ένα αντισυστημικό προσωπείο που δήθεν θα έβγαζε τον κόσμο από την εξαθλίωση μετατοπίζοντας την οργή του λαού από τους ιθύνοντες στα ίδια τα θύματα των εκάστοτε πολιτικοοικονομικών κρίσεων. Δεν έχει ρόλο αντισυστημικό αλλά είναι ο πιο σάπια κολώνα ενός καταρρέοντος συστήματος που βγαίνει να αναλάβει δράση, να φροντίσει να παραμείνουν οι ισορροπίες ως έχουν. Η άρχουσα τάξη στη θέση της και οι καταπιεσμένοι με σκυμμένο το κεφάλι βυθισμένοι στην εξαθλίωση.

Βάζοντας στο στόχαστρο για αρχή τους μετανάστες, εξαπλώνουν την ιδέα πως για όλα τα δεινά φταίνε αυτοί που ήρθαν στην χώρα μας, μας παίρνουν τις δουλειές, μας γεμίζουν αρρώστιες και φέρνουν εγκληματικότητα. Ποια δουλειά, ποιες αρρώστιες ποια εγκληματικότητα? Ποιος περικόβει τους μισθούς και τις συντάξεις? Ποιος διαλύει τα νοσοκομεία? Ποιος κάνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα? Ποιος δολοφονεί καθημερινά τις ζωές το μέλλον και τα όνειρα εκατομμύρια ανθρώπων?

Οι φασιστικές συμμορίες επιτίθενται  σε όποιον αποφασίζει να ορθώσει το ανάστημα του ενάντια στην εξαθλίωση που γεννάει ο ίδιος καπιταλισμός με τις κρίσεις του και όποιον τολμάει να ξεσκεπάσει το βρώμικο ρόλο των νοσταλγών του Χίτλερ. Αυτών, που τα μόνα λόγια που μπορούν να ξεστομίσουν, έρχονται μέσα από μαχαίρια λοστούς και πάσης φύσης δολοφονικά αντικείμενα. Γιατί σκοπός τους είναι να πνίξουν κάθε φωνή που αντιτάσσεται, κάθε φωνή που λέει την αλήθεια, κάθε δάχτυλο που δείχνει το δρόμο για τη ζωή, για την αξιοπρέπεια  και την ελευθερία.

Ο φασισμός ξεκινάει από τον άλλο για να καταλήξει σε σένα. Ξεκινάει από τους μετανάστες, με σημαία το διαίρε και βασίλευε, για να φτάσει σε κάθε μαθητή, άνεργο, εργαζόμενο, στην ίδια την εργατική τάξη, τη μόνη που έχει τη δύναμη να ανατρέψει το σύστημα που βρωμάει και ζέχνει από την κατάρρευση του. Τη μόνη που, ενωμένη και οργανωμένη, έχει την ικανότητα να χτίσει μια κοινωνία βασισμένη στην ισότητα, την ελευθερία και την αλληλεγγύη.

Το μέλλον του φασισμού είναι εξαρτημένο από το μέλλον του καπιταλισμού.

Το δικό μας μέλλον είναι η κοινωνική επανάσταση.

Θα τη ζήσουμε.

Ας οργανώσουμε τη νίκη της.