Μηνύματα για το συνέδριο του ΕΕΚ

PARTIDO OBRERO Aργεντινή

Σύντροφοι του ΕΕΚ,
σας στέλνουμε τους πιο θερμούς χαιρετισμούς για την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου σας.
Σας αγκαλιάζουμε με όλη την μαχόμενη αλληλεγγύη μας σαν τους συντρόφους μας. Iδιαίτερα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον σύντροφο Κυριάκο Μουτίδη που οι μπράβοι του ελληνικού καθεστώτος από θύμα τον κάνουν ένοχο και τον περνούν από δίκη για επίθεση κατά της αστυνομίας ενώ είχε γίνει βίαιη επίθεση της ίδιας της αστυνομίας ενάντια στο μπλοκ του ΕΕΚ στην κινητοποίηση του Δεκέμβρη 2009 – μια επίθεση που παρ’ ολίγο να κοστίσει την ζωή της συντρόφισσας Αγγελικής Κουτσουμπού και έδωσε αφορμή στη σύλληψη πολλών συντρόφων οι οποίοι περιμένουν καινούργιες δίκες με την άθλια κατηγορία ότι επιτέθηκαν κατά των δυνάμεων της τάξης.
Σύντροφοι του ΕΕΚ το Partido Obrero θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για να συνεργαστεί με την καμπάνια ενάντια στην δίωξη της οργάνωσης σας που θα προχωρήσει μετά το συνέδριο σας καθώς  μάλιστα αρχίζει και μια έρευνα από την μεριά της ασφάλειας του κράτους ενάντια στον ηγέτη σας Σάββα Μιχαήλ πάνω στην βάση κατηγοριών του ναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή.
Εδώ στην Αργεντινή βρισκόμαστε μέσα σε μια συστηματική καμπάνια σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για να καταδικαστούν οι ένοχοι και πολιτικοί συνένοχοι της δολοφονίας του συντρόφου μας Mariano Ferreyra όπως επίσης και οι υποκινητές τους μέσα στον μηχανισμό του κράτους και της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Οι ένοχοι αυτοί του πολιτικού εγκλήματος ενάντια στην εργατική τάξη συναντιούνται σήμερα σαν υπερασπιστές των κατηγορουμένων και βρίσκονται στο εδώλιο χάρις σε μια τεράστια και συνεχή κινητοποίηση που κάναμε. Η δίκη έγινε για εμάς η σκηνή για να καταγγείλουμε τον ταξικό χαρακτήρα του εγκλήματος και να την μετατρέψουμε  σε ένα παράγοντα που θα βαρύνει στην πολιτική κατάσταση στην χώρα μας. Δεν βρισκόμαστε μπροστά σε απομονωμένα επεισόδια αλλά σε συγκρούσεις που είναι αξεχώριστες από την εξαιρετική συγκυρία της κρίσης και της καπιταλιστικής χρεοκοπίας που ανοίγει ένα νέο στάδιο με την επέμβαση των μαζών και την κατά σειρά κατάρρευση πολιτικών καθεστώτων και εργοδοτικών κομμάτων. Ένα στάδιο που έχει τώρα το επίκεντρό του στην Ευρώπη και την λεγόμενη αραβική άνοιξη, μια κατάσταση η οποία δεν είχε το προηγούμενό της ένα ολόκληρο αιώνα.
