Ποια είναι η λαϊκή συνέλευση Αγ.Νεκταρίου

Ποια είναι η λαϊκή συνέλευση Αγ.Νεκταρίου

 

Η Λαϊκή Συνέλευση γειτονιάς Aγ. Nεκταρίου είναι γέννημα της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008 και του κινήματος των πλατειών.

Αναπτύσσεται εδώ και δύο χρόνια σε μια υποβαθμισμένη εργατική γειτονιά της πόλης του Βόλου, που πρώτη δέχτηκε τα πυρά της καπιταλιστικής κρίσης. Η ανεργία και η εξαθλίωση που σκορπίζουνε οι καπιταλιστές βρίσκουνε απέναντί τους, μέσω της συνέλευσης, συσπείρωση και αντίσταση. Με όπλα την αλληλεγγύη και τον αγώνα ενάντια σε κάθε εξουσιαστικό μηχανισμό του καπιταλιστικού συστήματος που διαλύει τη ζωή μας προχωράμε για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση.

Στους κόλπους της συνέλευσης λειτουργεί ιατρείο αλληλεγγύης καθώς και ομάδες που αφορούν τη διανομή τροφίμων και ρουχισμού. Άτομα όλων των ηλικιών, νέοι άνεργοι και ανασφάλιστοι, μεσήλικες που ξαφνικά χάνουν τη δουλειά τους, ηλικιωμένοι με πενιχρές συντάξεις ζητούν σε εβδομαδιαία βάση βοήθεια. Παράλληλα είμαστε παρόντες σε παρεμβάσεις σε δημόσιους φορείς

( ΔΕΗ, ασφαλιστικά ταμεία), σε απεργίες και αντιφασιστικές κινητοποιήσεις.

Όπως όλες σχεδόν οι λαϊκές συνελεύσεις έτσι και αυτή του Aγ. Nεκταρίου περνάει διακυμάνσεις που συγχρόνως μας βοηθούνε στην συνειδητοποίηση της δύναμής μας.  Οργανώνουμε και δικτυώνουμε τις δράσεις μας πανελλαδικά. Αρνούμαστε κάθε προσπάθεια ένταξης και ενσωμάτωσης των δράσεων σε λογικές συλλόγων και ΜΚΟ μέσω πακέτων χρηματοδότησης.

Είμαστε η δύναμη και η ελπίδα για την ανατροπή αυτού του συστήματος. Παίρνουμε τα μέσα παραγωγής στα χέρια μας. Παίρνουμε  τη ζωή στα χέρια μας.

 

Είμαστε κομμάτι της διαρκούς επανάστασης.

Νέα Προοπτική τεύχος#551# Κυριακή 16 Ιουνίου 2013