Μακριά οι αριβίστες εθνικιστές και μιλιταριστές από τα σχολεία

Μακριά οι αριβίστες εθνικιστές και μιλιταριστές από τα σχολεία

 

Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερο επεκτείνεται η διείσδυση των μιλιταριστών στα σχολεία. Η εμφάνιση στρατιωτικών στις αίθουσες διδασκαλίας, οι οργανωμένες σχολικές επισκέψεις σε μιλιταριστικά σόου (επιδείξεις πολεμικών αεροσκαφών, περιήγηση στο γνωστό γερμανικό υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, που γέρνει κλπ)  θεωρήθηκαν ως απαραίτητη προϋπόθεση για την στρατολόγηση της νεολαίας ως Μισθοφόρος Στρατιώτης, στο πλαίσιο του θεσμού των ΕΠ.ΟΠ. Το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο θέλει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι όσο η ανεργία θεριεύει και τα αδιέξοδα των νέων ανθρώπων εξαιτίας της ταξικής κυβερνητικής πολιτικής και των μνημονίων εντείνονται, τόσο ο Στρατός και η Αστυνομία φαντάζουν ως μια επαγγελματική κατοχύρωση.

Καθώς όμως λεφτά δεν υπάρχουν πλέον για Μισθοφόρους, το βάρος της κυρίαρχης προπαγάνδας έπεσε στο θεσμό της εφεδρείας: τάγματα εθνοφυλακής, μοίρες καταδρομών, λέσχες εφέδρων κλπ., το βασίλειο των εθνικιστών και φασιστών, επιχειρήθηκε να διαφημιστούν στην νεολαία και να δώσουν διέξοδο στην ανυπαρξία επιλογών της.

Στο πλαίσιο επομένως αυτό διαβάζουμε για τη «Πρωτοβουλία της ΣΜΥ για ενημέρωση Μαθητών σχετικά με τις Παραγωγικές Σχολές των Ε.Δ.Στο πλαίσιο συνεργασίας του Στρατού και των φορέων εκπαίδευσης η Σχολή προτίθεται να υποδεχθεί και να ενημερώσει τους μαθητές των Λυκείων και Γυμνασίων των νομών Τρικάλων, Καρδίτσας, Λάρισας και Μαγνησίας για τις Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, από 07 Ιανουαρίου έως και 28 Φεβρουαρίου 2013. Η ενημέρωση θα γίνεται στο κέντρο ψυχαγωγίας και στη συνέχεια οι μαθητές θα ξεναγούνται στις εγκαταστάσεις της Σχολής. Η ενημέρωση και η ξενάγηση θα διαρκεί περίπου 90΄».

Αναρωτιόμαστε όμως, αν οι υπεύθυνοι της σχολής θα αναφερθούν σε αυτή τη μιάμιση ώρα στα καψόνια, στην εντατικοποίηση και στα τσαλάκωμα της προσωπικότητας των σπουδαστών της ΣΜΥ, που συντελείται με οργανωμένο τρόπο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Όπως και σε όλες τις Στρατιωτικές Σχολές.

Θα βρουν άραγε χρόνο οι υπεύθυνοι να μιλήσουν για τον νέο ρόλο του Ελληνικού Στρατού και άρα του Στρατιωτικού. Πλέον και μετά τις αποφάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, οι νέοι υπαξιωματικοί-αξιωματικοί καλούνται να εκπαιδευτούν και να συμμετέχουν σε Αποστολές Καταστολής των κοινωνικών κινημάτων, στρέφοντας τα όπλα τους ενάντια στον αγωνιζόμενο εργαζόμενο λαό και να πάρουν μέρος σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων, για να μπορούν να κλείνουν κερδοφόρες συμφωνίες οι Έλληνες επιχειρηματίες.

Θα αναφέρει κανείς στους μαθητές ότι οι Στρατιωτικές Σχολές βγαίνουν εκτός των Πανελλαδικών Εξετάσεων και πλέον απαιτείται το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων που επιβάλλει ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός. Δηλαδή, οι πολιτικοί των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ετοιμάζονται να εφαρμόσουν και στις Στρατιωτικές Σχολές ότι έκαναν τόσα χρόνια με τους ΕΠ.ΟΠ., όπου ο υποψήφιος μισθοφόρος στρατιώτης έπρεπε «να φιλήσει την κατουρημένη ποδιά» του βουλευτή, του νομάρχη και δημάρχου, του μητροπολίτη και γνωστού στρατιωτικού, για να τον επιλέξουν. Διαφθορά, πελατειακές σχέσεις, εθνικισμός, μισαλλοδοξία, ψηφοθηρία είναι τα συστατικά  του μηχανισμού παραγωγής του νέου αδίστακτου Πραιτοριανού του συστήματος, που δε θέλει συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά στρατιωτάκια ακούνητα και αμίλητα. Που θα καταδιώκουν όποιον αμφισβητεί τις κυρίαρχες επιλογές της Νέας Καπιταλιστικής Ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων, εντός και εκτός συνόρων.

Τέλος, οι υπεύθυνοι της σχολής θα χρησιμοποιήσουν ξανά τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα». Θα αναφερθούν σε «εθνικούς κινδύνους», στο ότι «χρειάζεται στρατός για να υπερασπίζει την άμυνα της χώρας και την εδαφική ακεραιότητα» κλπ. κλπ. κλπ. Αλήθεια, ποια άμυνα υπεράσπιζε ο ελληνικός στρατός όταν βρισκόταν σε 15 χώρες; Ποιος ήταν ο εχθρός της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στην Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, όταν ο στρατός έστρεψε τα όπλα σε διαδηλωτές, λαμβάνοντας θέση πίσω από τα ΜΑΤ;

Ποια είναι τα ανώτερα ιδανικά των αξιωματικών και υπαξιωματικών, τελικά; Αυτοί δεν παρακαλούσαν και παρακαλούν τους πολιτικούς και τους διοικητές τους,  για να τους στείλουν στα Βαλκάνια και στο Αφγανιστάν, στις κατοχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και ΟΗΕ, ώστε να βουτήξουν το διπλό και τριπλό μισθό;

Καλούμε τη ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-τοπικές ΕΛΜΕ να μπλοκάρουν την είσοδο του μιλιταρισμού και εθνικισμού στα σχολεία. Μακριά η προπαγάνδα του πολέμου, της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού από την νεολαία. Όλοι αυτοί που απαγορεύουν τους μαθητικούς αγώνες και κραυγάζουν ότι δε θέλουν την είσοδο της πολιτικής στα σχολεία, ουσιαστικά επιθυμούν να περιφρουρήσουν την ύπαρξη και ανενόχλητη δράση της κυρίαρχης αστικής πολιτικής και την αναπάντητη κρατική προπαγάνδα.

Κανένας νέος Μισθοφόρος στον Στρατό και στις Δυνάμεις Καταστολής. Ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμούς.

Οι νέοι άνθρωποι καλούνται να δώσουν τη μάχη της μόρφωσης, της δημιουργίας, του πολιτισμού, της ειρήνης.

Είναι η μόνη μάχη που τους πρέπει. Μια μάχη που πρέπει να δοθεί μαζί με το σύνολο του κόσμου της εργασίας, ενάντια στην κυβέρνηση, τα μνημόνια, την Ε.Ε., το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ.

Με προοπτική την κατάργηση του παράλογου καθεστώτος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την ανατροπή της δικτατορίας των νόμων της Αγοράς και του Κέρδους, για την κοινωνική Απελευθέρωση.

 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

 

 

Νέα Προοπτική τεύχος#540# Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012