Δημοτικό Ραδιόφωνο Βόλου: Προεκλογικό μνημονιακό θύμα.

Δημοτικό Ραδιόφωνο Βόλου: Προεκλογικό μνημονιακό θύμα.


Το πρώτο θύμα των τελευταίων μνημονιακών νόμων πριν εξαγγελθούν οι εκλογές, είναι το Δημοτικό Ραδιόφωνο Βόλου.

Μετά από περίπου είκοσι χρόνια λειτουργίας, τι δημοτικό  ραδιόφωνο θα κλείσει τα μικρόφωνά του όταν αποφασίσει ο εκκαθαριστής, ο οποίος θα οριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, που θα πάρει απόφαση για την λύση της Δημοτικής Επιχείρησης Ειδικού Σκοπού «Δημοτικό Ραδιόφωνο Βόλου», την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012.

Το άρθρο 11 του νόμου για τον Καλλικράτη που ψήφισε η Βουλή την Μεγάλη Δευτέρα, «τακτοποιεί» τα χρέη των δημοτικών επιχειρήσεων ραδιοφωνίας με τρόπο νόμιμο, όχι όμως και ηθικό. Τα χρέη του δημοτικού ραδιοφώνου Βόλου (προς  ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και εργαζόμενους), δημιουργήθηκαν από λάθος τρόπο διοίκησης και διαχείρισης μιας επιχείρησης ειδικού σκοπού, η οποία ουδέποτε είχε έσοδα, αφού ουδέποτε είχε διαφημίσεις… Ο νόμος επιτρέπει την ανάληψη των χρεών από τους Δήμους, εφ΄ όσον οι επιχειρήσεις λυθούν, απαγορεύει όμως την μεταφορά της λειτουργίας των ραδιοφωνικών σταθμών σε αυτούς.

Οι 10 εργαζόμενοί του, από τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από αγώνα, είναι υπάλληλοι αορίστου χρόνου, σε θέσεις προσωρινές προσωποπαγείς,  του Δήμου Βόλου. Οι πέντε δημοσιογράφοι, διατηρούν ακόμη την επαγγελματική τους ιδιότητα, την οποία,  πολύ πιθανόν, θα χάσουν στο εγγύς μέλλον, εφόσον δεν θα υπάρχει ραδιόφωνο, στο οποίο να εργάζονται.

Ετσι λοιπόν, όμορφα και απλά, ένα κομμάτι της δημόσιας ραδιοφωνίας, (παραμένει ακόμη η ΕΡΑ) βγαίνει από τη μέση, και μάλιστα, «χωρίς να ανοίξει μύτη».

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόλου, εσπευσμένα, πρόκειται να συζητήσει το λουκέτο στη συνεδρίαση της Παρασκευής στις 27/4 στις 2.30μμ.

Πηγή: http://ergatis.wordpress.com/

==525==