Προς την ελληνική κοινή γνώμη

Προς την ελληνική  κοινή γνώμη

Ονομάζομαι Ζεκί Γκιουμπούζ, είμαι 47 χρονών, ανήκω στο κουρδικό έθνος, είμαι αλεβίτης και κομμουνιστής. Δηλ. ανήκω σ’ αυτούς που δέχτηκαν απ’ το τουρκικό καθεστώς γενοκτονίες, δολοφονίες και κάθε είδους πίεση. Στις 12 Φλεβάρη 2013 ζήτησα πολιτικό άσυλο ως ένα δικαίωμα που αναγνωρίζεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια στους καταπιεσμένους.

Απ’ τα φοιτητικά μου χρόνια έως σήμερα πήρα μέρος στον αγώνα των λαών της Τουρκίας και του Κουρδιστάν, γι’ αυτό το λόγο έγινα στόχος απ’ το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας. Χρόνια ολόκληρα έζησα παράνομα λόγω ειδικών δικαστηρίων, ειδικών εισαγγελέων, μαρτύρων που κρύβουν την ταυτότητά τους απ’ τα δικαστήρια, δηλ. θύμα μη νόμιμων διαδικασιών και συνωμοσιών. Η αδερφή μου, η γυναίκα μου που είναι δημοσιογράφος και η κόρη μου, αντιμετώπισαν τις απειλές και τα βασανιστήρια του κράτους. Όταν πήγα στη συνάντηση όπου είχα ειδοποιηθεί απ’ τις αστυνομικές αρχές για την υπόθεση του ασύλου, συλλήφθηκα και οδηγήθηκα στη φυλακή.
Η κράτησή μου δεν έχει νόμιμες βάσεις. Η απόφαση είναι πολιτική

Πιστεύω ότι την απάντηση γι’ αυτή την ενέργεια θα δώσουν οι έλληνες σοσιαλιστές, επαναστατικές δυνάμεις και η κοινή γνώμη ως διεθνές καθήκον. Επίσης θέλω να τονίσω τις υποψίες μου ότι η οικονομική κρίση και η πολιτική κατάσταση που περνά η Ελλάδα θα αξιολογηθεί απ’ το τουρκικό καθεστώς ως ευκαιρία και θα αυξηθούν τέτοιες είδους επιθέσεις μέσα στην Ελλάδα. Όμως ό,τι και να συμβεί ο τροχός της ιστορίας γυρνά προς τους καταπιεσμένους. Χαιρετίζω απ’ τη φυλακή Πατρών τους συντρόφους που δολοφονήθηκαν στο Παρίσι.

Ζεκί Γκιουρμπούζ

Νέα Προοπτική τεύχος#547# Σάββατο 6 Απριλίου 2013