Ο ιμπεριαλισμός απαντάει με πολέμους σηκώνοντας δημοκρατικές σημαίες. Ο σιωνισμός έχει αρχίσει μια νέα επίθεση ενάντια στον παλαιστινιακό λαό. Σε αυτό το πλαίσιο πολέμων και επαναστάσεων μπαίνει η ιστορική πρόκληση σε εμάς και σε όλη την επαναστατική αριστερά. Είχαμε έγκαιρα δει και αναλύσει την τάση προς την καπιταλιστική χρεοκοπία και την ιστορική τάση του κεφαλαίου προς την αυτοδιάλυσή του πάνω στις δικές του βάσεις στο πλαίσιο των επεξεργασιών που έκανε η συντονιστική για την επανίδρυση της 4ης Διεθνούς. Συνεπώς, απέναντι στην κατάρρευση του λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού εμείς εμμείναμε στην ιστορική επικαιρότητα της περιόδου που άνοιξε η Οκτωβριανή Επανάσταση. Σε αυτή την βάση βάλαμε μπροστά μας το καθήκον της επανίδρυσης της 4ης Διεθνούς με ένα πρόγραμμα, μια πολιτική για την παρούσα μετάβαση στην οποία ζούμε.
Σύντροφοι του ΕΕΚ μια εποχή μετάβασης πάντοτε σημαδεύεται από ιστορικές στροφές και απότομες αλλαγές. Αυτή είναι η ουσία του σχηματισμου επαναστατικών καταστάσεων. Σε αυτές τις συνθήκες το επαναστατικό κόμμα πρέπει να επεξεργαστεί μέσα από την πάλη και την παρέμβαση στην ταξική πάλη τα στάδια της εξέλιξης της συνείδησης των μαζών. Τόσο στην Αργεντινή όσο και στην Ελλάδα αυτή η ανάπτυξη οδηγεί σε μια ιστορική ανεξάρτητη επέμβαση των εκμεταλλευομένων. Στη χώρα σας εκδηλώνεται μέσα από απεργίες, μέσα από μπλόκα δρόμων, μέσα από επιτροπές βάσεις, με την πάλη ενάντια στον φασισμό και με εκλογικές στροφές. Στην Αργεντινή σήμερα μια γενική απεργία αναγγέλλει την ρήξη της εργατικής τάξης με το αστικό εθνικιστικό καθεστώς και παραπέρα ο άξονας αυτής της απεργίας είναι η εξέγερση των αντιπροσώπων μέσα στα εργοστάσια και μέσα στις συγκοινωνίες ενάντια στην περονική συνδικαλιστική γραφειοκρατία.
Σε αυτόν τον ιστορικό ορίζοντα προχωράει η συντονιστική επιτροπή για την 4η Διεθνή. Έχοντας μαζί δύο δεκαετίες διεθνούς συνεργασίας επαναλαμβάνουμε για ακόμα μια φορά
Ζήτω το ΕΕΚ
Ζήτω το 12ο συνέδριο του ΕΕΚ
Ζήτω η 4η Διεθνής
20 Νοεμβρίου η κεντρική επιτροπή του Partido Obrero

