Καταγγελία για τα γεγονότα στην Πάτρα

Καταγγέλλουμε την αστυνομία που, καλύπτοντας και προστατεύοντας τους φασίστες, έχει γεμίσει με χημικά την πόλη της Πάτρας και έχει περικυκλώσει την κατάληψη στο Μαραγκοπούλειο αποκλείοντας εκεί μέσα πάνω από 200 αντιφασίστες διαδηλωτές. Τα γεγονότα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα 30 φασιστών, ορμώμενοι από γνωστό σουβλατζίδικο, το ‘Ψηταλώνια’ που ανήκει σε στέλεχος της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκαν σε 10 νεαρούς με πέτρες. Η συμπλοκή μεταφέρθηκε στην κατάληψη όπου οι φασίστες απωθήθηκαν δραστικά από αντιφασίστες που συγκεντρώθηκαν άμεσα. Με επέμβαση της αστυνομίας οι φασίστες φυγαδεύτηκαν και κρυφτήκαν πίσω από τις γραμμές της. Η αστυνομία χρησιμοποιώντας χημικά απέκλεισε τους συγκεντρωμένους μέσα στην κατάληψη. Οι  φασίστες με την κάλυψη και την προστασία της αστυνομίας έριχναν πέτρες στο κτίριο της κατάληψης. Λίγο αργότερα οργανώθηκαν δυο αυθόρμητες διαδηλώσεις στην Πάτρα οι οποίες ήρθαν και ενώθηκαν στην κατάληψη. Η απάντηση της αστυνομίας απέναντι στην πρώτη πορεία αλληλεγγύης η οποία προσπάθησε να σπάσει τον αποκλεισμό του Μαραγκοπούλειου ήταν βροχή δακρυγόνων και κρότου λάμψης. Μέχρι αυτή τη στιγμή, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 9/4/13, οι δυνάμεις καταστολής, μαζί με ασφαλίτες και με φασίστες, βρίσκονται έξω από την κατάληψη συνεχίζοντας το τρομοκρατικό τους έργο. Έχουν γίνει 2 προσαγωγές αντιφασιστών, εκ των οποίων ο ένας είναι μετανάστης. Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα γεγονότα.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συγκεντρωμένων και υπερασπιζόμαστε τους κατειλημμένους και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους ενάντια στη στοχοποίηση που επιχειρεί κράτος και παρακράτος.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση κάθε αγωνιστή

Δεν μας τρομοκρατούν – Δεν μας φοβίζουν – Μας εξοργίζουν

Καλούμε το λαό της Πάτρας και όλες τις πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης και της νεολαίας να αντιταχθούν σε αυτό το όργιο της κρατικής και φασιστικής-παρακρατικής βίας στεκόμενοι στο πλευρό των αντιφασιστών.

 

ΕΕΚ-Τροτσκιστές