Νέους “Τεμπονέρες” αναζητεί η κυβέρνηση

Πάτρα

Νέους “Τεμπονέρες” αναζητεί η κυβέρνηση

ΜΑΤ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΝΕΟΛΑΙΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Σε πεδίο βίαιων συγκρούσεων μεταξύ της μαχόμενης νεολαίας από τη μια μεριά και της αστυνομίας, των φασιστών αλλά και  μελών της νεολαίας ΠΑΣΟΚ στα ΑΕΙ-ΤΕΙ (ΠΑΣΠ) μετατράπηκαν  δύο σημεία της πόλης  Πάτρας. Το ένα σημείο ήταν η κατάληψη στέγης του Μαραγκοπούλειου, η οποία πολιορκήθηκε ανεπιτυχώς από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και της Χρυσής Αυγής. Το άλλο ήταν το ΤΕΙ της Πάτρας, όπου μπράβοι της ΠΑΣΠ επιτέθηκαν σε φοιτητές που συμμετείχαν στην κατάληψη  της σχολής τους αντιδρώντας στο σχέδιο “Αθηνά”. Πιο συγκεκριμένα:

  • Το βράδι της Δευτέρας 8 Απρίλη, στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων (“Ψηλαλώνια”), τριάντα φασίστες, ορμώμενοι από γνωστό σουβλατζίδικο που ανήκει σε στέλεχος της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκαν με πέτρες, καρέκλες και μπουκάλια σε νεαρούς αντιφασίστες που πέρναγαν τυχαία απ’ έξω  Η συμπλοκή φασιστών – αντιφασιστών έφτασε μέχρι την κατάληψη Μαραγκοπούλειου. Προς ενίσχυση της φασιστικής πολιορκίας της Κατάληψης στέγης, ήλθε…. η αστυνομία, η οποία κάνοντας χρήση χημικών αερίων απέκλεισε τους καταληψίες αντιφασίστες του Μαραγκοπούλειου.  Προς ενίσχυση των αντιφασιστών πολιορκημένων ήλθαν δύο διαδοχικές  πορείες αντιφασιστών από άλλα σημεία της πόλης, οι οποίες κατάφεραν να σπάσουν και, τελικά, να λύσουν την πολιορκία του Μαραγκοπούλειου τις πρώτες πρωϊνές ώρες.
  • Την Πέμπτη 11 Απρίλη πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του σπουδαστικού συλλόγου της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας, οποία κατά συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε τη συνέχιση της κατάληψης για 10η εβδομάδα (σχεδόν 2 ½ μήνες). Αμέσως μετά τη λήξη της γενικής συνέλευσης, μαζική αντιπροσωπεία των σπουδαστών της σχολής πήγε στην αίθουσα όπου διεξαγόταν η συνεδρίαση του συμβουλίου της σχολής υπό τον πρόεδρο, Σ. Καπλάνη. Στόχος της παράστασης διαμαρτυρίας των σπουδαστών ήταν να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι η πλειοψηφία των καθηγητών δεν παραιτήθηκε, όπως είχε υποσχεθεί σε περίπτωση όπου ψηφιζόταν το σχέδιο Αθηνά. Υπερασπίζοντας τη μνημονιακή “νομιμότητα”, ομάδα έξι μπράβων υπό τον επικεφαλής της ΠΑΣΠ της σχολής, Καρβούνη, επιτέθηκε βίαια ενάντια στους καταληψίες σπουδαστές και όχι μόνο. Πολλές σπουδάστριες  λιποθύμησαν από την ταραχή τους, ενώ  τέσσερις φοιτητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με κατάγματα.

Γ. Γ.

Νέα Προοπτική τεύχος#548# Σάββατο 20 Απριλίου 2013