Μήνυση κατά του ΕΕΚ

Μήνυση κατά του ΕΕΚ

Και άλλων αριστερών οργανώσεων από την… ναζιστική Χρυσή Αυγή

Ερωτηματικά προκαλεί ο ρόλος των δικαστικών αρχών

Στην φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου, επιδόθηκε μια κλήση για ανάκριση στον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΕΕΚ σ. Σάββα Μιχαήλ, ως «υπεύθυνου(;!)» του Κόμματος, σχετικά με μια μηνυτήρια αναφορά με πηγή την Χρυσή Αυγή και στόχο το ΕΕΚ και άλλες αριστερές και μεταναστευτικές συλλογικότητες – μηνυτήρια αναφορά που χρονολογείται από το… 2009! Όσον αφορά το ΕΕΚ και τον Σάββα Μιχαήλ, κατηγορούνται για μια ανακοίνωση του Κόμματος που εκδόθηκε, διακινήθηκε δημόσια και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΕΚ στις 8 Μαΐου 2009 καλώντας σε αντιρατσιστική –αντιφασιστική διαδήλωση. Οι «θιγόμενοι» ακροδεξιοί μας εγκαλούν  για «συκοφαντική δυσφήμιση» και «διέγερση»(!).

Το  ερώτημα δεν είναι απλώς το θράσος και οι  απίθανες «κατηγορίες» της Χρυσής Αυγής κατά του ΕΕΚ.  Το μεγάλο πολιτικό ερώτημα αφορά το Κράτος: πώς και γιατί τώρα οι αρμόδιες Αρχές ξεθάβουν μια μήνυση που βρίσκονταν στα χέρια τους τρία χρόνια για να ασκήσουν διαδικασία δίωξης ενάντια στο Κόμμα μας, την παραμονή του 12ου Συνεδρίου του; Και γιατί προσωποποιούν την κατηγορία στο πρόσωπο του Σάββα Μιχαήλ σαν «υπεύθυνου»;  Από πότε ο γενικός γραμματέας ενός  αριστερού κόμματος που είναι γνωστό και δρα  δεκαετίες αντιμετωπίζεται σαν να ήταν ο διευθύνων σύμβουλος εταιρείας; Ο Σάββας Μιχαήλ είναι εκλεγμένος από το Συνέδριο ενός εργατικού Κόμματος, από τα μέλη του ΕΕΚ και της Κεντρικής του Επιτροπής και είναι πολιτικά υπόλογος σ’ αυτούς και σε όλη την εργατική τάξη.

Το ζήτημα και τα ερωτήματα που γεννά απασχολούν ήδη έντονα όχι μόνο το ΕΕΚ αλλά κι ευρύτερα τον κόσμο της Αριστεράς και του αγώνα που ήδη δηλώνει ετοιμότητα συμπαράστασης σε όλα τα επίπεδα και με όλους τους τρόπους.

Νέα Προοπτική τεύχος#538# Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012