EΠANAΣTATIKOI ΔIEΘNIΣTIKOI XAIPETIΣMOI

Tουρκία
Μήνυμα του DIP [Eπαναστατικό Eργατικό Kόμμα]

Αγαπητοί σύντροφοι,
Χαιρετίζουμε με ισχυρά αισθήματα  συντροφικότητας και  αδελφοσύνης το 12ο Εθνικό Συνέδριο του EEK, ελληνικού τμήματος της CRFI, και σας στείλουμε τα πιο ειλικρινή αισθήματα αλληλεγγύης από όλα τα μέλη του DIP, τουρκικού τμήμα του CRFI.
Ελπίζουμε ότι το συνέδριο σας θα ανοίξει το δρόμο για την προώθηση του επαναστατικού προλεταριακού έργου το οποίο το κόμμα σας διεξαγει σε αυτούς τους ταραχώδεις καιρούς και να θέσει τις βάσεις για τη μελλοντική επιτυχία στην οικοδόμηση του επαναστατικού κόμματος της πρωτοπορίας της ελληνικής εργατικής τάξης.
Η Ελλάδα σήμερα είναι ο μικρόκοσμος και το εργαστήριο του αγώνα μεταξύ της αστικής τάξης και του προλεταριάτου σε παγκόσμια κλίμακα. Όλα τα κύρια στοιχεία που θα παίξουν τον καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση της τεράστιας κρίσης που ο παγκόσμιος καπιταλισμός περνάει είναι παρόντα με έντονα γράμματα στην ελληνική κατάσταση. Η χώρα υποφέρει από τις πιο οξείες μορφές της οικονομικής κρίσης που διαπερνά την παγκόσμια οικονομία. Για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση, οι καπιταλιστές, υπό την ηγεσία των θεσμικών οργάνων του ιμπεριαλισμού, στην περίπτωση αυτή η περιβόητη «τρόικα», εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα που είναι βέβαιο ότι, αν οδηγηθεί μέχρι την λογική του κατάληξη, θα αφαιμάξει τους εργαζόμενους έως θάνατου. Η εργατική τάξη και οι μάζες γενικά ανταποκρίνονται σε αυτήν την προσπάθεια με αδιάλλακτη μαχητικότητα. Η ιστορική κρίση της ηγεσίας του προλεταριάτου εκφράστηκε από την έλευση στο προσκήνιο, ως πόλου έλξης των μαζών, ενός εντελώς ρεφορμιστικού συνασπισμού αριστερών δυνάμεων, του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιπλέον έχει εκπέμψει σήματα συμβιβασμού με τον ιμπεριαλισμό της ΕΕ, την παραμονή μιας πιθανής νίκης στις εκλογές. Ένα  δεξιό κόμμα με σαφή φασιστικά διαπιστευτήρια ξεπερνώντας όλα τα πρωτο-φασιστικά κόμματα της Ευρώπης στον άγριο ρατσισμό του, έχει έρθει στο προσκήνιο. Αυτά όλα είναι τα χαρακτηριστικά που πρόκειται σύντομα να παρατηρηθούν και σε άλλες χώρες. Έτσι, η Ελλάδα μας δείχνει το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου.
Πόσο τυχεροί είμαστε που η Ελλάδα επίσης έχει ένα κόμμα με τολμηρούς και αδιάλλακτους μαχητές, οπλισμένους με το πρόγραμμα της Τέταρτης Διεθνούς και μια σαφή κατανόηση της τρέχουσας παγκόσμιας και ευρωπαϊκής κατάστασης, οι οποίοι αγωνίζονται για να κερδίσουν την πρωτοπορία της εργατικής τάξης της χώρας προκειμένου να εξοπλίσουν το σύνολο του ελληνικού προλεταριάτου με τη σωστή αντίληψη της κατάστασης και να πάρουν την εξουσία, όταν η κατάσταση είναι ώριμη για αυτό! Eίναι ευτυχές ότι ο αυθεντικός επαναστατικός μαρξισμός μπορεί να αγωνιστεί ουσιαστικά για την ηγεσία των μαζών σε αυτό το εργαστήριο της καπιταλιστικής σήψης και προλεταριακής μαχητικότητας ! Eίμαστε τυχεροί που, παρά την αποφυγή κάθε σεχταρισμού, οι Ελλήνες συντρόφοί μας του EEK στάθηκαν σαφώς και ξεκάθαρα αντίθετοι και εξέθεσαν τη σοφιστεία, ακόμα και προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ και αγωνίστηκαν για μια επαναστατική εναλλακτική λύση ! Ευχόμαστε στους Ελλήνες συντρόφους μας το καλύτερο σε αυτόν τον αγώνα που διεξάγουν στο όνομα όλων μας !
Αγαπητοί σύντροφοι,
