Πικρά και φαιδρά σχόλια στο δρόμο για τις εκλογές

ΠΙΚΡΑ ΚΑΙ ΦΑΙΔΡΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

 

 

«Έβγα έξω Εφραίμ, μπες μέσα Άκη»: η ηθική του συστήματος

 

Η προεκλογική περίοδος  άρχισε επισήμως την Μεγάλη Τετάρτη με το στημένο θέαμα του εν πολλαίς αμαρτίαις Άκη να δέχεται το φίλημα του Ιούδα από το σύστημα που πιστά και κερδοφόρα υπηρέτησε και να μετακομίζει από το Μέγαρο της Διονυσίου Αρεοπαγίτη, διαμέσου ΓΑΔΑ, στο φιλόξενο σωφρονιστικό  κατάστημα του Κορυδαλλού.

Στις ασφυκτικά γεμάτες φυλακές είχε αδειάσει μια προνομιούχα θέση, το κελί του ευλαβούς Βατοπεδινού χρηματιστή Εφραίμ.  Άκης και Εφραίμ  είχαν παλαιόθεν συνεταιριστεί προς αμοιβαίον όφελος, με κοινό παρονομαστή την περιβόητη εταιρεία Torcaso (Βλ. σχετικά στο άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη για τον Εφραίμ, στο Unfollow #2 Ιανουάριος 2012 σ.85). Ο ένας κλέφτης βγαίνει, ο άλλος κλέφτης μπαίνει κι όλη η ευρύτερη συμμορία των λαμογιών στην οποία ανήκουν, των μιζαδόρων της Ζήμενς κ.ά. που κυβερνούν για λογαριασμό του κεφαλαίου παραμένει αλώβητη. Με την τελετουργία της φυλάκισης ενός πολιτικού πτώματος, η κυβερνώσα ελίτ της άρχουσας τάξης παριστάνει, για τα μάτια του  κόσμου, ότι έχει αρχίσει την «κάθαρση». Επιχειρεί να εξαπατήσει, να αποπροσανατολίσει τον λαό ενόψει εκλογών και προπαντός μπροστά στον μετεκλογικό Αρμαγεδδώνα των βάρβαρων λαοκτόνων  μέτρων του δεύτερου Μνημονίου που επέρχεται τον Ιούνιο.

Ο καπιταλισμός γεννάει την διαφθορά κι η διαφθορά τον αναπαράγει. Αληθινή κάθαρση σημαίνει να σαρώσουμε τους βρωμερούς στάβλους του Αυγεία του καπιταλισμού  με την μάνικα της λαϊκής οργής και της επαναστατικής ανατροπής.

Καμιά ειρήνη στον ταξικό πόλεμο χωρίς εργατική-λαϊκή Δικαιοσύνη!

 

 

Ο πρώην πασόκος Δημαράς με τον πρώην νεοδημοκράτη Καμμένο

 

Είναι ολοφάνερο πια στους πάντες ότι το αστικό πολιτικό σύστημα έχει χρεοκοπήσει μαζί με το καπιταλιστικό σύστημα που διαχειρίζεται, είναι απονομιμοποιημένο στα μάτια του λαού κι αποσυντίθεται. Η ελληνική άρχουσα τάξη αλλά και η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν κρύβουν την ανησυχία τους κι αναζητούν νέα προχώματα κατά της επερχόμενης λαϊκής λαίλαπας. Θραύσματα και άστεγοι παράγοντες των δύο αστικών κομμάτων εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προσπαθούν εναγωνίως να επιβιώσουν πολιτικά και να διατηρήσουν την θέση του πολιτικού υπηρέτη και πιθανόν του εναλλακτικού φρουρού του συστήματος. Δύο δρόμους κυρίως ακολουθούν: είτε σχηματίζουν νέα κόμματα και κομματίδια (π.χ. Κοινωνική Συμμαχία, Άρμα Πολιτών, Ανεξάρτητοι Έλληνες κ.ά.) είτε ζητούν να προσκολληθούν παρασιτικά και να «καθαρθούν» από το αμαρτωλό παρελθόν τους στην ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη (π.χ. οι πρωτοκλασάτοι «εκσυγχρονιστές» του Σημίτη) και στον ΣΥΡΙΖΑ (από τον συμβουλάτορα του Γιωργάκη Παπανδρέου Νίκο Κοτζιά έως το φάντασμα της ΕΔΗΚ).

Τα όψιμα συνοικέσια και οι γάμοι συμφέροντος  ανάμεσα σε πολιτικές γεροντοκόρες  και γεροντοπαλίκαρα  παίρνουν συχνά διαστάσεις φάρσας. Έτσι τώρα ανακοινώθηκε  από τον πούρο δημοκράτη, αντιμνημονιακό Πασόκο και μέχρι πρότινος συνομιλητή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δημαρά, αφού διαψεύστηκε προηγουμένως από τον ίδιο, ότι θα συμπράξει με τον «αγαπητό του γείτονα», αν και γνωστό ακροδεξιό εθνικιστή, πρώην νεοδημοκράτη και νυν στρατηλάτη του «κινήματος των ανεξαρτήτων Ελλήνων» Καμμένο…

Την ίδια πορεία ακολούθησε κι ένας άλλος πρώην  Πασόκος και διάττων αστέρας των πλατειών οικονομολόγος Μαριάς. Είναι φανερό ότι τα λεγόμενα «δημοκρατικά αντανακλαστικά» υποχωρούν μέχρι εξαφάνισης μπροστά σε  αόριστες αναφορές σε έναν  «αντιμνημονιακό αγώνα» που στερούμενος ταξικού κοινωνικού περιεχόμενου και επαφιέμενος σε  εθνικιστικές και μόνον κορώνες παύει να είναι αντιμνημονιακός.

 

 

…και ο Καζάκης με τον Παπαθεμελή!

 

 

Οι «αντιμνημονιακοί» γάμοι μεταξύ εθνικιστών, αντιθέτων υποτίθεται πολιτικών ιδεολογιών, ενόψει εκλογών δίνουν και παίρνουν. Ένας από τους πιο γραφικούς είναι ο εκλογικός γάμος του ΕΠΑΜ του Δημήτρη Καζάκη με την «Δημοκρατική Αναγέννηση» του σκοταδιστή παραεκκλησιαστικού Παπαθεμελή. Ο πρώτος άλλοτε δήλωνε «κομμουνιστής», ο δεύτερος είναι πασίγνωστος «Μακεδονομάχος»- Σλαβομακεδονοφάγος και Τουρκοφάγος  και χαίρει της προστασίας των πιο αντιδραστικών εκκλησιαστικών και παραεκκλησιαστικών κύκλων της Θεσσαλονίκης.

Η πλατφόρμα της συμφωνίας τους  είναι υπεραντιδραστική. Δεν λείπουν  μαργαριτάρια σαν και το ακόλουθο: «Για την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας υποστηρίζουμε μία εθνική στρατηγική  αποτρεπτικής ισχύος που να αντικαταστήσει τον ενδοτισμό της κατευναστικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Το ΕΕΚ από νωρίς είχε διακρίνει προς τα πού κατευθύνονταν ο Καζάκης και κρατούσαμε  ανοιχτό μέτωπο ενάντια στον εθνικισμό του. Το πρόβλημα είναι ότι άλλοι αριστεροί, συμπεριλαμβανομένων κι ορισμένων στον χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν το βλέπανε ούτε το βλέπουν, ερωτοτροπώντας πολιτικά μαζί του και κάνοντας ανοίγματα στον «δημοκρατικό πατριωτικό χώρο»…

 

18 Απριλίου 2012

 

==525==