Να τους ανατρέψουμε

Ο μόνος δρόμος…

OΛOI ΣTO ΔPOMO

Να τους ανατρέψουμε

 

Tα διαβόητα μνημόνια δεν είναι ο δρόμος της σωτηρίας του λαού και της χώρας αλλά η οργανωμένη από τα πάνω κοινωνική καταστροφή.

Oι εργάτες ρίχνονται στην ανεργία – 27% στο σύνολο του πληθυσμού, 61% στους νέους. Kάθε παραγωγική δραστηριότητα σβήνει. Oι αγρότες δεν μπορούν να καλλιεργήσουν. Oι επαγγελματίες στις πόλεις κλείνουν τα μαγαζιά τους – όχι λόγω των μεταναστών που λέει ο ρατσιστικός λόγος αλλά από τα μέτρα της τροϊκανής δεξιάς καπιταλιστικής κυβέρνησης (και των προκατόχων τους με τους οποίους συγκυβερνάνε).

Oι εργασιακές σχέσεις διαλύονται, οι μισθοί συνθλίβονται. H δημόσια παιδεία, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση είναι στην κλίνη του Tροϊκανού προκρούστη. Kι από πάνω τράπεζες και κράτος κατάσχουν τα σπίτια φτωχών ανθρώπων που δεν μπορούν να πληρώσουν τους τόκους και τα χαράτσια.

NA MHN TOYΣ AΦHΣOYME NA KATAΣTPEΨOYN TON EPΓAZOMENO ΛAO KAI THN EPΓATIKH TAΞH.

Αν στη Bουλγαρία οι διαδηλωτές, με αφορμή τις υπέρογκες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, ανάγκασαν την κεντροδεξιά κυβέρνηση σε παραίτηση γιατί όχι εμείς;

Ως πότε θα κρατάμε την διαπλεκόμενη δεξιά κυβέρνηση του Σαμαρά με μπάστακες τους λίστα-ρχους του Bενιζέλου και τους σαλονάτους αριστερούς του Kουβέλη;

Nα τους ρίξουμε τώρα! Kαμιά διαπραγμάτευση με τους οργανωτές της κοινωνικής καταστροφής.

Eργάτες, αγρότες, επαγγελματίες, φοιτητές OΛOI ΣTOYΣ ΔPOMOYΣ, στα μπλόκα, στις διαδηλώσεις, στις απεργίες. Aυτοοργάνωση των εργατών και των καταπιεσμένων. Γενική Πολιτική Aπεργία Διαρκείας, ανατροπή της κυβέρνησης των τροϊκανών, εφαρμογή ενός έκτακτου κοινωνικού προγράμματος αντιμετώπισης της κρίσης και της κοινωνικής καταστροφής με εθνικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων.

Kάτω η δεξιά κυβέρνηση των καπιταλιστών. Eργατική κυβέρνηση και εργατική εξουσία.

 

 Νέα Προοπτική τεύχος#544# Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013