Να αθωωθούν οι διωκόμενοι για το κίνημα των διοδίων

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους διωκόμενους

και υπεράσπισης των πολιτικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

05.01.2013

ΠΟΛΙΤΕΣ & ΦΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Στις 16 και 18 Ιανουαρίου  πρόκειται να δικαστούν στο μονομελές πλημμελειοδικείο Λάρισας  20 πολίτες της Λάρισας και του Βόλου μέλη  πρωτοβουλιών ενάντια στα διόδια λόγω της  συμμετοχής τους στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις ανοίγματος των δρόμων, από τις μπάρες που έχουν στήσει οι εταιρείες με τις αντισυνταγματικές παραχωρήσεις που υπέγραψαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, εμπορευματοποιώντας το  συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών εντός της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελία Λάρισας διώκει τους συμπολίτες μας όχι για κάποια ενέργεια που έκαναν οι ίδιοι, αλλά ως ηθικούς αυτουργούς παρανόμων ενεργειών που έκαναν ή παροτρύνθηκαν να κάνουν  άλλοι. Η μεθόδευση αυτή δεν ποινικοποιεί  μόνο το  μαζικό πολιτικό κίνημα ενάντια στα διόδια  αλλά αποτελεί ταυτόχρονα ευθεία βολή στην καρδιά όλων των κινημάτων αντίστασης του λαού μας στο ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών και  της μαζικής και έμπρακτης ανυπακοής ενάντια στα διόδια, στα χαράτσια της ΔΕΗ, στις αυξήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς,, στο νερό, στα κινήματα ανυπακοής.

Οι Λαρισαίοι πολίτες και οι φορείς τόσο της πόλης όσο και άλλων πόλεων, εκφράζουν καθημερινά την αμέριστη στήριξη, αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους διωκόμενους, καθώς και την οργή και αγανάκτηση απέναντι στο θράσος των κατασκευαστικών εταιρειών των αυτοκινητόδρομων αλλά και στις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις που αφορούν την ποινικοποίηση των ιδεών.

Μέχρι σήμερα ψηφίσματα συμπαράστασης έχουν εκδώσει  οι: τρεις σύλλογοι Εκπαιδευτικών, Διοικητικών και Τεχνικών υπαλλήλων ΤΕΙ Λάρισας ,  Ιατρικός  Σύλλογος Λάρισας,  ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ Καρδίτσας, Λάρισας, Θεσσαλονίκης,  Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»,  Π.Ο.Ε.ΣΥ., Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών περιφερειών Ελλάδας,  Σύλλογος Δασκάλων Λάρισας, ΕΜΔΥΔΑΣ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, Επιτροπή αγώνα κατά των διοδίων Εγνατίας Οδού Δήμου Βόλβης, Πρωτοβουλία κατοίκων Τούμπας, πολλοί φοιτητικοί Σύλλογοι κ.ά. Επιπλέον κοινή δήλωση συμπαράστασης εξέδωσαν από κοινού, πολιτικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, ενώ επερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό κατέθεσαν 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ.

Τη συμπαράστασή τους δηλώνουν και εκατοντάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα, μέσω των υπογραφών που συλλέγονται ηλεκτρονικά (σελίδα του facebook «Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές ενάντια στα διόδια»).