Ιερισσός, ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ Η ΟΡΓΗ

Ιερισσός, ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ Η ΟΡΓΗ

Ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων της Ιερισσού και των άλλων χωριών ης Β. Α. Χαλκιδικής από την απόφαση των ανακριτικών αρχών να προφυλακίσουν τους δυο συγχωριανούς τους που κατηγορούνται για την επίθεση στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. Σημειώνεται ότι για την ανάκριση οι δυο κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, και καθώς γίνεται σε ευρύτερα στρώματα αντιληπτή η διαπλοκή των πολυεθνικών του χρυσού με τους έλληνες Μπόμπολες και την κυβέρνηση της τρόικας μεγαλώνει η αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. Μαζικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης έγιναν στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα

Από την άλλη οι κάτοικοι εκφράζουν την ανησυχία τους ότι η κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής θα χρησιμοποιήσουν το κάψιμο του αστυνομικού τμήματος Ιερισσού τα χαράματα της Τρίτης 16/4 ως αφορμή για νέες διώξεις. Πάντως, σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων η αστυνομία είχε φροντίσει να πάρει υλικό από το Α.Τ. πριν πυρποληθεί… Η αστυνομία εγκατέλειψε το αστυνομικό τμήμα ύστερα από τις μαζικές διαμαρτυρίες των κατοίκων.

Το ΕΕΚ, με προκήρυξή του τάσσεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων,  ενώ συμμετείχε με πανό στη διαδήλωση που έγινε στην Αθήνα.

 ΣTO ΠΛEYPO TΩN AΓΩNIZOMENΩN KATOIKΩN THΣ B.A. XAΛKIΔIKHΣ

Kάτω η αστυνομοκρατία

Όχι στο «χρυσό θάνατο» της Eldorado Gold

 KATAΓΓEΛΛOYME την βάρβαρη αστυνομική επίθεση που εδώ και μήνες έχει εξαπολυθεί ενάντια στους κατοίκους της B.A. Xαλκιδικής που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού. Tελευταίο ανδραγάθημα των τρομοκρατών του κράτους η εισβολή, στις 3 τα χαράματα της Tετάρτης 10/4, ανδρών των EKAM στα σπίτια δυο κατοίκων της Iερισσού, σπάζοντας τις πόρτες και απαγάγοντας δυο πατεράδες μικρών παιδιών. Ηταν μια τρομοκρατική επιχείρηση «προς παραδειγματισμό» εναντίον ανθρώπων που είχαν ήδη κληθεί σε απολογία για την υπόθεση της καταστροφής εγκαταστάσεων της Eλληνικός Xρυσός στις 17/2/2013, είχαν δώσει καταθέσεις, και μπορούσαν να τους ξανακαλέσουν, αν ήθελαν.

Αλλά η κυβέρνηση της τρόικας NΔ-ΠAΣOK-ΔHMAP θέλει να δώσει ένα «μάθημα» στους αγωνιζόμενους κατοίκους…

Στη Xαλκιδική το κράτος εμφανίζεται με το πραγματικό του πρόσωπο, κράτος-τρομοκράτης, δύναμη καταστολής και επιβολής των συμφερόντων των ισχυρών του κεφαλαίου. Ακόμη και τα στοιχειώδη φτιασίδια της αστικής δημοκρατίας, νομικά και δημοκρατικά δικαιώματα ποδοπατούνται βάρβαρα από το κράτος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

EIMAΣTE AΛΛHΛEΓΓYOI στους αγωνιζόμενους κατοίκους των χωριών της B.A. Xαλκιδικής που δίνουν αγώνα ενάντια στην πολυεθνική Eldorado Gold και την θυγατρική της εταιρία Eλληνικός Xρυσός (με συμμετοχή της Eλλάκτωρ του Mπόμπολα…).

Oι πολυεθνικές, με την υποστήριξη του πολιτικού τους προσωπικού, επιχειρούν με γνώμονα τα κέρδη τους. Αφού αποστραγγίξουν την περιοχή απ’ ό,τι κερδοφόρο έχει στο υπέδαφός της, θα την εγκαταλείψουν κρανίου τόπο, με τα δάση κατεστραμένα και τα νερά μολυσμένα.

Oι κάτοικοι αγωνίζονται για τον τόπο τους, τα βουνά και τα δάση τους, για τα νερά και τα όμορφα χωριά τους, για τη ζωή και τη ζωή των παιδιών τους.

Είμαστε μαζί τους, αλληλέγγυοι και συμμέτοχοι στον κοινό αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο, το κράτος, που εκμεταλλεύονται και καταστρέφουν τη φύση και τον άνθρωπο. Eνάντια σ’ αυτούς που σφαγιάζουν συντάξεις, μισθούς, εργασιακά δικαιώματα, δουλειές, για να τα δίνουν στις τράπεζες και στις πολυεθνικές.

OΛOI ΣTH ΔIAΔHΛΩΣH αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της B. A. Xαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, Σάββατο 13 Aπρίλη 2013, ώρα 12 μ.μ. στο Mοναστηράκι, πορεία στο κέντρο της Aθήνας.

Nα αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες – να παύσουν οι τρομοκρατικές διώξεις.

Kάτω η αστυνομοκρατία. Kάτω η κυβέρνηση της τρόικας NΔ-ΠAΣOK-ΔHMAP.

Για την εργατική εξουσία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό – για μια κοινωνία αξιοπρέπειας χωρίς αφέντες και δούλους, εκμετάλλευση και καταπίεση.

Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα

11/4/2013

Νέα Προοπτική τεύχος#548# Σάββατο 20 Απριλίου 2013