Καταγγελία δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για τη σύλληψη του αγωνιστή Νίκου Κατσίφη

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων

της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΣΙΦΗ


Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική σύλληψη του αγωνιστή Νίκου Κατσίφη, που έγινε το μεσημέρι της 13ης Μαΐου, έξω από το σπίτι του στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς της Ασφάλειας με πολιτικά. Η σύλληψη έγινε την επόμενη μέρα της αντιρατσιστικής πορείας που πραγματοποιήθηκε στην Καλλιθέα από μετανάστες και Έλληνες που διαμαρτύρονταν για τις επιθέσεις των φασιστικών συμμοριών, οι οποίες έχουν αυξηθεί την τελευταία εβδομάδα, μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και έχουν οδηγήσει σε τουλάχιστον 4 σοβαρότατους τραυματισμούς μεταναστών καθώς και σε προσπάθειες πυρπόλησης σπιτιών που διαμένουν οι μετανάστες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιρατσιστικής πορείας της 12ης Μαΐου η στάση της αστυνομίας ήταν άκρως προκλητική: Επιχείρησαν να απομονώσουν και να συλλάβουν όλους τους μετανάστες που πήραν μέρος στην κινητοποίηση

Η αστυνομία λειτουργώντας σα θεσμική προέκταση της Χρυσής Αυγής, απάντησε εξαιρετικά εκδικητικά, συλλαμβάνοντας τον αγωνιστή Νίκο Κατσίφη. Με τον τρόπο αυτό, έστειλε ένα μήνυμα τρομοκρατίας απέναντι στoυς λαϊκούς αγωνιστές.

Η καταστολή, η κρατική βία και η κατασκευή «ενόχων» ολοένα και διευρύνεται. Προχθές ο Νίκος, την επόμενη οι απεργοί της Χαλυβουργικής, σήμερα τα παιδιά της Πλατείας Συντάγματος, αύριο ποιος- ποια; Ο καθένας από μάς είναι εν δυνάμει ύποπτος όταν διαδηλώνει, γιατί μπορεί να βρεθεί στα χέρια τους και να ενοχοποιηθεί με ύπουλες μεθόδους από την κρατική ασφάλεια σε συνεργασία με τους αστυνομικούς και τα ΜΑΤ.

Όσο το λαϊκό κίνημα αντίστασης γιγαντώνεται και οι ταξικοί αγώνες απειλούν την κυριαρχία του συστήματος, τόσο προσπαθούν να το τρομοκρατήσουν: οι δυνάμεις καταστολής και το κράτος με τους μηχανισμούς του έχουν εξαπολύσει ένα ανελέητο κυνηγητό ενάντια στο κίνημα, με διώξεις, συλλήψεις και φυλακίσεις κοινωνικών αγωνιστών. Μπροστά στην τρομοκράτηση και την ποινικοποίηση των αγώνων, μπροστά στις διώξεις αγωνιστών, απαντάμε με αλληλεγγύη και αγώνες.

ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Η τρομοκρατία δε μας σταματά! Κάτω τα χέρια από τον αγωνιστή Νίκο Κατσίφη!

Θα είμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του μέχρι την απόλυτη δικαίωσή του!

Νέα Προοπτική τεύχος #527# Σάββατο 26 Μάη 2012