Σεχταρισμός ή άνοιγμα του δρόμου στην (πρώην) ΠΑΣΚΕ;

Ψ.Ν.Α. – ΔΑΦΝΙ

Σεχταρισμός ή άνοιγμα του δρόμου στην (πρώην) ΠΑΣΚΕ;

Συνεδρίασε στις 20-11-2012 το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων μετά την κατάθεση παραίτησης (συνταξιοδότηση) του πρόεδρου Μ. Δημητροκαλη με θέμα την εκλογή νέου πρόεδρου.

Η πρόταση της παράταξης της Δημ. Συνεργασιας (πρώην ΠΑΣΚΕ) ήταν η θέση του προέδρου να καταλειφθεί από το μέλος της Μένια Λουκέρη ως πρώτης παράταξης από τις περσινές εκλογές.

Η παράταξη του ΠΑΜΕ διαφοροποιούμενη από την πάγια θέση της για αντιπροσωπευτικό –αναλογικό προεδρείο (επειδή οι συνθήκες άλλαξαν όπως είπαν)  ζήτησε νέες εκλογές.

Η παράταξη της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (Ηρακλής Γκότσης,  Μαρία  Χλωρού)  πρότεινε αυτό με το οποίο είχαμε παλέψει τόσο προεκλογικά όσο και στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. μετά τις  περσινές εκλογές του συλλόγου εργαζομένων.

Επαναφέραμε λοιπόν την πρόταση μας, απευθυνόμενοι στους συναδέλφους του  ΠΑΜΕ,  για αριστερό ταξικό προεδρείο με πρόεδρο από την παράταξη του ΠΑΜΕ και την θέση του γραμματέα από την ΑΡΣΥ. Σε μια ισότιμη συνεργασία  ξεκάθαρη και τίμια με αποκλειστικό στόχο την προάσπιση του νοσοκομείου, ενάντια στην συρρίκνωση του, ενάντια σε απολύσεις εργαζομένων, της εργασίας μας, της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ το ποιο έχει μπει ως κύριος στόχος τόσο της Τρόικας εξωτερικού όσο και της τρόικας εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ).

Πιστεύαμε τότε και πολύ περισσότερο τώρα ότι οι συνάδελφοι ψήφισαν για μια αλλαγή στο σωματείο, για ένα σωματείο των εργαζομένων, χωρίς αναθέσεις, με γενικές συνελεύσεις και αμεσοδημοκρατικες διαδικασίες, χωρίς γραφειοκρατίες, και ρήξη με το παρελθόν. Για ένα αριστερό ταξικό σωματείο μπροστάρη στους αγώνες των ιδίων των εργαζομένων για Δημόσια και Δωρεάν Ψυχική Υγεία. Ενάντια σε ιδιωτικοποιήσεις, για μια πραγματική Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση και μια διαφορετική ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ενάντια στις λογικές του ασύλου. Ένα σωματείο που θα οργανώνει και δεν θα υποκαταστήσει τον αγώνα όλων των εργαζομένων για τη δουλειά μας την ζωή μας την αξιοπρέπεια μας.

Πιστεύουμε ότι έχουμε την  πλειοψηφία  όχι μόνο αριθμητικά (3 ΠΑΜΕ +2ΑΡΣΥ +1ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΔΗΣΥ) αλλά και σημαντικότερα στην συνείδηση των ίδιων των συναδέλφων.

Η απάντηση της παράταξης του ΠΑΜΕ στην πρόταση της ΑΡΣΥ για συνεργασία ήταν αρνητική.  Το ΠΑΜΕ ζήτησε εκλογές και αποχώρησε από την διαδικασία.

Τελικά πρόεδρος εκλέχτηκε η Μ. Λουκέρη  (πρώην ΠΑΣΚΕ νυν ΔΗΣΥ) με 3 ψήφους υπέρ, 2 κατά (ΑΡΣΥ), 1 λευκο.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ- ΜΑΡΙΑ ΧΛΩΡΟΥ (ΑΡΣΥ)

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ψ.Ν.Α.

Νέα Προοπτική τεύχος#538# Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012