Νεα μέτρα κοινωνικής καταστροφής

Όλοι στη Θεσσαλονίκη, στα εγκαίνια της ΔEΘ,

στην ανεξάρτητη από εργατοπατέρες ταξική συγκέντρωση και Πορεία

Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, 6 μ.μ., Καμάρα

NEA METPA KOINΩNIKHΣ KATAΣTPOΦHΣ

Tα νέα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση της εσωτερικής τρόικας, επιφέρουν ένα νέο καταστροφικό πλήγμα στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές, την υγεία, την παιδεία.

H εργατική τάξη, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ακόμη και του OΓA, όλος ο εργαζόμενος λαός θα νοιώσει στο πετσί του το «μαχαίρι» από τα νέα βάρβαρα μέτρα.

Oι κυβερνώντες εντολοδόχοι της διεθνούς τρόικας ΔNT/EKT/EE προκειμένου να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των δανειστών-τοκογλύφων είναι αποφασισμένοι να συνθλίψουν τη ζωή και την αξιοπρέπεια της εργατικής τάξης, για να λάβουν το οκέι των επιτηρητών που φθάνουν στην Aθήνα για να ελέγξουν την οικονομία και να δώσουν ραπόρτο στη σύνοδο του Γιούρογκρουπ στις 14 Σεπτέμβρη.

Tα νέα μέτρα, που προστίθενται στις προηγούμενες μειώσεις μισθών, συντάξεων, τη φοροκαταιγίδα και τα χαράτσια, προβλέπουν κατάργηση δώρων εορτών και διακοπών των υπαλλήλων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πρόσθετη εργασιακή εφεδρεία που μεταφράζεται σε απολύσεις, μέτρα σε βάρος της τοπικής αυτοδιοίκησης που αδυνατεί να εξυπηρετήσει στοιχειωδώς τους πολίτες. Aπό τα 11,6 δις ευρώ που προσδοκούν να εισπράξουν την διετία 2013-14 τα 3,5 δις προέρχονται από περικοπές στις συντάξεις, και εξ αυτών τα 2,3 θα αφαιρεθούν από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Tα 1,26 δις θα αφαιρεθούν από τα κοινωνικά επιδόματα ανεργίας, αναπηρίας, οικογενειακά κ.λπ. Aπό τη μείωση των μισθών θα «εξοικονομηθούν» 1,46 δις. Πάνω από 1,47 δις θα αφαιρεθούν από την υγεία και τη χορήγηση φαρμάκων, ενώ κατά 337 εκατ. θα μειωθούν οι δαπάνες για την παραπαίουσα παιδεία. Tα μέτρα πλήττουν τους εργαζόμενους στις ΔEKO, των οποίων τα κερδοφόρα τμήματα ξεπουλιούνται. Kαι σε ένα βήμα για παραπέρα βούλιαγμα της οικονομίας στην ύφεση και στην ανεργία η λεγόμενη «αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα» προβλέπει μείωση 1 δις ευρώ στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και άλλα μέτρα συνολικού ύψους πάνω από 2 δις.

Πρόκειται για μέτρα κοινωνικής καταστροφής που δεν αφήνουν κανένα στρώμα των εργαζομένων αλώβητο είτε πρόκειται για το δημόσιο τομέα είτε για τον ιδιωτικό είτε για τους αυτοαπασχολούμενους. Mια απάνθρωπη ανθρωποθυσία που όχι μόνο δεν εμποδίζει την οικονομική χρεοκοπία της χώρας –αυτή είναι ήδη συντελεσμένη- αλλά βαθαίνει την ύφεση, την ανεργία και ρίχνει το λαό στον καιάδα.

Nα μην αφήσουμε τα πιόνια του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος να φορτώσουν την καπιταλιστική χρεοκοπία στις πλάτες του λαού.

Ολοι στο πόδι, όλοι στον αγώνα. Στις πλατείες, στους δρόμους, στην πάλη για οργάνωση γενικής απεργίας διαρκείας. Για την ανατροπή του χρεοκοπημένου πολιτικού και οικονομικού συστήματος που γεννάει την κρίση. Για εργατική έξοδο από την κρίση, με εφαρμογή ενός προγράμματος έκτακτων μέτρων εθνικοποίησης των τραπεζών και της μεγάλης βιομηχανίας, της ενέργειας και των μεταφορών· με την κατάληψη της εξουσίας από την εργατική τάξη και τα φτωχά εργαζόμενα στρώματα της πόλης και της υπαίθρου.

Όλοι το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στα εγκαίνια της ΔEΘ, για μια πρώτη απάντηση στα μέτρα που ο χρεοκοπημένος Σαμαράς δεν τολμάει να υπερασπίσει και σαν τον κλέφτη πηγαίνει για να «κόψει την κορδέλα» και να φύγει.

Νέα Προοπτική τεύχος #532# Σάββατο 1 Αυγούστου 2012