Πάτρα: Η κρατική καταστολή ανοίγει το δρόμο στους φασίστες! Να ανοίξουμε το δικό μας δρόμο περπατώντας!

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟ ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ!

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια μετατροπής του κέντρου της Πάτρας σε αποστειρωμένη υγειονομική ζώνη από τις δυνάμεις της αστυνομίας το βράδυ της Παρασκευής 17/5. Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε με την αιφνιδιαστική και απρόκλητη εισβολή 20 και πλέον ασφαλιτών σε αυτοδιοργανωμένο πάρτι στην πλατεία Όλγας το οποίο διοργανώνεται κάθε Παρασκευή τους τελευταίους μήνες. Οι ασφαλίτες προσήγαγαν 4 από τους περίπου 50 συγκεντρωμένους ενώ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ περικύκλωσαν την κατάμεστη από κόσμο πλατεία. Έγινε μήνυση στον ιδιοκτήτη γειτονικής καφετέριας επειδή πρόσφερε δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για τη μουσική του πάρτι. Αφού οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, η μουσική ξανάρχισε και το πάρτι συνεχίστηκε. Οι δυνάμεις του νόμου και της τάξης όμως επέστρεψαν για να εξουδετερώσουν την “απειλή διασάλευσης της ομαλότητας” από ένα ειρηνικό πάρτι. Μια άγρια επίθεση ξεκίνησε από δυνάμεις των ΜΑΤ ενάντια στους συγκεντρωμένους με ευθύβολες ρίψεις βομβών κρότου λάμψης, καπνογόνων και δακρυγόνων. Έγιναν πολλές προσαγωγές και κυνήγησαν τους νεολαίους μακριά αποκλείοντας την πρόσβαση στους “ταραχοποιούς” για ώρες στο χώρο της πλατείας.

Η νεολαία που προσπαθεί να διασκεδάσει αντι-εμπορευματικά και να χρησιμοποιήσει το δημόσιο χώρο σα χώρο διασκέδασης και έκφρασης αποτελεί μια προφανή απειλή για τους εκπροσώπους της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και των μνημονίων. Η νεολαία για αυτούς πρέπει να βυθίζεται στην κατάθλιψη, τα ναρκωτικά, την αποξένωση και τον ατομισμό για να χωράει στα μέτρα τους ή να διασκεδάζει σύμφωνα με τα πρότυπα της μαζικής κουλτούρας υπέρ της κερδοφορίας των μεγάλων κέντρων διασκέδασης.

Το ερώτημα το οποίο θέτει στην πράξη η κυβέρνηση μέσω των δυνάμεων καταστολής είναι η κυριαρχία του δημόσιου χώρου. Η ίδια νεολαία που περιφρονεί την “κοινή ησυχία” φαίνεται έτοιμη να αντισταθεί και να βγει στο δρόμο περιφρονώντας το μονόδρομο του κοινωνικού κανιβαλισμού που προωθούν και ενορχηστρώνουν οι καπιταλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό. Η ίδια νεολαία βρίσκεται συχνά στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στους φασίστες και τη Χρυσή Αυγή που χαίρουν προνομιακής αστυνομικής προστασίας με την ιδιότητα της παρακρατικής εφεδρείας του συστήματος.

Εξαιρετική σύμπτωση αποτελεί η επιλογή του χρόνου της κατασταλτικής επιχείρησης δύο μέρες μόλις πριν την πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση που έχει καλέσει η Χρυσή Αυγή στην πόλη της Πάτρας το απόγευμα της Κυριακής 19 Μάη.

Δεν πιστεύουμε στις συμπτώσεις!

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής αποτελούν τη μαύρη φασιστική εφεδρεία του καπιταλιστικού συστήματος και οι κρατικές κατασταλτικές αρχές καταστέλλουν προληπτικά για να τρομοκρατήσουν τη νεολαία και να αποδυναμώσουν την αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία που καλείται στις 5 η ώρα την Κυριακή στην πλατεία Γεωργίου! Οι κάτοικοι αυτής της πόλης παρακολούθησαν άλλωστε πριν λίγες εβδομάδες στα Ψηλαλώνια την αστυνομία να προστατεύει και να υποθάλπει την επίθεση των φασιστών στην κατάληψη του Μαραγκοπούλειου στην οδό Γούναρη.

Δε μας φοβίζουν! Μας εξοργίζουν!

Στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής πλέον δεν μπαίνουν μόνο μετανάστες, οι ομοφυλόφιλοι, οι κομμουνιστές ή οι αναρχικοί -όσο δε χωράνε δηλαδή στα ναζιστικά τους πρότυπα. Στο στόχαστρο μπαίνουν οι ίδιοι οι κοινωνικοί αγώνες! Η επίθεση της “αντισυστημικής” Χρυσής Αυγής στην απεργία των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενάντια στις περισσότερες από 10.000 απολύσεις, μειώσεις μισθών και συνολικά τη συντριβή των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων -βαφτίζοντάς την συντεχνιακή- δε δηλώνει μόνο το ταξικό στρατόπεδο στο οποίο βρίσκονται οι σύγχρονοι υμνητές του Χίτλερ, αλλά δηλώνει κυρίως το “παρόν” του παρακρατικού χεριού βοηθείας στην κρατική επιστράτευση της απεργίας.

Να κόψουμε το χέρι των πολιτικών απογόνων του Καλαμπόκα! Στην πόλη του Νίκου Τεμπονέρα δε χωράνε οι φασίστες!

Η Χρυσή Αυγή δεν αντιμετωπίζεται με τη συσπείρωση του “δημοκρατικού” ή του “συνταγματικού τόξου” ενάντια στην απειλή του φασισμού. Η ίδια η παρακμασμένη αστική δημοκρατία που περνάει την πλειονότητα των νόμων της μέσα από πράξεις νομοθετικού περιεχομένου έχει κηρύξει μια διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχει ανάγκη από τα φασιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής για να αντιμετωπίσει την οργή των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευμένων μαζών. Τα αστικά κόμματα τα οποία δυνάμεις της αριστεράς -όπως ο ΣΥΡΙΖΑ- εντάσσουν στο “δημοκρατικό τόξο” που μέσα από το “αντιρατσιστικό νομοσχέδιο” του Ρουπακιώτη θα αντιμετωπίσουν από κοινού τους φασίστες είναι εκείνοι ακριβώς που υποθάλπουν τους φασίστες. Κάθε βέλος που προστίθεται στη φαρέτρα της καταστολής δήθεν ενάντια στους φασίστες, θα χτυπήσει πολύ γρήγορα τον πραγματικό εχθρό των καπιταλιστών: την εργατική τάξη και τις οργανώσεις της.

Διόλου τυχαία την επομένη του συνδικαλιστικού πραξικοπήματος στην ΟΛΜΕ που ματαίωσε τον απεργιακό αγώνα ακυρώνοντας γραφειοκρατικά τη ψήφο δεκάδων χιλιάδων επιστρατευμένων καθηγητών στις γενικές τους συνελεύσεις το κοινοβούλιο έγινε θέατρο σύγκρουσης ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και το ΣΥΡΙΖΑ που βρήκε υποστήριξη από όλα τα αστικά κόμματα. Ο αντιφασισμός των σύγχρονων Λαϊκών Μετώπων ανάμεσα στην αριστερά και τα κόμματα της αστικής τάξης έρχεται να μετατρέψει την εργατική τάξη σε εξάρτημα των καπιταλιστών προσπαθώντας με κοινοβουλευτικά παιχνίδια να κρύψει την ντροπή της καθεστωτικής επιλογής των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν την απεργία σε συνεργασία με τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ. Ο αγώνας των επιστρατευμένων καθηγητών ερχότανε να ανοίξει το δρόμο της μαζικής κινητοποίησης σε πλατύτερα στρώματα της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Ο δρόμος του ασυμφιλίωτου μαζικού εργατικού αγώνα είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης των φασιστών και των καπιταλιστών αφεντάδων τους, και όχι τα κοινοβουλευτικά αστικοδημοκρατικά παιχνίδια.

Μόνο η εργατική τάξη μπορεί να φράξει το δρόμο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής τσακίζοντας το ίδιο το σύστημα που γεννά το φασισμό, το σύστημα που γεννά την κρίση, την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση. Η μαζική κινητοποίηση της εργατικής τάξης είναι η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί, να δοθεί μόνο με επαναστατικά μέσα οργανώνοντας εργατικές ομάδες για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγώνων και τη νίκη της κοινωνικής επανάστασης.

Η κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη για μια σοσιαλιστική διέξοδο από το χρεοκοπημένο καπιταλισμό αποτελεί τη μόνη δύναμη που μπορεί να σαρώσει όλες τις δυνάμεις της καπιταλιστικής αντεπανάστασης, την κρατική καταστολή και τα φασιστικά της δεκανίκια.

Το δρόμο θα τον ανοίξουμε περπατώντας!

Να μην αφήσουμε τους φασίστες να πάρουν ούτε σπιθαμή στους δρόμους της Πάτρας!

Να μην αφήσουμε την κρατική καταστολή να μας τρομοκρατήσει!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 5ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ!

Ενημέρωση-Συζήτηση στο Παράρτημα το Σάββατο 18 Μάη 5μμ

 

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα-Τροτσκιστές (Κ.Ο. Πάτρας)

Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας (Ο.Β. Πάτρας)

Πέμπτη, 23 Μάιος 2013