Μαχητική εργατικη πορεία

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

 

Περισσότεροι από 5000  εργαζόμενοι από πολλούς δήμους μαζί με δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους πήραν μέρος στην πορεία προς το υπουργείο οικονομικών, την  Τετάρτη 29/8.

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) καλώντας σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη με βασικό αίτημα τη κατάργηση του Μνημονίου και αύξηση των εισοδημάτων αφού οι αποδοχές τους έχουν υποστεί μείωση πάνω από το 50%.

Με απορριμματοφόρα και δίκυκλα οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν την πορεία τους προς την Κλαυθμώνος αλλά εμποδίστηκαν κατευθείαν από την αστυνομικές δυνάμεις. ΜΑΤ χτύπησαν και έριξαν δακρυγόνα όταν εργαζόμενοι σήκωσαν αμάξι της τροχαίας που τοποθετησε η αστυνομία στο ύψος της Μενάνδρου για να εμποδιστεί η πορεία με τα απορριμματοφόρα.

 

Ούτε ο Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Ιωακειμίδης (που σημειωτέον ανηκει στην ΔΗΜΑΡ), ούτε και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Μπαλασόπουλος, γλίτωσαν από τις δυνάμεις καταστολής. Η πορεία τελικά συνεχίστηκε ενώ αντί να καταλήξει στο υπουργείο οικονομικών κατέληξε στην διεύθυνση τροχαίας Αττικής για να συμπαρασταθεί στους οδηγούς, και απαιτώντας να παρθούν πίσω όλες οι  κατηγορίες. Να σημειώσουμε πως την διαδηλωση ακολουθούσε στην ουρά μια μικρή ομαδα του ΠΑΜΕ που αρνήθηκε να συνεχίσει την πορεία στην τροχαία όπου η πορεία έμεινε απαιτώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων και αποχώρησε στην Ομόνοια.

Ύστερα από έντονες διαπραγματεύσεις δήμαρχων και βουλευτών, η αστυνομία συμφώνησε στα αιτήματα, οδηγοί και απορριματοφόρα αφέθησαν ελεύθερα.Και αφού όλοι νομίζαμε ότι η πρώτη μέρα του απεργιακού διημέρου τελείωσε με επιτυχία, φτάνοντας τα απορριμματοφόρα στα εργοτάξια, η αστυνομία συνέλαβε τους οδηγούς με κατηγορίες για οδήγηση  στο αντίθετο ρεύμα και παρεμπόδιση κυκλοφορίας  για να αφεθούν  και αυτοί αργότερα ελευθεροι.

 

Νέα Προοπτική τεύχος #532# Σάββατο 1 Αυγούστου 2012