Δυναμική αντιφασιστική διαδήλωση στον Κορυδαλλό και την Νίκαια

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ  ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Περισσότεροι από 700 αντιφασίστες διαδήλωσαν το Σάββατο 7 Απρίλη στον Κορυδαλλό και τη Νίκαια. Την πρωτοβουλία για τη διαδήλωση πήραν 10 στέκια των Δυτικών Συνοικιών που εδώ και μερικούς μήνες ενισχύουν την αντιφασιστική τους δράση καθώς έχουν πληθύνει οι προσπάθειες των φασιστών της Χρυσής Αυγής να κάνουν την εμφάνισή τους εκεί. Στη διαδήλωση συμμετείχε το ΕΕΚ με πανό «τσακίστε τους φασίστες» και η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό.

«Η Νίκαια γνωρίζει από προσφυγιά – έξω οι φασίστες από τη γειτονιά» και «αυτά τα μέρη έχουν ιστορία – τσακίστε τους φασίστες και την αστυνομία», φώναζαν οι εκατοντάδες κυρίως νεολαίων διαδηλωτών κρατώντας κόκκινες και κοκκινόμαυρες σημαίες. Η ανταπόκριση από το λαό της περιοχής κατά τη διάρκεια της πορείας ήταν θερμή. Οι  φασίστες δεν εμφανίστηκαν πουθενά ενώ η αστυνομία (που πριν μερικούς μήνες περιφρούρησε με βία τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια) με πολλές μηχανές της «ομάδας Δ» κρατήθηκε μακριά.

Τη στιγμή που η άρχουσα τάξη οργανώνει επίθεση στους μετανάστες και οι φασίστες χρησιμοποιούνται από την απειλούμενη εξουσία τους, η  ανάγκη για μια ταξική αντιφασιστική δράση όλων των αριστερών εργατικών οργανώσεων, των αντιεξουσιαστικών στεκιών και  συλλογικοτήτων και των ίδιων των μεταναστών είναι μεγάλη. Σε μια κατάσταση όπως η σημερινή, με την οικονομική χρεοκοπία του καπιταλισμού και τα βάρβαρα μνημόνια, το τσάκισμα των φασιστών είναι μέρος της προετοιμασίας για τη νίκη της κοινωνικής επανάστασης. Στην περιοχή που ζει η πλειοψηφία της εργατικής τάξης και της προλεταριακής νεολαίας η ανάγκη για την οικοδόμηση του επαναστατικού Κόμματος  για την οποία παλεύει το ΕΕΚ ειναι μεγάλη. Η μαζική επαναστατική δράση της εργατικής τάξης μπορεί και πρέπει να τσακίσει τους φασίστες, το κράτος και το σύστημα που τους υποθάλπει.

Ε.Α

Νέα Προοπτική τεύχος #524# Σάββατο 14 Απριλίου 2012