το DIP εντάχθηκε στην CRFI λίγο καιρό μετά την ίδρυσή του, επειδή η ανάλυση της CRFI σχετικά με την παγκόσμια κατάσταση και την επικαιρότητα της επανάστασης συμπίπτει με τη δική μας ανάλυση. Η θέση μας σήμερα είναι πολύ σαφής. Ισχυριζόμαστε ότι ο παγκόσμιος καπιταλισμός διανύει τώρα την Τρίτη Μεγάλη Ύφεση, όπως την πρώτη στα τέλη του 19ου αιώνα και την δεύτερη της δεκαετίας του 1930. Αυτή η βαθιά οικονομική κρίση καθορίζει την όλη παγκόσμια κατάσταση και βάζει την εξουσία της διεθνούς καπιταλιστικής τάξης σε μια πολύ εύθραυστη κατάσταση. Το σύστημα είναι βέβαιο ότι θα αναζητήσει τρόπους για την εδραίωση της εξουσίας του μέσω της αντεπανάστασης, του πολέμου και του φασισμού, αλλά η επανάσταση είναι τώρα στην ημερήσια διάταξη. Η αραβική επανάσταση, και ιδίως οι νικηφόρες πολιτικές επαναστάσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο το μαρτυρούν, καθώς και η προ-επαναστατική κατάσταση στην Ελλάδα. Παρά την προσωρινή οπισθοδρόμηση του αγώνα των αραβικών μαζών και την κυριαρχία της Ισλαμικής Αδελφότητας και των ομοίων τους στις αραβικές χώρες, πιστεύουμε ότι ολόκληρη η λεκάνη της Μεσογείου εξακολουθεί να είναι μια πυριτιδαποθήκη. Αφού επισκέφθηκε τις χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Ανατολικής Μεσογείου το 2011, η επανάσταση έχει πλέον μετακινηθεί προς την μεσογειακή ακτή της Ευρώπης, όπου οι ταξικοί αγώνες είναι ο αποφασιστικός παράγοντας που θα καθορίσει την έκβαση της καταστροφικής οικονομικής κατάστασης σε χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, καθώς και στην Ελλάδα. Η συριακή επανάσταση, εξωθημένη όλο και περισσότερο στο περιθώριο από αντιδραστικές δυνάμεις αμειβόμενες απο τον  ιμπεριαλισμό, την αραβική αντίδραση και την Τουρκία, γέννησε ένα απρόσμενο υποπροϊόν, με τη μορφή μιας νέας αυτόνομης κουρδικής περιοχής στη Συρία, αλλά αυτή τη φορά όχι υπό την επιρροή του ιμπεριαλισμού, όπως είναι η περίπτωση του ιρακινού Κουρδιστάν, αλλά, αντίθετα, σε μεγάλο βαθμό εκτός της εμβέλειάς του. Έτσι, συνολικά, η λεκάνη της Μεσογείου είναι σήμερα το κέντρο βάρους της παγκόσμιας επανάστασης. Ό,τι  θα συμβεί στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία κατά πάσα πιθανότητα θα καθορίσει το άμεσο μέλλον των αγώνων σε όλο τον κόσμο.
H CRFI, παρότι δεν έχει παρουσία σε περισσότερες από μια ντουζίνα χώρες, υπάρχει και αγωνίζεται σε μερικές από τις πιο κεντρικά τοποθετημένες χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής υπό τις παρούσες συνθήκες. Η Ελλάδα και η Ιταλία, οι δύο χώρες της Ευρώπης, όπου η CRFI έχει τμήματα, είναι οι πρωτοπόρες της ταξικής πάλης στην ήπειρο. Όσο για την Τουρκία, αυτή είναι μία από τις χώρες που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη Μέση Ανατολή, αλλά και η χώρα όπου ο υποταγμένος κουρδικός λαός διεξάγει τον ισχυρότερο αγώνα για την χειραφέτηση του.
Συντρόφισσες και σύντροφοι, δεν θα πρέπει να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία που η ιστορία μας προσέφερε τόσο απλόχερα ! Αν και δεν είναι μια μαζική οργάνωση ακόμα, με ένα μεγάλο αριθμό τμημάτων, η CRFI βρίσκεται σε στρατηγική θέση και μπορεί να παίξει ρόλο στους αναπτυσσόμενους αγώνες στο εγγύς μέλλον, αν χειριστεί αριστοτεχνικά τις δυνάμεις της και με μεγάλη προσοχή. Ας συνενώσουμε τις δυνάμεις μας και ας τις  ρίξουμε σε αυτόν τον αγώνα, ο οποίος μπορεί κατά πάσα πιθανότητα να αποδειχθεί η «τελευταία μάχη» οπως τραγουδιέται από τον κοινό μας ύμνο, τη Διεθνή.
Ζήτω το EEK και ο αγώνας του ελληνικού προλεταριάτου ενάντια στην τρόικα και τα ελληνικα τσιράκια του !
Ζήτω η αδελφοσύνη των ελληνικών και τουρκικών λαών!
Εμπρός για την αγωνιστική ενότητα και την νικηφόρα επανάσταση των λαών της Μεσογείου !
Ζήτω η Σοσιαλιστική Ομοσπονδία των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής !
Κάτω η ιμπεριαλιστική ΕΕ!
Ζήτω οι Ηνωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης!
Ζήτω η Τέταρτη Διεθνής!
Ζήτω η παγκόσμια επανάσταση !
Επαναστατικό εργατικό κόμμα (DIP) Τουρκία
22/11/2012

