ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΜΑΖΙ!

ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΜΑΖΙ!

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 9 Φλεβάρη, 6 φασίστες, από αυτούς ένας εν ενεργεία αστυνομικός  και ένα υποκείμενο που αυτοδιαφημίζεται ότι είναι μαχαιροβγάλτης, έστησαν ενέδρα σε μια παρέα από 3 αντιφασίστες φοιτητές στον Πύργο Ηλείας.

Ο νεοναζιστικός αυτός συφερτός, αποθρασυμένος από την σχέση του με την αστυνομία του Πύργου και την κάλυψη που του παρέχει, επιτέθηκε με λύσσα σε τρία νεαρά παιδιά, φοιτητές του Πύργου, με στόχο να σπείρει τον φόβο στην αντιφασιστική ομάδα που έδρασε αποκαλυπτικά για την δράση και την ιδεολογία της νεοταξίτικης Εθνικής Δράσης Ηλείας. Λογάριασαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο.

Αντί να φοβίσουν τους νεαρούς αντιφασίστες φοιτητές, αντιμετωπίστηκαν στα ίσα ενώ κυνηγήθηκαν από τους πολίτες που βγήκαν από τα γύρω μαγαζιά και εξαφανίστηκαν στο σκοτάδι με την ουρά στα σκέλια. Όταν όμως οι φοιτητές πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύργου να καταθέσουν μήνυση ώστε να ασκηθεί δίωξη στην συμμορία που τους κακοποίησε, βρέθηκαν απέναντι σε μια δημόσια αρχή που έμοιαζε με παράρτημα των ναζιστικών αποβρασμάτων. Στην αρχήν προσπάθησαν τα όργανα του Αστυνομικού Τμήματος  Πύργου να τους διώξουν λέγοντάς τους πως το αυτόφωρο ισχύει μόνο για 5 ώρες (ενώ είναι γνωστό πως ισχύει για 48). Αφού αυτό δεν έπιασε, τους είπαν πως δήθεν η μήνυση τους έχει ελλείψεις,  πως πρέπει να πάνε να μαζέψουν οι φοιτητές επιπλέον στοιχεία (!) ενώ προφασίζονταν πως τα πρόσωπα που αναφέρονταν στην μήνυση, μεταξύ των οποίων και του αστυνομικού, τους  ήταν παντελώς άγνωστα (στην μηνυτήρια αναφορά υπήρχε μέχρι και το τηλέφωνο ενός από τους τραμπούκους). Όταν ούτε αυτά δεν αποθάρρυναν τους φοιτητές, προσπάθησαν να τους κάνουν να παραιτηθούν με «πατρικές» νουθεσίες: «δεν βγαίνει τίποτε με τις μηνύσεις», «αυτοί οι τύποι είναι πολύ επικίνδυνοι (αυτοί που υποτίθεται πως ήταν άγνωστοι στην αστυνομία) και θα σας βρουν οι γονείς σας μέσα στα αίματα μια μέρα, για αυτό να τα παρατήσετε» και άλλες τέτοιες συμβουλές.

Η μήνυση όμως κατατέθηκε αγνοώντας τους εκφοβισμούς των αστυνομικών – προστατών των νεοναζιστών της Εθνικής Δράσης Ηλείας. Πανικόβλητοι από την πορεία που πήραν τα πράγματα με την μήνυση και σε σύμπνοια με την στάση των αστυνομικών προστατών τους οι καταζητούμενοι τραμπούκοι στριμωγμένοι από την αποφασιστικότητα των αντιφασιστικών, απειλούσαν τους φοιτητές ώστε να αποσύρουν την μήνυση. Και αυτό όμως έπεσε στο κενό.

Όταν έληξε μέσα στην απόλυτη απραξία το αυτόφωρο μετά από 48 ώρες, ο θλιβερός Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου τους κάλεσε την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, σε μια τελευταία προσπάθεια να τους καλοπιάσει πια ώστε να μη δοθεί δημόσια διάσταση στο γεγονός και εκτεθεί. Δεν έπεισε όμως κανένα για την αδράνεια του να συλλάβει και να παραπέμψει τους καταζητούμενους τραμπούκους.

Η αμεσοδημοκρατική συλλογικότητα «Αντάρα»  που πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει στις προηγούμενες  αντιφασιστικές δράσεις στον Πύργο, απεύθυνε κάλεσμα σε όλες τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις της αριστεράς στον Πύργο για μια μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου. Αυτό το συλλαλητήριο θα είναι η πρώτη απάντηση στα φασιστικά πογκρόμ στον Πύργο και την αστυνομία – προστάτη τους.

Το σύνθημα «Μπάτσοι και  Νεοναζί όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί» θα αντηχήσει στους δρόμους και τις πλατείες του Πύργου. Όχι μόνο δεν φόβισαν τον λαό και δεν περιθωριοποίησαν τους αγωνιστές αλλά αντίθετα διαπίστωσαν πόσο αποφασισμένη είναι η νεολαία. Η απραξία των αστυνομικών – προστατών των Ναζί και η προστασία που παρέχουν στα εγκλήματα και τους εγκληματίες αντί να επισφραγίσει τον τρόμο και την σιωπή που θέλανε να επιβάλλουν τα πρωτοπαλίκαρα της Εθνικής Δράσης Ηλείας πυροδότησαν την οργή και την αγανάκτηση πανελλαδικά.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί τους αντιφασίστες στην διαδήλωση της Παρασκευής 15 Φλεβάρη στον Πύργο.

Καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε μετανάστη ταξικό αδελφό μας να σταθούν στο πλευρό των αντιφασιστών.

Καταγγέλλει τον Αστυνομικό Διοικητή και τα όργανα του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου για σκόπιμη αδράνεια και συγκάλυψη των ναζί τραμπούκων και απαιτεί την άμεση απόλυση κάθε εμπλεκόμενου στην συγκάλυψη.

Καλεί την Αριστερά σε Ενιαομετωπική δράση για την συντριβή των Φασιστών και την προστασία του λαού από την τρομοκρατία τους. Καμιά συνύπαρξη με τους νεοταξίτες της Εθνικής Δράσης Ηλείας. όποια μάσκα και να φοράνε.

Δηλώνει στα αποβράσματα της Εθνικής Δράσης Ηλείας πως ο λαός και η νεολαία είναι σκληροί και αποφασισμένοι και δεν θα τους χαριστούν. Ας μην αισθάνονται ασφαλείς κρυμμένοι μέσα στους κατασταλτικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης των δωσίλογων που βύθισε τον λαό στην απελπισία. Το τέλος της κυβέρνησης προστάτη τους, που έσπειρε την ανεργία την φτώχεια την εξαθλίωση και τον εξανδραποδισμό των εργαζόμενων των αγροτών και της νεολαίας δεν είναι μακριά και θα συμπαρασύρει και τα νεοταξίτικα μορφώματα.

12/2/2013.

Εργατικό Επαναστατικό ΚόμμαΝέα Προοπτική τεύχος#544# Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013