Η διεθνής των μυστικών υπηρεσιών εφιάλτης για έναν Τούρκο πολιτικό πρόσφυγα στην Αθήνα

ΕΥΠ – ΜΙΤ – CIA

Η διεθνής των μυστικών υπηρεσιών εφιάλτης για έναν Τούρκο πολιτικό πρόσφυγα στην Αθήνα

Το τί είναι η Ελλάδα το μαθαίνει κανείς όχι από τις  επίσημες δηλώσεις των κυβερνώντων, αλλά από τις  πράξεις, τα  έργα και ημέρες τους. Η υπόθεση του Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα Bulut Yayla ξεπερνά τα συνήθη πλαίσια αντιμετώπισης πολιτικών προσφύγων. Στην ουσία έχει πάψει να είναι πρόβλημα με έναν πολιτικό φυγάδα που ζήτησε πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα. Είναι, κυρίως πρόβλημα με το είδος του κράτους και της έννομης που επικρατεί σ’ αυτή εδώ τη χώρα σε συνθήκες μνημονιακής οικονομικής χρεοκοπίας και αποσύνθεσης του πολιτικού συστήματος.

Ας δούμε τα γεγονότα όπως καταγγέλονται από τους δικηγόρους που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών.

http://omadadikigorwn.blogspot.gr/

Καταγγελίες που επιβεβαιώνονται από  αυτόπτες  μάρτυρες και σχεδόν από το ίδιο το επίσημο  κράτος.
« Την Πέμπτη, 30.5.2013, στις 9:30 το βράδυ, ο 24χρονος Bulut Yayla, πολιτικός πρόσφυγας με καταγωγή από την Τουρκία, στο κέντρο της Αθήνας και μπροστά στα μάτια πολλών ανθρώπων, ακινητοποιήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και απήχθη με χρήση ακραίας βίας από άτομα που επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο.
Από μαρτυρίες των παρευρισκομένων και μετά από έρευνα των συντρόφων του θύματος και δικηγόρων προέκυψε ότι οι πινακίδες του αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε για την απαγωγή του Bulut Yayla είναι της ελληνικής αστυνομίας…
Στις 1.6.2013 το μεσημέρι, ανακοινώθηκε από οικείους του Bulut Yayla ότι βρίσκεται κρατούμενος στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Κωνσταντινούπολη. Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, μία ομάδα ατόμων, που μιλούσαν ελληνικά, τον εξώθησαν με χρήση ακραίας βίας μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο, κλείνοντάς του το στόμα και τα μάτια. Στη συνέχεια τον παρέλαβε άλλο αυτοκίνητο με δεύτερη ομάδα ατόμων που μιλούσαν ελληνικά και τούρκικα και εν συνεχεία τρίτη ομάδα ατόμων που μιλούσε τουρκικά και αγγλικά.
Σε όλη τη διάρκεια της ομηρίας του ο Υ.Β. υπέστη βία και κακομεταχείριση.
Την Παρασκευή το μεσημέρι ο Bulut Yayla παραδόθηκε στην αστυνομία του Edirne απ’ όπου μεταφέρθηκε στην αντιτρομοκρατική της Κωνσταντινούπολης».

«Η εξαναγκαστική εξαφάνιση του Yayla Bulut», σημειώνει η  ανακοίνωση  των δικηγόρων  υπεράσπισης, «αποτελεί εκδήλωση της πιο σκοτεινής μορφής κρατικού φασισμού. Σαν να μην υπάρχει η έννομη τάξη και ο κάθε άνθρωπος ως υποκείμενο δικαίου, οι συνεργαζόμενες αρχές του ελληνικού και του τουρκικού κράτους λειτούργησαν ως φορείς ωμής και αυθαίρετης εξαναγκαστικής βίας. Η πλήρης απαξίωση των διαδικασιών της κρίσης για το πολιτικό άσυλο, την έκδοση και την απέλαση, το ποδοπάτημα του δικαστικού ελέγχου και η αντιμετώπιση ενός ανθρώπου σαν να ήταν ένα σώμα χωρίς φωνή μπορούν να δημιουργήσουν μόνο τρόμο, ανασφάλεια και οργή σε κάθε πολίτη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κρατικές αρχές, στο όνομα του «πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία», προβαίνουν σε διεθνείς συνεργασίες με σκοπό την πλήρη εκμηδένιση της ανθρώπινης υπόστασης και αξιοπρέπειας».

 

Η συνεργασία των ελληνικών  μυστικών  υπηρεσιών με τους άσπονδους φίλους τους της τουρκικής ΜΙΤ δεν είναι κρυφή, όπως δεν είναι κρυφός ο  επικυρίαρχος λόγος της αμερικανικής CIA. Η συνεργασία αυτή αναβαθμίστηκε μετά την πρόσφατη συμφωνία του Σαμαρά με τον Ερντογάν και στην πραγματικότητα το κεφάλι του νεαρού τούρκου επαναστάτη δόθηκε όπως το κεφάλι του Ιωάννη στη Σαλώμη της Διαθήκης. Άμεσος υπεύθυνος είναι ο «Ξένιος» Δένδιας, που  όταν  δεν  δίνει διαταγές  για συλλήψεις μεταναστών  επιβλέπει απαγωγές εν μέση οδώ.

Σε άλλες συνθήκες, κάποιος εισαγγελέας, κάποιος ανώτερος κρατικός λειτουργός θα προέβαινε  σε κάποιες ενέργειες για να μην εκτίθεται τόσο ωμά το ελληνικό δικαιικό σύστημα. Υπό  τις παρούσες συνθήκες κανείς  δεν ασχολείται. Μια τεράστια μαύρη τρύπα στο συνταγματικό δικαιικό σύστημα απορροφά τα πάντα. Πολιτικούς πρόσφυγες, μετανάστες (ας θυμηθούμε τις απαγωγές Πακιστανών), αναρχικούς ή αριστερούς…

Αλλά τότε αυτό το κράτος αξίζει να καταστραφεί!
Θ. Κ.

Εκατοντάδες έλληνες αλληλέγγυοι και τούρκοι πολιτικοί φίλοι του Bulut Yayla πήραν μέρος σε πορεία από τα προπύλαια προς την τουρκική πρεσβεία την Τρίτη 11 Ιουνίου. Το ΕΕΚ συμμετείχε επίσης.

Νέα Προοπτική τεύχος#551# Κυριακή 16 Ιουνίου 2013