Να οργανώσουμε την αντίδραση μας μπορούμε να τους νικήσουμε

ΝΑ  ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ  ΜΑΣ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες πιστεύουμε ότι  κανείς πλέον δεν μπορεί να έχει καμία αυταπάτη για το τι μας περιμένει  με την εφαρμογή των περικοπών  για τα 11,5 δις ( πιθανόν πολύ περισσότερα γύρω στα 15) που απαιτεί η τρόικα. Απαιτήσεις όπου η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου κινεί γη και ουρανό για να το εφαρμόσει ακολουθώντας ότι οι προκάτοχοι τους πρωτοξεκίνησαν. Δύο χρόνια τώρα γκρεμίζουν καθετί που χρειάστηκε δεκαετίες να χτιστεί με αγώνες και θυσίες.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες  τον Οχτωβρη του 2011 αποκρούσαμε την επίθεση της τότε κυβέρνησης να εφαρμόσει το μέτρο της εφεδρείας. Μέτρο που είχε δύο στόχους ,την απόλυση του προσωπικού, και την διάλυση των υπηρεσιών ώστε να ετοιμάσουν το έδαφος για την παραχώρηση του στους ιδιώτες. Τρανό παράδειγμα  η δρομολόγηση της παραχώρησης του Ενιαίου Συνδέσμου  στους ιδιώτες.     Τα κροκοδείλια  δάκρυα τους  αλλά και των φερέφωνών τους στα κανάλια για την πρωτοφανή άνοδο της ανεργίας  είναι σκέτη υποκρισία. Πόσο περισσότερο  όταν τα άπλυτα τους που βγαίνουν διαρκώς στη φόρα φανερώνουν μια συνειδητή απόφαση να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα αφεντικά τους, ξένα και ντόπια, εκτελώντας πιστά τις εντολές του Δ.Ν.Τ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, των ντόπιων τραπεζιτών και μεγαλοβιομήχανων.

Για να μας «σώσουν» ξεθεμελιώνουν τα πάντα ,Υγεία, Παιδεία,  Κοινωνική Δομή κάθε μορφής. Εμείς τι θα κάνουμε συνάδελφοι μπρος σε αυτή την κατάσταση; θα  οργανώσουμε τις δυνάμεις μας για να τους αντιμετωπίσουμε; Τα σωματεία των εργαζόμενων στους Ο.Τ.Α. έχουν απομείνει  πια, τα πιο πολυάριθμα σωματεία  σε κάθε πόλη. Αν μείνουμε έτσι  μόνοι μας δεν θα υπάρχουμε για πολύ και εμείς. Πρέπει να αλλάξουμε μορφή. Αυτοί οργανώνουν τις δικές τους δυνάμεις και πέρα από το επίσημο κράτος φτιάχνουν παρακρατικές συμμορίες. Οι χρυσαυγίτες  που τους ζήσαμε να ναι στο πλευρό των ΜΑΤ και να δρουν προβοκατόρικα μέσα στις μεγάλες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών απέκτησαν και επίσημο μανδύα με την είσοδο τους στη βουλή. Εκμεταλλευόμενοι την κρίση  στρέφουν τον έναν εργάτη απέναντι στον άλλο και καλύπτουν το μεγάλο κεφάλαιο που είναι το αφεντικό τους. Έτσι έκαναν και στο παρελθόν οι όμοιοι τους στη Γερμανία  του Χίτλερ, στην Ιταλία, την Ισπανία, αλλά και την Ελλάδα του Μεταξά.  Όταν όλοι διαλαλούμε «Κανένας Μόνος του στην Κρίση» αυτό πρέπει και μπορεί να γίνει πράξη. Πρέπει να προχωρήσουμε κινήσεις ενοποίησης και κοινής δράσης, καταρχήν  με τα δικά μας όργανα, τα σωματεία μας, τις διάφορες  συλλογικότητες  που δημιουργούνται σε κάθε γειτονιά ,τα εργατικά κόμματα, τις εργατικές οργανώσεις και κάθε μορφή οργάνωσης που ξεπηδάει από τα κάτω. Μια τέτοια κίνηση ενιαίας δράσης μπορεί να βοηθήσει και να ισχυροποιήσει  τις αντιδράσεις μας. Τα σωματεία μας να πάψουν πλέον να λειτουργούν σαν οργανώσεις που στενά διεκδικούν συντεχνιακά. Ο αγώνας μας είναι κοινός με όλο τον εργαζόμενο λαό και κυρίαρχα πολιτικός. Αύριο θα είμαστε και εμείς άνεργοι .Με τις δρομολογήσεις που έχουν δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Ο ηρωικός αγώνας των εργαζομένων στους δήμους πέρυσι  τους ανέβαλε τα σχέδια, όμως επανέρχονται ,και πρέπει να ετοιμαστούμε για πιο σκληρές μάχες . Να ανοίξουμε την δράση μας έχουμε διαφορές μεταξύ μας ,έχουμε όμως ένα κοινό πρόβλημα το Μέλλον  το δικό μας και των παιδιών  μας. Να δημιουργήσουμε Κέντρα Αγώνα σε κάθε γειτονιά σε κάθε πόλη .Να έχουμε την  δυνατότητα να απαντάμε  συντονισμένα στις επιθέσεις που θα αντιμετωπίζουμε.  Δεν θα περνούσαν πολλά από τα μέτρα αν  είχαμε αυτήν την οργάνωση. Να γνωρίζουμε μέσα από τα σωματεία των εργαζομένων σε κάθε χώρο πότε παίρνονται αποφάσεις σε βάρος συναδέλφων μας εργαζομένων αλλά κυρίως ανέργων, είτε αφορά τράπεζες ή κόψιμο ρεύματος ότι άλλο και να είμαστε όλοι εκεί και να το αποτρέπουμε. Το κάνανε οι γονείς μας και οι παππούδες μας στην κατοχή μπορούμε και εμείς. Να γνωρίζουμε τι γίνεται δίπλα μας, ώστε να είμαστε αποτελεσματικοί στις παρεμβάσεις μας. Να χτίζουμε τα δικά μας όργανα που θα φροντίζουν τις δικές μας ανάγκες . Αυτό το σύστημα που μας κυβερνά φροντίζει για τα συμφέροντα του,εμείς έχουμε να ανοίξουμε τον δικό μας δρόμο για ένα καλύτερο κόσμο  χωρίς πόλεμους αφεντικά και συμφέροντα να μας διαφεντεύουν αλλά οι ίδιοι να καθορίζουμε την τύχη μας

Πρωτοβουλια για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ

http://kentroagona-ergaton.blogspot.com mail: kentroergaton@gmail.com Καποδιστρίου 38

τηλέφωνα επικοινωνίας :  2117252376  –  6978338418