ΡΤ [Kόμμα Εργαζομένων] Oρουγουάη

Αγαπητοί σύντροφοι του EEK

Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος των Εργατών, χαιρετίζω το Συνέδριο του EEK.
Περιμένουμε τις συζητήσεις του συνεδρίου σας, με την πεποίθηση ότι θα είναι ζωτικής σημασίας για την μελλοντική πορεία της επαναστατικής διαδικασίας στην Ελλάδα.
Ελπίζουμε ότι οι συζητήσεις του EEK είναι εξαιρετικά χρήσιμες στον αγώνα για μια κυβέρνηση των εργαζομένων και της σοσιαλιστικής επανάστασης.
Έχετε μια αδελφική αγκαλιά από το Μοντεβιδέο.
Rafael Fernandez

Mήνυμα έστειλε επίσης η  MTL (Mαρξιστική Eργατική Ένωση Φιλανδίας).

Μήνυμα από το Ρωσικό Κόμμα Κομμουνιστών

Το Ρωσικό Κόμμα Κομμουνιστών στέλνει τους αδερφικούς και συντροφικούς του χαιρετισμούς στο 12ο Συνέδριο του ΕΕΚ, την πολιτική πρωτοπορία του ελληνικού προλεταριάτου!
Το συνέδριό σας γίνεται στη φάση όπου παρά το πέρας τεσσάρων χρόνων, η κρίση δεν φαίνεται να μειώνεται. Απ’ το 2010, το επίκεντρό της μεταφέρθηκε στην Ευρώπη. Σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τις αντιφάσεις (και αντιθέσεις) μεταξύ Ευρωπαϊκού και διεθνούς κεφαλαίου, οι ευρωπαίοι ηγέτες και η περιβόητη «τρόικα»: ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ, φέρνουν βάρβαρα μέτρα νομίζοντας πως θα δώσουν μια διέξοδο στο αδιέξοδο της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, σε χώρες όπου περισσότερο από άλλες έχουν αποδυναμωθεί από την μακρόχρονη εκμετάλλευσή τους απ’ τους ιμπεριαλιστές. Και στην Ελλάδα, η εργατική τάξη είναι ο κύριος στόχος αυτής της απόλυτης καταπίεσης.
Αλλά οι ηρωικοί αγώνες της Ελληνικής εργατικής τάξης μπαίνουν εμπόδιο στην πραγματοποίηση των σχεδίων των απολύσεων, των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, της μείωσης των δαπανών για Παιδεία και Υγεία. Οι πάνω από 30 Γενικές Απεργίες σε λιγότερο από 3 χρόνια, είναι καλό παράδειγμα ταξικής πάλης για όλο το Ευρωπαϊκό αλλά και το παγκόσμιο προλεταριάτο. Οι οργανωτές αυτών των μαζικών διαδηλώσεων είναι αγωνιστές συνδικαλιστές και οι Ελληνικές αριστερές πολιτικές δυνάμεις. Ανάμεσα σ’ αυτές, το ΕΕΚ έχει κερδίσει εξέχουσα θέση χάρη στην προσήλωσή του στις Μαρξιστικές αρχές. Ακριβώς γι’ αυτό οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της αστικής εξουσίας εντείνουν τις διώξεις εναντίον των μελών και των στελεχών του ΕΕΚ. Το ΡΚΚ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους μαχητές και ενώνει τις φωνές τους απαιτώντας να σταματήσουν οι διώξεις χωρίς όρους.
Στη Ρωσία μεγάλα κινήματα και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην ηγεσία του Κρεμλίνου που δρα προς το συμφέρον της ολιγαρχίας και είναι δεμένη με τη διεφθαρμένη γραφειοκρατία, αναπτύχθηκαν από πέρσι το Δεκέμβρη. Μαζί με άλλες αριστερές δυνάμεις, το ΡΚΚ στοχεύει σε άμεσα κινήματα που θα βάζουν μπροστά ζητήματα αιχμής για να λύσουν τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, εξηγώντας στις εργαζόμενες μάζες ότι μόνο η σοσιαλιστική επανάσταση μπορεί να λύσει μια δια παντός αυτά τα προβλήματα.
Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας από τις σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στα κόμματά μας. Η πρακτική της έκδοση άρθρων μελών του ΡΚΚ στην εφημερίδα του ΕΕΚ «Νέα Προοπτική» αλλά και η έκδοση άρθρων μελών του ΕΕΚ στο Communist Leningrada, εγκρίνονται. Πρόσφατα, στις 4 Νοέμβρη, ο σ. Σ. Μιχαήλ παρουσίασε ένα εξαιρετικό ραπόρτο για την Παγκόσμια Κρίση, την Ευρώπη και τη Ρωσία στο Λένινγκραντ κατά τη  διάρκεια  του εορτασμού των 95 χρόνων απ’ την Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση.
Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εργασίες του 12ου Συνεδρίου του ΕΕΚ!
Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!
Για την παγκόσμια, αταξική κοινωνία!
Υιοθετήθηκε απ’ τη Γεν. Συνέλευση του ΡΚΚ την 21η Νοεμβρίου 2012          


