Καταγγελία της ΟΕΝ για μπαράζ τραμπούκικων επιθέσεων της ΚΝΕ

Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας καταγγέλλει το μπαράζ τραμπούκικων επιθέσεων που εξαπόλυσε τις τελευταίες μέρες η ΠΚΣ της ΚΝΕ όχι μόνο ενάντια στο σχήμα ΑΝΑΣΑ-ΕΑΑΚ στην Πάντειο αλλά και συνολικά στην ΕΑΑΚ.
Την Δευτέρα 13/12 30 μέλη της ΠΚΣ επιτέθηκαν σε 4 συντρόφους της ΕΑΑΚ στην Πάντειο με σκοπό να πάρουν τον μοναδικό κεντρικό χώρο που είχε το σχήμα για την παρέμβαση του (αφισοκόλληση , ανακοινώσεις). Στη συνέχεια αφού πρώτα τραμπούκισαν και χτύπησαν τους συντρόφους ανάρτησαν στη συγκεκριμένη κολώνα τιμητική πλακέτα, για να τιμήσουν δήθεν την αγωνίστρια Σωτηρία Βασιλακοπούλου, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ το 1980 από τραμπούκους της εργοδοσίας,
Έτσι άφησαν στο σχήμα ουσιαστικά δύο επιλογές, ή να αποδεχτεί τον τραμπουκισμό και την επίθεση και να μην κάνει τίποτα ή να κάνει αυτό που έκανε. Δηλαδή να ανακαταλάβει τον χώρο που του ανήκει και χωρίς να βεβηλώσει την μνήμη της αγωνίστριας, να αφαιρέσει την πλάκα που έφερε την υπογραφή της ΚΝΕ και να την παραδώσει στους κατόχους της. Το αποτέλεσμα ήταν η επίθεση των σταλινικών στα μέλη της ΕΑΑΚ και ο τραυματισμός πολλών από αυτούς. Την ίδια επίθεση οργάνωσαν στη συνέχεια και σε άλλες σχολές της Αθήνας αλλά και της επαρχίας αποδεικνύοντας ότι δρούσαν στη βάση ενός σχεδίου βίας συνολικά ενάντια στην ΕΑΑΚ.
Η πράξη αυτή υπενθυμίζει τον άθλιο και αντιδραστικό ρόλο που παίζει η σταλινική νεολαία και σήμερα. Την στιγμή που η Παιδεία αλλά και όλη η κοινωνία περνάει μέσα από την χρεοκοπία του καπιταλισμού και την κήρυξη ενός ταξικού πολέμου στην εργατική τάξη, η ΚΝΕ και το ΚΚΕ επιλέγουν να επιτεθούν σε μαχητικά κομμάτια του φοιτητικού κινήματος που έχουν έρθει σε ρήξη με την καθεστωτική πολιτική της. Ενώ σαμποτάρει όλες τις Γενικές Συνελεύσεις για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην αντιμεταρρύθμιση Διαμαντοπούλου, κάνει την «πάπια» στις προκλήσεις του κράτους και της κυβέρνησης και δε βγάζει άχνα ενάντια στην καταστροφή της προτομής της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου από τον Βωβό έξω από το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ, είναι πάντα πρόθυμη να οργανώσει παρόμοια πογκρόμ ενάντια σε κάθε αριστερή δύναμη.
Το μπαράζ των σταλινικών επιθέσεων που συνεχίστηκε ενάντια στην ΕΑΑΚ σε όλη την Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της αδιέξοδης, αντιφατικής και ουσιαστικά καθεστωτικής πολιτικής του ΚΚΕ, το οποίο προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει την σύγκρουση με την κυβέρνηση και την αστική τάξη. Το ΚΚΕ πατά σε δύο βάρκες: από τη μία μεριά θέλει να εμφανίζεται σα κόμμα διαμαρτυρίας και από την άλλη μεριά σα κυματοθραύστης της λαϊκής οργής (πορεία στο ..Συγγρού- Φιξ αντί στη Βουλή, καταγγελία για την επίθεση σε Χατζηδάκη αλλά κουβέντα για την κρατική καταστολή στην Γενική Απεργία). Βέβαια και η διαμαρτυρία έχει τα όρια της καθώς ενώ είναι ενάντια στις απολύσεις δεν το εμπόδισε να απολύσει 60 εργαζόμενους στο 902 στο όνομα «του νοικοκυρέματος της επιχείρησής του».
Οι αγωνιστές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στην ηγεσία του ΚΚΕ και στην πολιτική της ταξικής συνεργασίας. Να παλέψουν σήμερα, όχι για «Λαϊκή Οικονομία , Λαϊκή Εξουσία που είναι μια αντιδραστική ουτοπία» (Β.Ι.Λένιν), αλλά για την δικτατορία του προλεταριάτου και τον ελευθεριακό κομμουνισμό που καμία σχέση δεν έχουν με την σταλινική αντίδραση η οποία οδήγησε σε ήττες το εργατικό κίνημα και τη νεολαία.
Πρώτα από όλα καλούμε τη νεολαία, τους αγωνιστές των σχημάτων της ΕΑΑΚ και όλο το εργατικό κίνημα να μην ανεχτούν την βία των σταλινικών προβοκατόρων. Να κάνουν ότι χρειάζεται για την ανατροπή της Κυβέρνησης και το πέρασμα της εξουσίας τους εργάτες, σαρώνοντας τα εμπόδια που θέτουν τα σταλινικά στηρίγματα του απειλούμενου αστικού καθεστώτος στο δρόμο προς την επερχόμενη σοσιαλιστική επανάσταση. Το καθήκον της συντριβής του σταλινισμού, και το χτίσιμο του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος και μιας επαναστατικής νεολαίας είναι πιο επιτακτικό παρά ποτέ.