Κόρινθος: Απάντηση στη φασιστική πρόκληση

Κόρινθος: Απάντηση στη φασιστική πρόκληση

 

Την Παρασκευή 5/7 πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της Κορίνθου η προγραμματισμένη αντιφασιστική πορεία,στην οποία καλούσε η Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική πρωτοβουλία Κορίνθου,το Αντιφασιστικό Μέτωπο Γερανείων,το ΕΕΚ,η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συλλογικότητες και η νεολαία Συνασπισμού.Αφορμή για την οργάνωση της πορείας στάθηκε η γκανστερικού τύπου επίθεση που δέχθηκαν 2 αντιφασίστες από 10 ναζιστές της Χρυσής Αυγής με σιδηρογροθιές και αλυσίδες την Παρασκευή 28/6. Οι φασίστες επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά ανάμεσα σε πλήθος κόσμου καθώς οι δρόμοι της Κορίνθου ήταν κατάμεστοι λόγω της τοπικής γιορτής του Αποστόλου Παύλου. Τα θύματα της επίθεσης νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο, ενώ οι φασίστες διέφυγαν με την αστυνομία, ως είθισται, να μην καταφέρνει να τους εντοπίσει.

Στην πορεία συμμετείχαν 150 άτομααπό διάφορες περιοχές της Κορινθίας και σύντροφοι από Αθήνα.Το ΕΕΚ συμμετείχε με δικό του μπλοκ,συνθήματα και κείμενο-προκήρυξη,ενώ υπήρχε και το πανό της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας Κορίνθου,που προπορευόταν. Τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν κατά κύριο λόγο αντιφασιστικά,αλλά και για ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Κ.Σακκά και στους μετανάστες(μην ξεχνάμε ότι στην Κόρινθο βρίσκεται το στρατόπεδο συγκέντρωσης), καθώς και κατά της κυβέρνησης και των μπάτσων.

Να τονίσουμε ότι πρώτη φορά γίνεται αντιφασιστική πορεία στην Κόρινθο,με αρκετή συμμετοχή κόσμου για τα δεδομένα της Κορίνθου και με μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας.Η πορεία κινήθηκε μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης και μέσα από καφετέριες,όπου μοιράστηκαν κείμενα. Σταμάτησε λίγο πιο κάτω από τα άδεια γραφεία της Χρυσής Αυγής,όπου τα προστάτευε μισή διμοιρία των ΜΑΤ.Οι φασίστες ήταν εξαφανισμένοι.

Την ίδια μέρα που ήταν προγραμματισμένη η  αντιφασιστική πορεία,οι φασίστες ανακοίνωσαν στη σελίδα τους ότι το Σάββατο 6/7 θα είχαν ανοιχτή εκδήλωση στα γραφεία τους -για να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις από την αντιφασιστική πορεία.Όμως,δεν είχαν υπολογίσει σωστά,καθώς το Σάββατο,λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η εκδήλωσή τους,35 άτομα κινήθηκαν προς τα γραφεία της Χ.Α κι έγινε  το έλα να δεις με τον  βολευτή Μπούκουρα να ρίχνει (αυτός είπε  για εκφοβισμό  στον αέρα, αλλά σε βίντεο φαίνεται να ρίχνει ευθεία). Οι  φασίστες τσακίστηκαν κι ένας δικός τους βρέθηκε  στο  νοσοκομείο, μάλλον  από μάρματο που οι ίδιοι πέταξαν  από την  ταράτσα των γραφείων  τους. Οι αναρχικοί έφυγαν με πορεία από τα γραφεία.

Την επόμενη μέρα,ήρθε ένα πούλμαν με χρυσαυγίτες,που έμεινε όλη μέρα στην Κόρινθο.Ματατζήδες,ουσιαστικά περιφρουρούσαν τα γραφεία των χρυσαυγιτών.Αφού έφυγαν τα ΜΑΤ ανέλαβαν δράση τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, που τριγύριζαν μέσα στην πόλη ανά ομάδες των 5 ατόμων,ενώ το βράδυ πέταξαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην αυλή του γειτονικού σπιτού ενός ενεργού μέλους της τοπικής οργάνωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του αντιφασιστικού αγώνα στην Κόρινθο.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

Α.Π.

 

Νέα Προοπτική τεύχος#553# Σάββατο 20 Ιουλίου 2013