ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ & ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ & ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

Αδέρφια εργαζόμενοι και άνεργοι,
Η αναδιάρθρωση μικρού τμήματος του υπέρογκου δημόσιου χρέους της χώρας, επιδεινώνει την κρίση σε όλη τη βουτηγμένη στην ύφεση Ευρώπη και οδηγεί σε μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Ήδη η κυβέρνηση των τοκογλύφων και των διεθνών σαλταδόρων, που πόνταραν στην χρεοκοπία της Ελλάδας, έχει εξαθλιώσει τους εργαζόμενους σπρώχνοντας στην απελπισία εκατομμύρια από αυτούς. Η κυβέρνηση της τάξης των κοινωνικών παράσιτων έσπειρε τη δυστυχία σε πρωτόγνωρους αριθμούς δημιουργώντας πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργους στον ιδιωτικό τομέα. Η ανεργία έχει αγκαλιάσει Έλληνες και μετανάστες εργάτες, καθώς εργοστάσια επιχειρήσεις και καταστήματα κλείνουν με ρυθμούς πρωτόγνωρους. Πρέπει να τους ανατρέψουμε εδώ και τώρα!

Η προστυχιά τους ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και ενώ φλυαρούν για μέτρα κατά της ανεργίας ταυτόχρονα προχωράνε άμεσα σε μαζικές απολύσεις στο δημόσιο κάνοντας με αυτό τον τρόπο στάση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας ώστε να πληρωθούν τα υπέρογκα χρέη που δημιουργούν. Οι μειώσεις μισθών στο δημόσιο πάνω από το 1/3 στον προηγούμενο χρόνο κρίθηκαν ανεπαρκείς από την ελληνική και διεθνή μαφία των τοκογλύφων.

Συνάδελφοι άνεργοι και εργαζόμενοι, η δίνη της καπιταλιστικής κρίσης δεν έχει τελειωμό. Οι αστοί βουτάνε με απίστευτο θράσος τον κοινωνικό πλούτο, που οι κατακτήσεις ενός αιώνα δημιούργησαν κάνοντας τη δυστυχία μας «ευκαιρία», όπως είπε το πιστό σκυλί των τοκογλύφων και των διεθνών τζογαδόρων Γ. Παπανδρέου. Χιλιάδες συμπολίτες μας άνεργοι περιφέρονται σαν τα φαντάσματα τις νύχτες άστεγοι, τρέφονται από τα σκουπίδια ή από τα άθλια  και λιγοστά συσσίτια των τράγων της εκκλησίας, που ευλογούν τη σιωπή και την υποταγή σωριάζοντας τα ξύγκια τους πάνω στον πλούτο της κοινωνίας που αρπάξανε.
Φτάνει πια δεν επαιτούμε! Απαιτούμε άμεσα:

  • Μείωση του χρόνου εργασίας χωρίς μείωση μισθού ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας
  • Ελάχιστο εισόδημα για αξιοπρεπή διαβίωση για κάθε πολίτη που δεν έχει δουλειά
  • Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη
  • Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και τηλέφωνο
  • Πάγωμα των δανείων για όσο είμαστε άνεργοι
  • Οι μέρες της ανεργίας να ασφαλίζονται
  • Δωρεάν στέγη, απαλλοτρίωση κλειστών σπιτιών
  • Απαλλοτρίωση της εκκλησιαστικής περιουσίας και απαλλοτρίωση της περιουσίας των επιχειρηματιών που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους

Φτάνει πια με την κοροϊδία των κυβερνήσεων του συστήματος! Φτάνει πια με τις πουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που μας προδώσανε. Φτάνει πια με το σταλινικό κοινοβουλευτικό μόρφωμα που διασπάει τους εργαζόμενους, περιφρουρεί τη βουλή των σαλταδόρων και τρέμει τις λαϊκές εξεγέρσεις. Φτάνει με τους γλυκανάλατους παρδαλούς ρεφορμιστές της βουλής που θέλουν να επιλέξουμε αν θα πεινάμε με δραχμή ή με ευρώ.

Τώρα διαγραφή του χρέους!
Εθνικοποίηση των Τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων
χωρίς αποζημίωση κάτω από εργατικό έλεγχο.
Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας. Κάτω κάθε καπιταλιστική κυβέρνηση.

Τώρα σοσιαλιστική επανάσταση!
Αγώνας μέχρι την νίκη! Ούτε βήμα πίσω!

14 Μαρτίου 2012