Partito Comunista dei Lavoratori (PCL) – Iταλία

Αγαπητοί σύντροφοι,
χαιρετίζουμε το 12ο εθνικό σας  συνέδριο με την πιό μεγάλη επαναστατική αδερφοσύνη. Μιά αδερφοσύνη που ισχυροποιήθηκε αυτά τα τελευταία χρόνια ακόμα περισσότερο. Από κοινού δώσαμε την πάλη ενάντια στην καπιταλιστική κρίση και στις συνέπειες της πάνω στις εργατικές και λαϊκές μάζες. Σίγουρα η πάλη που εσείς διεξάγετε βρίσκεται σε ένα πιό προχωρημένο πλαίσιο, στο μέσο μιάς προεπαναστατικής κρίσης, που ακόμα στη χώρα μας δεν έχει ωριμάσει.
Εμείς από την Ιταλία θαυμάσαμε τη σταθερή τροτσκιστική σας πολιτική, την προσήλωσή σας και το φυσικό και πολιτικό σας κουράγιο που υπήρξε για εμάς πηγή έμπνευσης. H  στάση σας επιβεβαιώνεται ακόμα και από τις σελίδες μιάς μεγάλης αστικής ιταλικής εφημερίδας που σε ένα άρθρο του απεσταλμένου της, γραμμένο την ημέρα που η περιφρούρηση του ΚΚΕ προστάτεψε το κοινοβούλιο από την λαϊκή και νεανική οργή, έγραφε κατά λέξη: “Στην αριστερή πλευρά της πλατείας, αντίθετα,η αστυνομία απωθήθηκε απο τους τροτσκιστές του ΕΕΚ”.
Η πάλη σας γιά γενική απεργία διαρκείας, γιά μιάν εναλλακτική προοπτική στην κυβέρνηση και στην εξουσία, για τη μή πληρωμή του δημόσιου χρέους, ενάντια στην ιμπεριαλιστική Ευρωπαική Ένωση και όχι στην αντιδραστική, εθνικιστική υπόθεση, αλλά αντίθετα, γιά τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης, αποτελεί τη βάση μιάς επαναστατικής πολιτικής. Αυτή ακριβώς η επαναστατική πολιτική είναι που μας ενώνει και που καθιστά μοναδικά τα δυό μας κόμματα στην κάθε μία χώρα, όχι μόνο απέναντι στην καπιταλιστική αστική τάξη και στους υπηρέτες της είτε αυτοί είναι δεξιοί ή προοδευτικοί, αλλά και σε σχέση με τους διάφορους ρεφορμιστές ή κεντριστές που όλοι τους κοιτούν μόνο τον ορίζοντα αυτής της καπιταλιστικής κοινωνίας που βρίσκεται σε κρίση και σε ιστορική παρακμή. Αλλά δεν ήταν μόνο η κοινή τροτσκιστική φύση των κομμάτων μας που εκφράστηκε στην κοινή αρένα της ταξικής πάλης η οποία σταθεροποίησε τους αδελφικούς δεσμούς ανάμεσα στις οργανώσεις μας.
Υπήρξε επίσης και η μάχη για την εδραίωση και ανάπτυξη της CRFI (Συντονιστική Eπιτροπή γιά την Eπανίδρυση της 4ης Διεθνούς) που δώσαμε μαζί με τους τούρκους και κούρδους συντρόφους του DIP έτσι ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί ακριβώς τη χρονική στιγμή που στις δυό όχθες της Μεσογείου, και πιό ειδικά στις αραβικές χώρες, εξελίσσεται μιά μεγαλειώδης αν και αντιφατική (ιδιαίτερα στο επίπεδο της καθοδήγησης) επαναστατική άνοδος των μαζών.
