Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ

Σύντροφοι εργάτες

Όταν ο επαναστάτης εργάτης Πάρσονς μαζί με την γυναίκα και τα 7 παιδιά του βάδιζε επικεφαλής της μεγάλης διαδήλωσης των εργατών του Σικάγου, το χνάρι που άφηνε με το αίμα του, σ’ εκείνη την ιστορική διαδήλωση του Μάη του 1866, θα γίνονταν οδηγός για την παγκόσμια εργατική τάξη.

Όταν ο αγωνιστής οδηγός Τάσος Τούσης χάριζε την ζωή του και έδινε το αίμα του για τους καπνεργάτες που αγωνίζονταν ενάντια στο φασιστικό καθεστώς του Μεταξά τον Μάη του 36, ζητώντας συλλογικές συμβάσεις, άφηνε το δικό του κόκκινο σημάδι στην ιστορία των καταπιεσμένων δίνοντας μια για πάντα το ύψιστο παράδειγμα ταξικής αλληλεγγύης.

Όταν την Πρωτομαγιά του 1944 οι 200 κομμουνιστές -ανάμεσά τους και 12 τροτσκιστές- στάθηκαν μπροστά στα πολυβόλα του Γερμανού φασίστα στο σκοπευτήριο της Καισαριανής υψώνοντας την γροθιά τους έβαψαν κόκκινο τον τοίχο με το αίμα τους και άφησαν βαριά κληρονομιά στους αντιφασίστες όλης της γης.

Σήμερα, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, παλλακίδα της ΕΕ και του ΔΝΤ, συνεχίζει το ιστορικό έργο των αφεντικών του Σικάγου καταργώντας το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις και το εργατικό δίκαιο, που οι εργαζόμενοι της χώρας κέρδισαν με αίμα, παλεύοντας για στοιχειώδεις κατακτήσεις, ιστορικής όμως σημασίας για την κοινωνία και τον πολιτισμό.

Σήμερα η κυβέρνηση αυτή εκτελεί περισσότερους και από τους Ναζί ακόμα, με την πολιτική της που βυθίζει τον λαό στην ανεργία και την απελπισία με μια πρωτόγνωρη ταξική γενοκτονία.

Σήμερα η κυβέρνηση των λαμόγιων και των τοκογλύφων, καταργεί την μνήμη των εργατών της Ελλάδας στο όνομα των εμπόρων. Μεταφέρει τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς για να σβήσει τα ιστορικά ίχνη που οδηγούν σε μια κοινωνία ελεύθερη από εκμεταλλευτές και δούλους.

Ο άνεμος όμως της ιστορίας θα σαρώσει σαν σκόνη την κυβέρνηση που μπορεί και υπάρχει μόνο πίσω από την ασπίδα του αστυνομικού. Του αστυνομικού που σπάει νύχτα τις πόρτες των αγωνιστών στην Ιερισσό, αλλά εγκαταλείπει με την ουρά στα σκέλια, ολόκληρα αστυνομικά τμήματα στο πρώτο ξάφνιασμα της λαϊκής οργής.

 Η απόφαση για την κατάργηση της Πρωτομαγιάς δεν θα εφαρμοστεί και θα γίνει περίγελος καθώς η ταξική μνήμη όχι μόνο δεν θα σβήσει αλλά θα δυναμώσει και θα βαθύνει.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα ταξικά αδέλφια μας τους μετανάστες, να περιφρονήσουν την απόφαση της κυβέρνησης του κεφαλαίου και να απεργήσουν την Τετάρτη 1η Μάη συγχρονίζοντας το βήμα με όλους τους προλετάριους του πλανήτη ώστε να γίνουμε μια γροθιά. Καλεί όλη την εργατική τάξη, τον λαό, να αγωνιστεί για τα ιστορικά δίκια της τάξης μας για την απελευθέρωση του ανθρώπου από κάθε σκλαβιά.

Για το βασίλειο της ελευθερίας του ανθρώπου και τον κομμουνισμό.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

18 Απρίλη 2013


Νέα Προοπτική τεύχος#548# Σάββατο 20 Απριλίου 2013