Πύργος : Φασιστοειδές απειλεί φοιτητή

Πύργος : Φασιστοειδές απειλεί φοιτητή

 

Πριν ένα περίπου μήνα, στα μέσα Φεβρουαρίου, ομάδα φασιστών, της τοπικής “Εθνικής Δράσης Ηλείας” επιτέθηκαν σε φοιτητές των ΤΕΙ. Με κινητοποίηση και άλλων φοιτητών οι φασίστες τράπηκαν σε φυγή. Όταν ο δεχθείς την επίθεση σπουδαστής πήγε να υποβάλει μήνυση στο Α.Τ οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον αποτρέψουν.

Τελικά η μήνυση υποβλήθηκε, ενώ στους δρόμους της πόλης οι σπουδαστές μαζί με κατοίκους και τοπικές αριστερές οργανώσεις πραγματοποίησαν μαζική αντιφασιστική πορεία.

Όμως την Τρίτη 19/3/13 στην περιοχή του ΚΤΕΛ Πύργου είχαμε νέο επεισόδιο. Σπουδαστής των ΤΕΙ δέχτηκε απρόκλητα επίθεση από φασιστοειδές και απειλή κατά της σωματικής του ακεραιότητας. Για άλλη μια φορά οι αστυνομικοί προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός παρουσιάζοντάς το σαν προσωπική διένεξη μεταξύ νεαρών, ενώ τα χαρακτηριστικά των επιθέσεων είναι καθαρά πολιτικά και αφορούν την αντιφασιστική δράση των ατόμων που τις δέχτηκαν. Επιβεβαιώνεται, έτσι, το σύνθημα που φώναζαν οι διαδηλωτές στους δρόμους του Πύργου : «Μπάτσοι – TV – φασίστες της “Ε. Δ. Η.” όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί»

Οι εκφοβισμοί δεν θα περάσουν.

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΥΡΓΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

 

 

 

Νέα Προοπτική τεύχος#546# Σάββατο 23 Μαρτίου 2013