Είναι ζωτικής αναγκαιότητας η επανεκκίνηση της λειτουργίας της CRFI όχι μόνο γιά τις πολιτικές της οργανώσεις, αλλά γιά τη διεθνή ταξική πάλη και γιά τη νίκη της προλεταριακής επανάστασης που περνά αναπόφευκτα από την οικοδόμηση του οργάνου τής συνείδητής της διεύθυνσης, δηλαδή την επανανίδρυση της 4ης Διεθνούς. Μιά 4η Διεθνή που στην πραγματικότητα ζεί και παλεύει στη δράση των δυό μας κομμάτων και των άλλων τμημάτων της CRFI για να χρησιμοποιήσουμε το νόημα του Τρότσκι στο Μεταβατικό Πρόγραμμα. Εναντιωνόμενοι σε κάθε υπόθεση παραίτησης δώσαμε από κοινού δεσμεύσεις, ιδιαίτερα από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο στην Τουρκία, που πρέπει να τις υλοποιήσουμε όπως επιβάλλει το διεθνιστικό μας καθήκον.
Σίγουρα το συνέδριό σας θα ασχοληθεί με αυτά τα θέματα ζωτικής σημασίας γιά τα δυό μας κόμματα σε σύνδεση και με τις σχετικές πολιτικο-κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τα καθήκοντά σας ως επαναστατικό κόμμα της πρωτοπορίας.
Σας ευχόμαστε τη μέγιστη επιτυχία στις εργασίες σας και χαιρετίζουμε όλους τους αντιπροσώπους και ιδιαίτερα τον σύντροφο Κυριάκο Μουτίδη, τον γραμματέα Σάββα Μιχαήλ, θύματα προσπαθειών εκδίκησης από το αστικό κράτος, όπως στο πρόσφατο παρελθόν συνέβη στις συντρόφισσες Αγγελική Κουτσουμπού και Κατερίνα Μάτσα.
Ζήτω το 12ο Συνέδριο του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος!
Ζήτω η αδερφική επαναστατική ένωση του ΕΕΚ και του PCL!
Γιά την πάλη ενάντια στις αντιδραστικές κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη, γιά την επαναστατική ανατροπή τους!
Γιά πραγματικές εργατικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα, Ιταλία και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης!
Γιά τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οργάνου των τραπεζιτών και των καπιταλιστών!
Γιά τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης, από τον Ατλαντικό μέχρι τον Βερίγγειο πορθμό!
Γιά τη συνεπή ανάπτυξη της CRFI!
Γιά την επανίδρυση της 4ης Διεθνούς!
Γιά την μοναδική, πραγματική εναλλαγή σε αυτόν τον καπιταλιστικό κόσμο: την παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση!
Εκ μέρους του Partito Comunista dei Lavoratori (PCL) -Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα
Μάρκο Φερράντο (Μ. Ferrando)
Φράνκο Γκριζολία (F. Grisolia)

Νέα Προοπτική τεύχος#539# Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012